Jdi na obsah Jdi na menu

HISTORIE ODDÍLU

Náš florbalový oddíl PSKC Okříšky působí v rámci Pionýrské skupiny Kamarádi cest Okříšky, v níž má také svůj historický počátek. V rámci různorodé činnosti koedukovaného turistického oddílu jsme florbalový sport vyzkoušeli poprvé v roce 1999, když ZŠ Okříšky pořídila sadu prvních rovných florbalek. Hra se dětem zalíbila, proto jsme na podzim 2000 založili sportovní oddíl zaměřený na florbal. První trénink se konal 6.10.2000 v okříšské sokolovně, vedoucím se stal Josef Kula. Následně jsme pro místní děti uspořádali několik turnajů. Výsledkem bylo přání malých členů zahrát si nějaký větší turnaj s cizími soupeři.

Shodou okolností v sezóně 2005/06 pořádali v Moravských Budějovicích neoficiální Ligu Třebíčska čtyřčlenných družstev (3+1) ve dvou malých tělocvičnách na ZŠ Havlíčkova. První starty byly katastrofální – samé vysoké porážky, ale postupně jsme se zlepšovali a ohlíželi se po pravidelné soutěži.

pa013083.jpgZlomovým se stal rok 2006, kdy se oddíl zaregistroval do ČfBU (Česká florbalová unie, dnes Český florbal) a v kategoriích mladších a starších žáků začal hrát Jihomoravskou florbalovou ligu. Zároveň jsme si založili i vlastní webovou oddílovou prezentaci www.kcokrisky.cz. Od roku 2007 se pravidelně účastníme i velkých turnajů jako jsou Prague Games, Stupava cup, Nisaopen atd. Sezóna 2007/08 přinesla reorganizaci soutěží, po které byl náš třebíčský okres zařazen do soutěží regionu Vysočina. V něm působíme do dnes.

Historicky poprvé jsme přihlásili do pravidelných soutěží družstva ve všech mužských věkových kategoriích (kromě přípravky, která se na Vysočině v té době nehrála) pro sezónu 2011/12. Přípravka zasáhla do soutěží poprvé v sezóně 2014/15

Další výrazný kvalitativní posun nastal na začátku sezóny 2014/15, od kterého se datuje spolupráce s florbalisty ZŠ Rudíkov a tamní tělocvična je naším druhým tréninkovým střediskem.

Na podmínky, které oddíl má (malá členská základna, vesnické prostředí – naše tělocvična nemá potřebné parametry, dojíždění dětí na tréninky z okolí atd.) si nevede vůbec špatně. Dosvědčují to výsledky jak v rámci Ligy Vysočiny, tak na mezinárodníchusti-n.l.-mcr-sz-160506ar08-053.jpg turnajích (většina týmů v prvních polovinách tabulek, čtvrtfinálové účasti atd.).

Určitě největším úspěchem je účast starších žáků v sérii pěti let 2013 až 2017 za sebou na Mistrovství ČR. V těchto letech byli pokaždé mistry kraje Vysočina. Také dvojí účast dorostenců v osmifinále MČR v letech 2014 a 2015 mezi 12 nejlepšími týmy v republice byla velkým úspěchem, stejně jako třetí místo juniorů v roce 2017 ve 2. juniorské lize, skupině C tvořené týmy Jihočekého, Pardubického, Královéhradeckého kraje a Kraje Vysočina. K tomu lze přiřadit přední umístění na spoustě jednotlivých turnajů, několik vítězství na Stupava cupu, třetí místo na Open Game Brno atd. Na tak malý venkovský klub, kterým jsme, jsou to skvělé výsledky.

trebic-ma-200222---38-of-40-.jpg

V hlavní mužské kategorii byla významná sezóna 2019/2020. Využili jsme nabídky na účast týmu v divizní soutěži. Za tím účelem došlo k dohodě s týmem Sk JeMoBu, jehož hráči přestoupili k nám a společně jsme sestavili divizní áčko a B tým do Regionální ligy. Projekt se však nevydařil. Konečné poslední místo znamenalo sestup a také rozchod s hráči SK JeMoBu. Oddíl se však hodlá ve své hlavní kategorii co nejdříve do divize vrátit a věří, že se mu to podaří.

 

 

MILNÍKY ODDÍLOVÉ HISTORIE HISTORICKÉ STATISTIKY HRÁČŮ (připravujeme)
ÚSPĚŠNÉ NELIGOVÉ TURNAJE VÝRAZNÍ ODCHOVANCI ODDÍLU (připravujeme)