Jdi na obsah Jdi na menu

VÍKEND 5.-6.5.12 PATŘIL DOROSTENCŮM A MLADŠÍM ŽÁKŮM

VÍKEND 5.-6.5.12 PATŘIL DOROSTENCŮM A MLADŠÍM ŽÁKŮM
2. LIGA DOROSTENCŮ - SKUPINA O 5.-8. MÍSTO STRAKONICE - NEDĚLE 6.5.2012
 
PSKC OKŘÍŠKY - FbC STRAKONICE   7:7 (2:3, 1:3, 4:1)
 Branky: 4x Milan Picmaus, 1x Martin Žák a Miloš Plot, 1x vlastní. Asistence: 3x Martin Žák, 2x David Salák, 1x Milan Picmaus.
 
   Prvnímu zápasu předcházel smuteční ceremoniál za zesnulého hráče FBC Strakonice, který dlouhou dobu bojoval se zákeřnou nemocí. Proto se zápas nesl ve smuteční atmosféře a oba týmy se jen stěží dostávaly do tempa. Jako první se v úvodní třetině ujali dvoubrankového vedení naši hráči, ale tým Strakonic, který bojoval za svého kamaráda skóre obrátil a my tak znenadání prohrávali 2:4. Za tohoto stavu také skončila první třetina utkání. Druhá třetina byla pro náš tým ve znamení ofenzivnější hry, ze které ale plynuly góly do obou sítí a tak měl soupeř, co se skóre týkalo, stále na vrch, avšak zápas se stával více vyrovnaným. Ve třetí třetině se obraz hry změnil ve prospěch našich hráčů, byli rychlejší, lépe napadali a vytvářeli krásné kombinace. Škoda dvou nevyužitých přesilových her na konci utkání, ve kterých chyběla přesnější střelba a občas i trochu toho štěstí ve formě odraženého míčku. Ale i tak pro naše dorostence zasloužená remíza 7:7 a to jak díky skvělým hráčům v poli, tak i díky skvělému výkonu brankáře.
 
PSKC OKŘÍŠKY - FBC DDM ČESKÝ KRUMLOV 7:5 (2:3, 2:0, 3:2)
 Branky: 3x Martin Žák, 2x Milan Picmaus a David Salák. Asistence: 3x David Salák, 1x Martin Žák, Milan Picmaus a Michal Beneš.
 
   Už při nástupu do druhého zápasu bylo našim dorostencům jasné, že musí nastoupit ve vyšším tempu, lépe napadat a více střílet, protože Český Krumlov porazil Hippos Žďár nad Sázavou, se kterým se utkávali naši dorostenci ve východní skupině ligy. Začátek utkání byl v režii našich hráčů, kteří obstřelovali bránu Českého Krumlova ze všech pozic, ale prostřelit jejich skvěle chytajícího golmana dalo hodně práce. Soupeř se do hry dostal až ke konci první třetiny, kdy dokázal využít volný prostor a ihned bylo vidět, že jakmile dostane více prostoru bude velice nepříjemným soupeřem. Ve druhé třetině naši hráči opět převzali otěže do svých rukou a přehrávali soupeře. Hlavně držení míčku a napadání bylo výrazně lepší u našich hráčů. Ve třetí třetině byl na hráčích vidět úbytek sil a tím přibývalo i faulů. Naši hráči ale zabojovali skvěle i ve čtyřech a po dvou únicích a skvělých obraných zákrocích přidali další dva góly. Ke konci třetiny, ale opět vzrostl tlak hostů, kteří se snažili z posledních sil alespoň zdramatizovat zápa.Po jedné ze střel byl náš brankář překonán a tak David Salák vyhodil míček mířící do brány z brankoviště, čímž sice zabránil jasnému gólu, ale byl nařízen nájezd, při němž se projevila nervozita soupeře a přestřelil bránu. Následovalo oslabení 5 na 3, kterého soupeř i přes naši veškerou snahu dokázal ke konci využit. I tak, ale tento gól náš tým neohrozil a tak zaslouženě vyhrál toto utkání a posléze celou nadstavbu o 5. místo.
 
Sestava: Filip Vaverka, Michal Beneš, Milan Picmaus, Jan Suchna, David Salák, Marek Diviš, Miloslav Plot, Martin Žák a Jakub Boudný.
 
SETKÁNÍ MLADŠÍCH ŽÁKŮ - HRANICE NA MORAVĚ 5.-6.5.2012
 
hranice-na-mor.-120505az06-022c.jpg  V Hranicích na Moravě každoročně pořádají prestižní florbalový turnaj týmů mladších žáků. Letos se jej o víkendu 5.-6.5.2012 zúčastnilo celkem deset družstev. Z Kraje Vysočina to byl Sportovní klub JeMoBu doplněný několika hráči Tornáda DDM Jemnice a PSKC Okříšky. Tedy z našeho oddílu to byli Marcel Pospíšil, David Koukal a Pavel Ferda. Měli tak možnost radovat se z velkého úspěchu, ale získat i neocenitelné zkušenosti. Přece jen naše Liga Vysočiny hraná systémem 4+1 zdaleka nedosahuje takové úrovně, jaká byla k vidění v Hranicích. O to potěšitelnější je, že náš sešívaný tým nenašel přemožitelehranice-na-mor.-120505az06-016d.jpg kromě Bohemians Praha. Je pravda, že od nich to byla jak v základní skupině, tak ve finále „nakládačka“, neboť jsou dokonale sehraní a přesní ve střelbě, ale s ostatními týmy naši snesli naprosto rovnocenné srovnání. Hrálo se nejprve ve dvou pětičlenných skupinách a pak klasické ply off a zápasy o konečné pořadí. Koncentrace sedmi zápasů do jednoho a půl dne dala všem pořádně zabrat. Vynikající účast ve finále a stříbrné medaile s velkým pohárem stály za to. Marcel s Davidem byli na turnaji naposledy, příští rok budou hrát v kategorii starších žáků. Uvidíme, zda je někdo z mladších dokáže výkonnostně následovat, abychom v Hranicích opět měli své zástupce.
 
Výsledky našich utkání:
 
hranice-na-mor.-120505az06-106b.jpgZákladní skupina: 
SK JeMoBu - FbŠ Zubři Teiwaz 12:1
Gullivers Sokol Brno I - SK JeMoBu 1:3
FbŠ Bohemians DDM Praha 7 - SK JeMoBu 10:3
SK JeMoBu - TJ Sokol Zlín 8:3
Čtvrtfinále: SK JeMoBu - x3m team SSK Future 7:6 (1:3, 3:1, 3:2)
Semifinále: Bulldogs Brno - SK JeMoBu 2:7 (0:1,0:3,2:3)
FINÁLE: FbŠ Bohemians DDM Praha 7 - SK JeMoBu 12:2hranice-na-mor.-120505az06-136f.jpg (4:0,3:0,5:2)
 
 
 
Konečné pořadí:
  1. FbŠ Bohemians DDM Praha 7
  2. SK JeMoBu
  3. Bulldogs Brno
  4. Gullivers Sokol Brno I
  5. x3m team SSK Future
  6. USK Slávie Ústí nad Labem
  7. 1. SC WOOW Vítkovice
  8. TJ Sokol Zlín
  9. FbŠ Zubři Teiwaz
10. Florbalová škola Teiwaz
 
hranice-na-mor.-120505az06-111a.jpg
A velké fotoalbum  turnaje z našeho pohledu je nahrané ZDE.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář