Jdi na obsah Jdi na menu

VÍKEND 25-26.1.2020: STARŠÍ ŽÁCI A DOROSTENCI BEZ PROHRY

SOBOTA 25. LEDNA 2019

2. LIGA JUNIORŮ, skupina 5 – Městská hala Třešť

PSKC OKŘÍŠKY  -  TJ CENTROPEN DAČICE  7:5  (2:1, 3:4, 2:0)
Branky/asistence: Vojtěch Novotný 2/1, Matěj Kutílek, 1/1, Petr Pojer 1/1, Petr Zajíček 1/1, Martin Sviták 1/0, Roman Sedlák 1/0, David Taflíř 0/1, Pavel Pospíšil 0/1, Tomáš Procházka 0/1
Junioři spolu s dorostenci, bez nichž by nás bylo málo, nastoupili do utkání aktivně a brzy se ujali vedení. Hra se odvíjela ve svižném tempu s šancemi na obou stranách. Postupně se však začal prosazovat náš tým až do slibného skóre 3:1. Možná se náskok zdál klukům dostatečný a jejich iniciativa na začátku druhé poloviny zápasu opadla. To byla příležitost pro Dačice, které ji náležitě využily. Každou naši branku hned oplatily a  na konci druhé třetiny bylo dokonce vyrovnáno. Nezbylo než začít od začátku. Střelou z volného úderu a gólem po chybě soupeře jsme nakonec tři body získali.

trest-j-200125-_8_of_8_.jpg

trest-j-200125-_3_of_8_.jpg

 
PSKC OKŘÍŠKY  -  SK JIHLAVA  7:9 (1:7, 2:1, 4:1)
Branky/asistence: David Kučera 3/1, Petr Pojer 2/2, Vojtěch Novotný 0/3, David Taflíř 1/0, Tomáš Procházka 1/0
Kdybychom si včas vzpomněli, že se „nemá házet předem flinta do žita“, mohlo vše dopadnout jinak. Po odjezdu dorostenců do Třebíče jsme zůstali bez gólmana. Proto do brány musel jeden hráč a k základní pětce na střídačce zbyli jen dva. Proti téměř dvojnásobné přesile SK si nikdo nevěřil, a tak jsme přistoupili i k zápasu. Soupeři jsme ve všem ustoupili, nevraceli se a SKáčko úřadovalo. Skóre po první třetině hrozilo neskutečným debaklem. Probudil nás až strach z ostudy. Vojta se pořádně ujal role kapitána a do druhé a třetí třetiny nastoupil zcela jiný tým. Najednou jsme dokázali vyrovnat hru ve třetí třetině být i lepší. Byla to lekce o přístupu. Sami jsme si vše pokazili první třetinou. 
 
Odkaz na fotografie ZDE.
 
1. LIGA DOROSTENCŮ, SKUPINA D, KOŠ B – hala ZŠ Horka-Domky Třebíč
 
PSKC OKŘÍŠKY  -  FK SLOVAN J. HRADEC  13:3  (6:0, 3:0, 4:3)
Branky/asistence: Petr Zajíček 5/4, Martin Sviták 3/1, Matěj Kutílek 2/1, Roman Sedlák 2/1, Jiří Uher 0/3, Vojtěch Adam 1/0, Martin Noháček 0/1
Ideální vstup do utkání, co minuta, to branka. Po čtyřech gólech sice zvolnění, ale vše vypadalo na brankové hody. Jenže ve zbývajících dvou třetinách kluci utkání vypustili. Přestalo být zajímavé, naše hra šla do útlumu. Není proto divu, že si soupeř vypracoval několik šancí a ve třetí třetině se prosadil třemi góly. Jednoznačná výhra po nekvalitním výkonu. 
 
PSKC OKŘÍŠKY  -  HIPPOS ŽĎÁR N./S.  5:2  (3:0, 1:0, 1:2)
Branky/asistence: Petr Zajíček 1/2, Martin Noháček 2/0, Matěj Kutílek 1/1, Roman Sedlák 1/0, Jiří Uher 0/1, Radek Korba 0/1
Naše vzájemná utkání jsou vždy rušná a divácky vděčná. Nebylo tomu jinak ani tentokrát. I když kterýkoliv tým prohrává, nic nevzdává a snaží se o obrat do samého konce. Dnes nám dobře zapracovala obrana v čele s Radkem v brance. Díky tomu jsme brzy získali mírnou převahu a kluci vpředu byli nekompromisní. Třígólový náskok po první třetině ještě nic neznamenal. Sebevědomí si kluci posílili ve druhé třetině, když ustáli přesilovku tři proti pěti a na začátku třetí části odskočili na rozdíl pěti branek. V závěru zápasu jsme tak mohli do hry zapojit i pár starších žáků, aby si vyzkoušeli dorostenecké tempo. Dvě branky v naší síti jdou trochu na vrub tohoto tahu.
Odkaz na fotografie ZDE.
 
LIGA VYSOČINY STARŠÍCH ŽÁKŮ – hala ZŠ Hradecká Telč
 
PSKC OKŘÍŠKY  -  Fbc OREL NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ  5:2  (2:1, 3:1)
Branky/asistence: Štěpán Ludmila 2/1, Michal Pařízek 1/0, Šimon Korba 1/0, Tomáš Uher 1/0, Ondřej Dosedla 0/1
S Novým Městem hrajeme zápasy nejčastěji, tak se již dobře známe. Tentokrát bylo setkání vyrovnanější. Možná i tím, že se nám sešly celé tři pětky, tedy také hráči, co nemají z ligy mnoho zkušeností. Přesto se dařilo držet vedení od samého začátku a soupeř musel dotahovat. I když jsme mu zbytečným vyloučením usnadnili závěrečný nápor, nakonec jsme ještě v oslabení skórovali my.    
trebic-d-200125-_1_of_6_.jpg
 
PSKC OKŘÍŠKY  -  SK JUVENIS PŘIBYSLAV  7:5  (2:2, 5:3)
Branky/asistence: Štěpán Ludmila 2/1, Tomáš Uher 2/1, Lukáš Hájek 1/1, Michal Pařízek 1/1, Ondřej Dosedla 1/0, Tomáš Horký 0/1
Zbytečně nervózní zápas, do kterého jsme nevstoupili dobře. Teprve před závěrem prvního poločasu se nám podařilo zlikvidovat dvoubrankový náskok Přibyslavi. Na začátku druhé poloviny jsme opět inkasovali a následovaly dohady kolem florbalky soupeře, která neměla předepsané parametry. Kluci tím sice dosáhli vyloučení soupeře, ale vyrovnání skóre nikoliv. Teprve až další vyloučení jsme využili a chvíli poté se ujali dvoubrankového vedení. O dvě minuty později po chybách opět vyrovnáno.  Závěr zápasu pak lépe zvládl náš tým, ale dobrý výkon to tentokrát nebyl.
 
PSKC OKŘÍŠKY  -  FLORBAL TELČ  8:3  (5:3, 3:0)
Branky/asistence: Štěpán Ludmila 5/0, Tomáš Horký 0/3, Šimon Korba 1/0, Josef Kratochvíl 0/1, Michal Pařízek 0/1
Jednoznačné utkání, které jsme od samého začátku kontrolovali. Až pětigólové vedení po deseti minutách hry nás trochu ukolébalo. Toho soupeř pohotově využil a dostal se na dostřel. Varování si hráči vzali k srdci a ve druhém poločase výhru pojistili.
 
NEDĚLE 26. LEDNA 2019
 
LIGA VYSOČINY PŘÍPRAVEK – hala Bystřice n. P.
 
 bystrice-e-200126-_1_of_1_.jpg
 bystrice-e-200126-_11_of_22_.jpg
Tentokrát se našim hráčům potkala liga s fotbalovým turnajem. A tak hráči z PSKC museli zaskakovat v prvním týmu a za ně nastoupili děvčata a kluci z přípravky. Dostali tak příležitost vyzkoušet si, co je za rok, za dva čeká. I když obdrželi nemalý brankový příděl, soupeřů se nebáli a snažili se prosadit. Nejnáročnější pozicí bylo určitě místo gólmana, na kterém se museli střídat. Určitě velká zkušenost pro každého z nich. Oslabený tým KC uhrál dvě výhry, jednou remizoval a jednou dost nešťastně prohrál v poslední sekundě zápasu, když ještě chvilku před koncem byl ve vedení. Proto je asi florbal tak atraktivní. Ale všichni v utkáních odevzdali, co bylo v jejich silách. Však po cestě autem domů mnozí únavou usnuli.
 
PSKC Okříšky-Rudíkov  -  Fbc Orel Nové Město na Moravě  1:9
PSKC Okříšky-Rudíkov  -  ASK Bystřice n.P. Orlíci  3:12
PSKC Okříšky-Rudíkov  -  SK JUVENIS PŘIBYSLAV  1:18
PSKC Okříšky-Rudíkov  -  KC Rudíkov-Okříšky  3:1
KC Rudíkov-Okříšky  -  ASK Bystřice n.P. Orlíci  4:5
KC Rudíkov-Okříšky  -  SK JUVENIS PŘIBYSLAV  6:5
KC Rudíkov-Okříšky  -  Fbc Orel Nové Město na Mor.  4:4
Odkaz na fotografie ZDE.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář