Jdi na obsah Jdi na menu

TEMPISH MORAVIAN CUP OLOMOUC 2022

whatsapp-image-2022-09-07-at-13.39.14.jpeg

Do Olomouce jsme po roce vyrazili, jako tradiční účastník na mládežnický turnaj ve dnech 3.9 – 4.9. 2022.  Turnaj byl dobře zorganizovaný a rozhodčí ani v jednom zápase nechybovali a dobře komunikovali, což se jen tak nevidí. Jako příjemný bonus dostal tým vak na míčky od sponzora turnaje Tempish. Tým byl posílen o tři talentované hráče z SK JeMoBu - S. Nesibu, A. Vydrovou, J. Němečka. Do sestavy se nám bohužel nezapojil nikdo z hráčů z ročníku 2008, což nás hendikepovalo, abychom vážně pomýšleli na medailové umístění. Většina týmu byli ročníky 2009, tři hráči dokonce ročník 2010 a nejmladším hráčem byl V. Buček ročník 2011, který dokonce vstřelil branku po nahrávce M. Pospíchala ročník 2010 !!! Dále jsme měli v týmu nejvíce děvčat a to rovnou tři a dovolím si napsat, že asi dvě nejšikovnější hráčky ročníku 2009 na Vysočině, které zahráli na turnaji na všech postech. Dle údajů od pořadatele jsme měli jasně nejmladší tým na celém turnaji v této kategorii.

Základní skupina:

Bulldogs Brno : PSKC Okříšky 4:3
První zápas nám opět nevyšel nejlépe, kdy jsme hned při prvním střídání zaspali a díky tomu inkasovali. Kupodivu nezaspal nikdo ze skupinky hráčů, kteří dorazili dávno a ne poprvé po čase srazu. ? Dvě laciné branky jsme inkasovali po našich velkých individuálních chybách. Soupeř nás zaskočil svojí výškovou a váhovou převahou, ale rychle jsme se aklimatizovali. Drtivější tlak si soupeř vynutil jen jednou proti naší slabší lajně. Zápasu by slušela remíza.
Branky: V. Dvořák, V. Fila ( V. Dvořák ), V. Dvořák ( J. Němeček ).

Po zápase následoval oběd v restauraci U Zlaté Koule.

PSKC Okříšky : Torpédo Havířov 5:5
Forma šla postupně nahoru a odměnou byly první body. Někteří slabší hráči byli po půlce zápasu vyndáni ze sestavy, kdy nestíhali fyzicky a nechtěli chodit do soubojů, což je naštěstí motivovalo do dalších bojů, kdy už nechtěli jen zahřívat lavičku.
Branky: J. Němeček ( S. Nesiba ), V. Dvořák ( J. Němeček ), S. Nesiba ( J. Němeček ), V. Fila ( J. Němeček ), V. Fila.

PSKC Okříšky : FBC Přerov 5:3
Na poslední zápas dne došlo ke změně taktiky a většího zapojení všech hráčů, kdy jsme postavili dvě obrany a tři útoky. V. Dvořáka jsme posunuli do obrany, což se ukázalo jako jeden z rozhodujících faktorů. Vyhráváme o dvě branky, ale především poslední branka zabolela, kdy náš obránce namazal z ničeho na stříbrném podnosu. Naštěstí nás to nemuselo tolik mrzet, protože s nejtěsnějším možným bodem jsme skončili na prvním místě naší skupiny.
Branky: J. Němeček ( V. Dvořák ), J. Němeček ( K. Jiříček ), S. Nesiba ( J. Němeček ), J. Němeček, V. Fila ( M. Zoubek ).

Základní skupinu jsme vyhráli jen těsně a mohli jsme se připravovat na další den. Proběhlo ubytování, hygiena a turnaj v bowlingu. Večer se udělala protažení a kompenzace, abychom zregenerovali do dalších bojů a došlo na tradiční odebrání mobilních telefonů. Zpestřením byl příjezd policie na patro pod námi, kde zůstali hráči cizího týmu bez dozoru a rušili noční klid. Další trend posledních let, kdy si trenéři vyrazí na pivo a tým nechají bez dozoru. 

Neděle - vyřazovací část turnaje:

Ráno budíček v 6:30, hygiena, snídaně a trenéři od naší kategorie učili zdravit nejmladší hráče z našeho oddílu. Už několik posledních turnajů sledujeme trend, kdy neumí hráči a kolikrát i mladí trenéři z jiných týmů pozdravit ani odpovědět na pozdrav? Nebuďme stejní.

1. SC TEMPISH Vítkovice 5:3
Začali jsme dobře, ale dle hesla nedáš dostaneš jsme inkasovali jako první. Zápas proti soupeři zvučného jména jsme překlopili až na samém konci, kdy svou nedisciplinovaností šel soupeř do oslabení. Krvavý šrám si odnesla houževnatá A. Vydrová, která se obětovala pro vítězství a neuhnula z osobního souboje.
Branky: S. Nesiba ( V. Dvořák ), S. Nesiba ( V. Fila ), V. Buček ( M. Pospíchal ), J. Němeček ( V. Fila ), S. Nesiba ( V. Dvořák).

ŠSK Očov Hodonín 8:3
Zápas začal v tempu, kdy jsme rychle inkasovali branky a nestíhali. Rychle jsme prohrávali 6:0 a ke konci poločasu už muselo dojít k přeskupení lajn a hře na riziko bez golmana, kdy jsme dali alespoň dvě branky. Druhé dějství jsme soupeře znervózněli a skončilo 2:1. Zápas, kdy se ukázala naše síla bojovat do konce ikdyž to vypadalo na mission impossible. Po turnaji jedna skupina hráčů provedla regeneraci na místním bazénu kam jsme měli vstup zdarma díky turnajovým náramkům. 
Branky: J. Němeček ( V. Dvořák ), V. Dvořák, S. Nesiba ( V. Dvořák ).

Sestava: S. Nesiba, A. Vydrová, J. Němeček, E. Karbašová, S. Jelínková, V. Fila, V. Dvořák, M. Zoubek, M. Charvát, V. Buček, M. Pospíchal, O. Špaček, K. Jiříček, Š. Vybíral, D. Plavec.
Trenér: M. Karbaš.
Realizační tým: T. Charvát, M. Vydra.

Nyní nás čeká liga a Stupava Cup, kam již pojedeme jen se svými hráči.
Poděkování patří rodičům za pomoc s přesuny a další pomocí a především J. Kulovi, který celý turnaj zorganizoval a řešil vše za pochodu i s trénováním.

M. Karbaš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář