Jdi na obsah Jdi na menu

POBYT NA HERALTICÍCH 26.-28.5.2006

Obrazek   Po delší době jsme se opět vydali na tři dny na naší základnu v Heralticích. Bývá o ni velký zájem, proto najít volný termín je složité. Ten, co na nás vyšel, po stránce počasí byl katastrofální. Téměř pořád pršelo a zima byla také slušná. Venku jsme mohli být jen v sobotu odpoledne, jinak pořád na chatě. Museli jsme si vařit, ale dost času zbylo i na soutěže. Všechny výsledky Obrazekse hodnotily a sčítaly do konečného pořadí. Některé závody byly pro jednotlivce a jinbé pro týmy - celkem 12 různých měření sil. Sestavovaly se orchestry, učili jsme se střílet z luku. Napínavá byla bitva v lesním terénu vedená ostrým střelivem (hadráky). V chatě obdobně všechny zaujal závod družstev v překonání 15 m dlouhé trasy na židlích. Nejvíc ale všechny zaujala obdoba televizního "Milionáře", ve které všichni vybírali správné odpovědi na různě těžké kvízové otázky ze čtyř možností. Celkovým vítězem ze dvanácti soutěžících se stal Vence ObrazekRůžička, Druhý skončil Kuba Boudný.

   A co jsme vařili ? Myslím, že všem chutnalo, snad s výjimkou sobotní večeře. Na sobotní oběd jsme oškrábali brambory, opekli si salám a přidali "volské voko" z vajíčka. Na zmíněnou večeři jsme pouze ohřáli lečo ze sklenic a nikomu moc "nejelo". Proto si na něm více pochutnala lesní zvěř. Nedělní oběd ale vše vynahradil. Téměř Obrazekvšichni se na něm podíleli. Vařili jsme vepřový guláš, který se opravdu povedl a i ti nejmenší se olizovali.

  Každý víkend na Heralticích je pro nás krátký, když si do programu doplníte stolní tenis, saunu, večerní povídání před spaním, není se čemu divit. tentokrát bylo hitem slaňování ze stromů i Obrazekve schodišťovém prostoru chaty. Každý si zküsil závěs a pomocí osmy s karabinou sjet z výšky na zem.

  Tak zase brzy nashle na Heralticích a snad i za lepšího počasí.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář