Jdi na obsah Jdi na menu

HERALTICE 10-12.8.2010

ObrazekHERALTICE 10.-12.8.2010

   Letošní letní soustředění jsme rozdělili do dvou částí. První proběhla od úterý do čtvrtka 10.-12.82010 na naší základně v Heralticích. Druhá nás čeká jako třídenní cyklistická výprava v okolí nejvyšší hory Vysočiny Javořice v závěru prázdnin. Obě akce jsou určeny pro mladší a starší žáky. Účast na Heralticích bohužel poznamenaly pobyty na dovolených a tak se sešlo pouze osm hráčů. Hned v úterý jsme se rozdělili do dvou týmů, které mezi sebou po tři dny soupeřily. Jak se ukázalo, demokracie v tomto případě vůbec nebyla na místě. Do družstva se totiž dali dohromady nejsilnější hráči a do druhého nejslabší. O vítězi tedy bylo předem rozhodnuto. Ale přesto všichni plnili úkoly s vervou a na průběh her to nemělo žádný vliv.  

Obrazek   V úterý jsme do Heraltic jeli na kolech, autem se Obrazekvezla pouze zavazadla. Kromě ubytování bylo třeba zajistit zásoby jídla, program se tedy rozběhl později. Zatímco jedni nakupovali, druzí chystali táborák. Následoval rychlostní závod na kolech, který vyhrál Martin Valík těsně před Petrem Molákem. Poté jsme si vyzkoušeli role slepců hledajících svůj cíl podle různých zvuků. Soutěž se konala na koupališti, do kterého naštěstí nikdo nespadl. Také proniknout v noci do hlídačem střeženého prostoru nebylo jednoduché a řada lidí padla do zajetí. Ostatním pomohlo, že nesvítil měsíc a v lese byla opravdu tma jak v pytli. A závěr večera patřil koupání v nedalekém koupališti.

Obrazek   Místo ranní rozcvička ve středu opět koupání – voda se nám zdála studenější než večer. Následoval malý turnaj v kopané. Proti sobě nastupovaly dvojice z obou týmů. Nabitý program pokračoval gymnastikou na lesní žíněnce z pilin překryté plachtou – opravdu to dobře funguje. A tak jsme mohli cvičit kotrmelce, stojky, pořádat zápasy a další cvičení. Před polednem ještěObrazek každé družstvo stihlo vybudovat utajené přístřešky v okolním lese a pokusit se je navzájem najít. Jediná chvilka odpočinku byla během přípravy oběda. Odpoledne nás totiž čekala výprava na kolech. Celkem jsme ujeli téměř 30 km. Vzdálenost to není na jedno odpoledne až tak velká nebýt terénu, kterým jsme jeli: samá převýšení, silnice, polní cesty, lesní cesty, louky, pěšiny i močály. Nevyhnuli jsme se jedné havárii, která naštěstí dobře dopadla, ani malému zabloudění. Koupání po návratu přišlo všem opravdu vhod. Po setmění se hráli oblíbení pašeráci. Šok ale nastal při vyhlášení úkolu přespat v lese kus od základny pod širákem. Diskuse a obviňování trenéra z hazardování se životy hráčů nebralo konce. Nakonec se splnit úkol odhodlala pouze polovina týmu, zatímco zbytek spal v chatě. Kupodivu všichni v lese dožili rána a navíc se vrátili maximálně spokojení, že příště budou venku spát opět.

Obrazek   Před námi byl poslední den. Kromě gymnastiky jsme absolvovali tradiční testy zdatnosti v šesti disciplínách a koupání. Odpoledne vyvrcholilo třídenní soutěžení hledáním pěti pokladů pomocí indícií rozmístěných po lese. Domů jsme se vraceli utahaní, ale spokojení až ve čtyři hodiny odpoledne opět na kolech.Obrazek

FOTOALBUM: Heraltice 10.-12.8.2010Heraltice 10.-12.8.2010

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář