Jdi na obsah Jdi na menu

TURNAJ O POHÁR STAROSTY SOKOLA BRNO I

53729541343_22c0fb26ed_5k-vert.jpgŽe se do Brna každoročně sjíždí velice kvalitní týmy víme již z předchozích ročníků, kdy jsme pravidelně končili na posledních stupíncích pořadí. Tentokrát jsme chtěli smůlu porazit. Jenže ze sedmi hráčů nám po prvním dnu musel odjet Jirka na atletické závody a v neděli před čtvrtfinále Kryštof na dovolenou do Řecka. Přesto se historický úspěch podařil a tým postoupil až do čtvrtfinále mezi nejlepších osm týmů ze dvaceti čtyř!

Sobota a nedělní ráno ve skupinách:

PSKC Okříšky  -  Snipers Bratislava  4:4
Rušný zápas, ve kterém jsme vedli i prohrávali, a nakonec se dělili o body. První zápasy nám stále nesedí. Do tempa se dostáváme pozvolna.

PSKC Okříšky  -  FBC Skuteč  8:4
Od začátku jsme měli převahu, soupeř pak začal dotahovat, ale my opět zabrali a výhru pojistili dostatečným náskokem.

PSKC Okříšky  -  Florbal Hodonín  8:4
Tým Hodonína přišel do svého třetího utkání bez bodu, my se třemi. Byli jsme tedy favority, ale první minuty tomu neodpovídaly. Hra byla hodně vyrovnaná se šancemi na obou stranách. Teprve vstřelení prvního gólu nás uklidnilo a zlepšený výkon se projevil i ve skóre.

PSKC Okříšky  -  Hornets Brno  2:7brno-tur.el.-240518-19-62.jpg
Po utkání jsme museli čestně přiznat, že soupeř byl lepší, aktivnější. Nás trápila střelba, která je naší bolestí. Hornets byli mnohem efektivnější. Nám se prostě nedařilo.

PSKC Okříšky  -  Sokol Brno I EMKOCase Gullivers  3:8
Zápas proti vítězi skupiny jsme začali dobře a brzy šli do dvoubrankového vedení. Jenže vyrovnání na sebe nedalo dlouho čekat. Gullivers nás začali školit v přesnosti střelby i kombinaci. Hrálo se v rychlém tempu, na které nejsme z naší ligy vůbec zvyklí. Dobrá zkušenost a příklad. 

Naše skupina byla nejvyrovnanější ze všech. I když jsme měli oproti Snipers a Skutči horší skóre, o pořadí rozhodovaly vzájemné zápasy. Ty nás vynesly na třetí místo z šesti a postup do play-off A.

 
skupina.png

 

brno-tur.el-vert4.jpg

 

OSMIFINÁLE
PSKC Okříšky  -  TROOPERS   7:5
Náš nejlepší výkon v turnaji, kdy nás bylo ještě aspoň šest. Kluci šli do utkání s velkým elánem. Zpočátku se podařilo eliminovat tlak TOOPERS a postupně jsme začali ovládat hřiště. A hlavně se konečně začalo dařit i střelecky. Po několika minutách jsme šli do vedení a drželi čisté konto. Náskok se dařilo zvyšovat až na rozdíl pěti gólů. Jenže ve druhém poločase se karta obrátila a náskok se hrozivě snižoval. Naštěstí sedmá branka pojistila výhru. Velký úspěch postupu. 

ČTVRTFINÁLE
PSKC Okříšky  -  FBC Skuteč  4:6
Velká škoda, že nám po odjezdu Krýši oproti plné lavičce Skutče zbyl na střídání jediný hráč. Soupeře jsme znali ze skupiny a při více hráčích by šance na postup určitě byla. Takto jsme se v prvních minutách dostali pod tlak a zuby nehty bránili. Přesto si Skuteč brzy vytvořila čtyřgólový náskok. Jenže kluci zápas nevzdali. Snad to byl druhý dech, co najednou poměr sil zcela otočilo. Hlavně pohotovou kombinací jsme začali soupeře přehrávat a v závěru dosáhli i kontaktního gólu. Škoda  jediného gólu Skutče ve druhém poločase, kterým nám soupeř na konci utkání odskočil od vyrovnání. Tým předvedl vynikající výkon a sklidil za něj i uznání a chválu trenérů Skutče. Pro nás všechny krásný zážitek.

brno-tur.el.-240518-19-99.jpgBrněnský turnaj potvrdil, že tým starších elévů má srovnatelnou úroveň s nejlepšími týmy této kategorie. Skvělé porovnání a zkušenost díky perfektní organizaci turnaje. Vynikajícím počinem je hra na dva poločasy, a hlavně na čistý čas, který na jiných letních turnajích není. Utkání tak mají potřebnou délku a jsou dramatičtější. 

I konečný počet sedmi zápasů byl výborný. Nevadí, že nám díky tomu nezbyl čas na ostatní program. Sice jsme chtěli navštívit Brněnskou muzejní noc, ale nepovedlo se. Zato se kluci pořádně vyřádili v dětském centu na trampolíně a molitanové jámě. Večer jsme zašli na pizzu do nedaleké restaurace. Večer končil fotbálkem v tělocvičně, kde jsme i spali.

Myslím, že píši za všechny. Ačkoliv byl turnaj hodně náročný, moc se nám líbil a vydařil.

Sestava: Šimon Hons, Jonáš Hnízdil, Kryštof Ludmila, Tadeáš Němec, Jiří Beránek, Štěpán Rymeš, Josef Zahajský

Fotoalbum ZDE, video se zápasy proti Hodonínu a Gullivers ZDE.