Jdi na obsah Jdi na menu

PŘÍPRAVKA A ELÉVOVÉ ZAKONČILI SEZÓNU 2021/2022

zak.1.jpgI když jsme zakončovali florbalovou sezónu, florbalky tentokrát zůstaly doma ve skříni. Pro případ deště jsme sice na florbal měli zamluvený bransouzský kulturák, ale počasí nám přálo více než dost. Pro vysoká vedra nad 30°C jsme ani nestihli celý plánovaný program a více si užili vody a koupání. V sobotu před polednem se zahrada u koupaliště zaplnila dvaadvaceti dětmi a šestnácti rodiči a trenéry. Prvním úkolem bylo vybudovat stanové městečko. Osm stanů vyrostlo poměrně rychle, víc práce daly jen dva největší. Někdo stavěl, někdo už pumpoval nafukovací čluny, další nosili zavazadla.

Hurá na vodu, nalodit a vyplout! Původně mělo jít o půlkilometrový závod po řece Jihlavě, ale pro horko se vše změnilo na projížďku s cácháním ve vodě. Část se plavila, část šla na vystřídání k jezu. Chvíle čekání si zkrátili skákáním po kamenech a Rosťu nebo Marka napadlo nabrat do rukou bláto. Malá bitva na sebe nedala dlouho čekat.

Největšího vedra jsme si užili při odpoledním turnaji v přehazované. Pět týmů dětí doplněných rodiči sehrály deset napínavých utkání. Kdo měl volno, běhal nakupovat limonádu, rodiče i pivo. Osvěžení bylo potřeba. Bez prohry prošel turnajem tým STROM (kdoví, co ta zkratka znamenala) ve složení Krýša Ludmila, Petr Nováček, Patrik Svoboda a Adam Navrátil spolu s rodiči Tomem Navrátilem a Vláďou Ludmilou. Druhý byl FCB Baník, třetí Silní Raptoři, čtvrtí GROOT a poslední Čepice.

zak2.jpgKvůli vedru jsme odložili odpolední závod na nedělní ráno a raději svedli lodní bitvu přímo v bazénu koupaliště. Teprve se napouštěl a vody v něm bylo tak akorát. Po koupání přišel na řadu slavnostní okamžik. Zrovna slavil narozeniny Honzík Fila. Nacvičili jsme pro něj krátkou písničku, dali dohromady drobné dárky a pogratulovali. Paní Filová předala krásný „florbalový“ marcipánový dort, na kterém si všichni pochutnali.

zak3.jpgDalší bitvu si kluci užili v podvečer za areálem mezi keři, skládkou materiálů a hromadami hlíny. Cílem bylo dobře se ukrýt, nepozorovaně proplížit, a hlavně připravit soupeře o životy počítané pomocí pistolí Laser Game. Od nich se nemohli nejmenší odtrhnout ani po večeři, kdy už byla tma. Ale to mi ostatní již seděli u malého táboráčku, kterým končil první den pobytu. Všichni s údivem hleděli na Marťu Papouška, jak umí hrát na kytaru. Spolu s paní Ludmilovou se postarali o pěkný program, písnička střídala písničku. A zpívalo se dlouho do noci. I když už děti spaly, dospělí ještě pořádně prolistovali zpěvník.

Ráno čekal všechny hráče náročný závod. Každá tříčlenná hlídka obdržela startovní průkaz a vyrazila na trasu podél řeky. Čekala je řada úkolů jako rozdělání ohně, střelba z luku, test ze znalosti přírody, hádanka, přebrodění řeky, lezení po laně a na konec i střelba ze vzduchovky. Závod to byl dlouhý, a tak už jen jeho vyhodnocení a vykoupání. Zvítězila trojice Jan Fila, Bruno Brabenec a Štěpán Novák. Před polednem nás čekalo balení stanů a odjezd domů. Akce se vydařila i když jsme odjížděli řádně utahaní.

Toto zakončení sezóny pro nejmladší kategorie bylo již třetí v pořadí. Sérii započatou v Radoníně s pokračováním ve Vlčatíně přerušilo na dva roky covidové období. Dlouho dopředu jsme se s rodiči domluvili na jejím obnovení, dokonce s rozšířením na dva dny. Už abychom začali plánovat na červen 2023!

Fotoalbum ZDE, video ZDE.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář