Jdi na obsah Jdi na menu

SUMMER CUP JUNIORŮ - HODONÍN- 27.-28.8.2014

 dsc_0088a.jpg

 

Blíží se zahájení florbalové sezóny. Společný tým juniorů a dorostenců proto o summercup-hodonin-120827az29-001.jpgposledním prázdninovém týdnu využil pozvání z Hodonína na dvoudenní přípravný juniorský turnaj Summer Cup 2014. V krásné moderní hale s dokonalým zázemím se tak našim hráčům naskytla příležitost zahrát si proti jihomoravským druholigovým juniorům, z nichž dokonce Gullivers Brno hráli baráž o postup do G2 juniorské extraligy. S valnými výsledky jsme proto nepočítali, spíš, že se něco přiučíme a zvykneme si na ligové tempo. V turnaji startovalo celkem šest týmů rozdělených do summercup-hodonin-120827az29-025.jpgdvou skupiny s následným play-off. Bohužel, rozlosování bylo nevyrovnané. Zatímco v první skupině se sešly týmy z jihomoravské regionální soutěže, nás čekaly zápasy proti předním týmům východní divize druhé ligy. První proti v loňské soutěži čtvrtým Panthers Otrokovice a pak proti prvnímu Sokolu Brno I. EMKOCase Gullivers. Naši kluci, kteří ve své divizi II. ligy skončili až na osmém místě, se ale zvučných jmen nezalekli a boje ve skupině tak naznačily možnost velkého překvapení.
 
PSKC Okříšky - Panthers Otrokovice 13:4
PSKC Okříšky – Gullivers  8:4
 
summercup-hodonin-120827az29-027.jpgPrvní místo ve skupině bylo nečekané a věděli jsme, že odvety nebudou lehké. Ve druhé skupině si nejlépe vedl vítěz IV. divize 3. juniorské ligy FbC Aligators. Ve vyřazovacích bojích však bohužel proti Pantherům neuspěl stejně tak jako SFK Slovácko Sokol Hodonín proti Gullievům. Nezbylo než se připravit na stejné soupeře. Postupové zápasy kluci zvládli skvěle:
 
Semifinále: PSKC Okříšky - Panthers Otrokovice 7:0
Finále: PSKC Okříšky – Gullivers  6:4summercup-hodonin-120827az29-039.jpg
 
Radost z vítězství byla veliká, vždyť jsme na trurnaj byli pozváni jen jako tým na doplnění. Hráčům se tak dostalo velkého ocenění za překvapení, které v Hodoníně způsobili. Ocenění zasloužil jejich výkon jak po stránce herní, tak kondiční. Oba soupeři proti nám ve všech zápasech nastupovali ve třech kompletních pětkách, my měli jen dvě. Utkání se navíc hrála na tři dvacetiminutové třetiny a dávala tedy všem pořádně zabrat.
 summercup-hodonin-120827az29-046.jpg
Kromě medailí a krásného poháru všem hráčům a vysokého skóre 34:12 bylo třešínkou na pomyslném dortu vyhlášení Petra Moláka nejlepším hráčem turnaje a Víti Přívětivého nejlepším gólmanem. Ten byl skvělý ve všech utkáních a zejména ve finále družstvo fantasticky podržel.
 
Zpáteční cestu si polovina týmu prodloužila o cyklistickou akci. Po přenocování v kempu summercup-hodonin-120827az29-081.jpgjsme celý pátek na kolech projížděli podél Novomlýnských nádrží. Zachovali jsme tak tradici, pořádání letních prázdninových soustředění na kolech.

Turnajová fotogalerie je k prohlédnutí ZDE.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář