Jdi na obsah Jdi na menu

ZNIČENÁ STŘECHA

Obrazek

K neštěstí došlo téměř v pravé poledne na Josefa, tj. v neděli 19. března 2006. V té době probíhala na základně soukromá akce. Pod střechou letní jídelny právě byli dva kluci. Když uslyšeli praskání, stačili naštěstí duchapřítomně vyběhnout. To vše již za rachotu padající dřevěné konstrukce a metráků sněhu. Vyvázli jen s odřenými zády a čelem. Vše dopadlo dobře. Odhadujeme, že v kritickém okamžiku byla na přístřešku vstva 40 až 50 cm sněhu.

Střecha byla poměrně nová, postavili ji odborníci - tesaři před necelými dvObrazekěma roky. Oprava bude nákladná a náročná. Na jaře nejprve vše rozebereme, musíme zachránit co nejvíce prken. Do prázdnin potřebujeme mít jídelnu opět chráněnou proti dešti. Kromě střechy jsou poničené i stoly a lavice. Každá pomocná ruka tedy bude dobrá. Je to hodně práce navíc a některé záměry budeme muset odložit na pozObrazekději.

Provoz základny ale havárie střechy neohrozila. Ve zděné chatě pobyty budou probíhat bez přerušení dál. Platí kalendář, který je uveden v této rubrice našich stánek. S opravou začneme ihned, jak roztaje sníh. Termíny brigád všem členům včas oznámíme. Předem díky za pomoc.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář