Jdi na obsah Jdi na menu

SOUSTŘEDĚNÍ MLADŠÍCH ŽÁKŮ VE SLAVONICÍCH 2021

slavonice2021-a.jpgVe dnech 24.8 až 29.8 proběhlo na ZŠ Jana Žižky ve Slavonicích v druhém cyklu soustředění našich mladších žáků. Ke sportovnímu vyžití jsme měli k dispozici dvě tělocvičny s bohatým vybavením, venkovní stoly na ping-pong, nohejbalové hřiště, tenisové hřiště, fotbalové hřiště s tartanovým oválem a multifunkční hřiště s umělou trávou. Hráči byli ubytování ve velkých pokojích s postelemi v patře po šesti. K dispozici byla dále klubovna s projektorem a kuchyňka, kterou jsme využívali k přípravě snídaní a svačin. Obědy jsme měli přímo na malebném náměstí v restauraci Alfa. V těsném sousedství školy se dále nachází kuželna TJ Sokol Slavonice.
Den 1: V úterý došlo k příjezdu většiny kádru mladších žáků. Někteří nedočkavci už přijeli v pondělí a mohli se zapojit do ranní rozcvičky. Po ubytování proběhl florbalový miniturnaj s elévy, kteří končili své soustředění a po malé pauze florbalový trénink pod vedeném hráče A týmu Adama Ampapy, který předával své zkušenosti. Po lehké večeři došlo k turnaji v kuželkách, kde bylo o zábavu postaráno. Večer došlo k tradičnímu odebrání mobilních telefonů. 
slavonice2021-d.jpg

Den 2: Ve středu proběhla 40 min rozcvička s otužováním jen v tričkách a kraťasech. Pro někoho to byla novinka a nevěřícně musel sundat mikinu a tepláky. ?? Dopoledne proběhl dvouhodinový florbalový trénink. Po obědě čekalo na hráče překvapení, kdy byli rozdělení do dvou týmů a jali se dle indícií prozkoumávat ,, malou Telč ´´, plnit úkoly a poznávat historii Slavonic. Plnění úkolů slavonice2021-b.jpgzabralo celé tři hodiny a vítězům se dostalo odměny a odpočinku v krásném Spolkovém domě. Po krátké pauze nás čekal přátelský zápas v kopané s místním fotbalovým oddílem TJ Sokol Slavonice. Hrálo se 2 x 30 min a zápas skončil našim vítězstvím 4:7. Hrálo se v přátelské atmosféře a za domácí tým si zahráli i mladší hráči. Jsem rád, že se nehrálo prioritně na výsledek a byli vidět hezké akce. Večer se pustil v klubovně film na plátně.

Den 3: Ve čtvrtek ráno proběhl další level otužování, kdy proběhla rozcvička bez triček. Dalším levelem do budoucna bude ranní otužování vodou. V dopoledních hodinách proběhl florbalový trénink a před obědem se vyrazilo do slavonického podzemí. Hráči si oblékli pláštěnky, holinky a vyrazili na hodinové prozkoumávání spletité sítě chodeb a sklepů. Po obědě se vyjelo do Jindřichova Hradce k přátelskému utkání ve florbale s FK Slovan Jindřichův Hradec. Zápas skončil vítězstvím 5:9 a zvedl nám sebevědomí do náročného vstupu do sezony, kdy nás čekají turnaje v Olomouci a ve Stupavě. 

Den 4: Pátek se nesl v soutěžním duchu. Proběhla rozcvička a poté nás čekalo testování v přeskocích přes švihadlo, visu, skoku do dálky, předklonu, leh sedu, sprintu a došlo i k vážení. Po obědě proběhl badmintonový turnaj, návštěva ZOO v Bejčkově mlýně a prohlídka bunkrů s výkladem a dokonce střelbou slepými náboji. Opět proběhla poznávací soutěž se zakreslováním bunkrů a plnění dalších úkolů. Večer proběhlo odvetné utkání v kuželkách.slavonice2021-c.jpg

Den 5: Po rozcvičce proběhl trénink zaměřený na úpol, kdy jsme se trošku poprali na žíněnkách, vyzkoušeli TRX a zamakali na fyzičce. Odpoledne proběhl turnaj v ping-pongu a hráči si vyzkoušeli i tenis. Po svačině proběhl florbalový turnaj s rodiči a poté malé vzdělávání formou promítání videí a diskuze zaměřené na životosprávu – jídelníček, pitný režim a z florbalu na HČJ – gólman a základy herních systémů a herní kombinace. Poté došlo ke sledování naší juniorské florbalové reprezentace na MS. Hráči našeho oddílu, kteří se letos účastnili Floorball Rookie Campu mohli potkat celkem 12 budoucích juniorských mistrů světa a sbírat od nich a jejich trenéra zkušenosti. Večer proběhla hra po nočních Slavonicích, která ukončila naše soustředění. Rád bych poděkoval hráčům za nasazení a zájem se zlepšovat. Rodičům za dopravu, pomoc, různé ceny, které se rozdali hráčům atd. Start do nové sezony se povedl a přeji si, aby letos už proběhla bez omezení.

MK

Fotogalerie ze soustředění ZDE, video z přáteláku proti Slovanu J. Hradec ZDE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář