Jdi na obsah Jdi na menu

VYSOČINA NA KOLECH

VYSOČINA NA KOLECH
 
vysoc.-kola12.jpg   Je škoda, že třídenního soustředění od úterý do čtvrtka 16.-18.8.2011 se zúčastnilo pouze sedm hráčů. Počasí nám přálo a tak nápad vystřídat florbalky za kola byl zcela na místě. Naším cílem byli Jihlavské vrchy, které nejsou od nás až tak daleko. Proto jsme v úterý vyrazili přímo z Okříšek přes Heraltice, Pavlov, Sedlejov atd. do místa ubytování – kempu Velkopařezitý rybník. Neminul nás defekt Marcelova kola, podařilo se nám i trochu zakufrovat a trasu jsme si tak prodloužili na celých 46 km. Nejtěžší úsek asi byl kilometr po rozbláceném oraništi, ale nakonec jsme vyhladovělí cestu zvládli.
 
vysoc.-kola13.jpg   Ubytování ve stanech, jídlo jsme si připravovali sami na vařiči, naštěstí bylo v kempu i ohniště na malý táboráček.
 
   Ve středu po rozcvičce a snídani nás čekala hlavní trasa v nejčlenitějším terénu většinou po lesních cestách. Nejprve jsme zamířili na hrad Roštejn. V této první přestávce jsme absolvovali jeho prohlídku, vylezli na věž a také se občerstvili. Sjezd z hradu po prudkém lesním srázu přinesl druhý defekt, tentokrát Markova kola. Protože jsme neměli správnou velikost klíče na demontáž kola, vydal se hledat s Marcelem pomoc do nedalekého Řídelova (později nás dojeli na Javořici). My se mezitím vykoupali v Malém pařezitém rybníku a pokračovali na nejvyšší vrchol Českomoravské vysočiny. Parádní výhled byl z Míchovy skály a pak už jen stále do kopce. Na Javořici (837 m.n.m.) jsme dojedli balíčky a zašli doplnit zásobu pití do nedaleké Studánky Páně. Po nezbytném vyfocení následoval několikasetmetrový parádní prudký sjezd po lesní kamenité pěšině. Slunce pálilo celý den a vysoc.-kola11.jpgtak jsme rádi zastavili na další koupání u Horního Mrzatce. Někdo dostal šílený nápad využít k ochlazení bahno z louží na hrázi a o zábavu bylo postaráno. Naštěstí jsme si pak dali asi 200 m plavání a bahna se tak zbavili. Ale to ještě nebyl zdaleka konec výpravy. Další prudká stráň a o to lepší terénní sjezd nabídla zřícenina hradu Štamberk nad Lhotkou. Teprve pak jsme se vraceli do kempu. Další defekt Marcelova kola. Trasa 45 km se nezdá dlouhá, ale v kopcovitém vysoc.-kola15.jpgterénu s přestávkami na koupání nám trvala téměř celý den.
 
   Druhý večer již většina netrávila ve stanech, ale spala pod širákem. Dobrým zážitkem bylo seznámení s fracouzskou mladou čtveřicí ze sousedního stanu. Nejprve fotbálek a pak posezení u ohně se protáhlo do pozdního večera.
 vysoc.-kola14.jpg
   Ve čtvrtek ráno rozcvička, snídaně, koupání ve Velkopařezitém rybníku a pak to nejhorší – balení stanů a úklid tábořiště. Nakonec se zadařilo a my ještě před polednem zamířili domů. První zastávka bya v Telči na zmrzlině. Za úmorného vedra jsme vyrazili dál na Urbanov a Nevcehli. V lese směrem na Hladov druhé kufrování, v Hladově si Leoš s Markem troufli vlézt do poněkud kalného a mělkého rybníka. Ostatní koupání vzdali, i když se na ně po absolvovaných km strašně těšili. Vše si vynahradili až u opatovského rybníka Vidlák, kde jsme strávili více než hodinu času. Ještě limonáda v Opatově, poslední defekt Marcelova kola (domů do Heraltic už došel pěšky) a o půl sedmé navečer Okříšky. Poslední trasa měřila 40 km. Celkem tedy jsme na kolech najeli 131 km, další stovky metrů naplavali a pár kilometrů i ušli. Nálada byla skvělá a tak nezbývá, než podobné soustředění zase někdy zorganizovat.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář