Jdi na obsah Jdi na menu

LIBEREC 9.-12.11.2006

Loni jsme byli na puťáku v Liberci poprvé a moc se nám tam zalíbilo. Prošli jsme Obrazektenkrát sportovní areál, ZOO, centrum Liberce, navštívili Tipsport arénu a samozřejmě Babylon. Letos jsme se rozhodli akci zopakovat. Ve čtvrtek 9.11.2006 odpoledne naše dvanáctičlenná výprava vyrazila autobusem do Prahy, kde jsme přesedli na přímý spoj do Liberce. Ubytování jsme měli zajištěné předem v základní škole vedle Tipsport arény a zimního stadionu. To byl také cíl naší první večerní procházky.

Celý pátek jsme věnovali návštěvě největšího zábavního centra v ČR, které nese název Babylon. Vše začalo Lunaparkem se spoustou počítačových her, simulátorů, ale i skákadel, siloměrů, el. autíček a dalších atrakcí. Nejvíc ze všeho ale asi zaujal ve sklepení Laser game - souboj se světelnými zbraněmi ve fluoreskující říši skrýší. Nejlepší ze všech byl Filip Boudný, který získal nejvíc bodů.

Občerstvení nám poskytl Lunch bufet v suterénu centra. Kdo nevíte, oč jde, stačí říct švédské stoly ze kterých si můžeš vybírat a sníst, co zvládneš. U plných talířů jsme pobyli necelou hodinu a pak všichni chtěli do aguaparku. Hned po jídle ale takový program vedoucí zakázal a chtě nechtě jsme museli do expozice Muzea poznávání. I když se tam nikomu moc nechtělo, nakonec to nebylo špatné. Vyzkoušeli jsme se, jaký máme postřeh, objevili různé optické klamy, rozebrali modely.

Zbytek dne patřil aquaparku. K tomu jistě není co dodávat, když jezdíte na pověstném "trychtýři" a dalších tobogánech. Koupání celých šest hodin vydrželi jen otrlí jedinci. Však také celá výprava večer bez problému usínala.

Sobota byla z jiného soudku. Po vydatném spánku a snídani jsme jen tak tak stihli autobus. Vyvezl nás na zastávku "Na Výpřeží" odkud jsme absolvovali asi dvoukilometrový výstup na Ještěd. Ještě že tam stojí vysílač s hotelem a restaurací. Pěkně totiž fičel ledový vítr. Ve vysílči jsme snědli svačinu, trochu se ohřáli a vydali na sestup. Vedl zpočátku pod lanovkou novým sportovním centrem a později po trase bývalé dřevěné sáňkařské dráhy, která se již rozpadá. Po cestě jsme si zahráli pár her. Počasí nám přálo, závěrečnou část cesty jsme absolvovali tramvají a do školy došli se začínajícím deštěm. Většina byla dost unavená, tak jen někteří z nás zvládli ještě jednou večer navštívit lunapark a aquapark v Babylonu.

O neděli už není až tolik co psát. Museli jsme uklidit třídu, kde jsme byli ubytovaní, nakoupit v Tescu v centru Liberce svačiny na cestu a v poledne jsme odjížděli vlakem přes Hradec Králové domů do Okříšek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář