Jdi na obsah Jdi na menu

STUPAVA CUP 2016

pskcokrisky.rajce.idnes.cz/Stupava_2016/ Dne 13. 9. 2016 započal již 13. ročník největšího mládežnického – a pro nás velmi oblíbeného – florbalového turnaje na Slovensku – Stupava cup! V porovnání s některými českými turnaji, kterých se také tradičně účastníme, není nikterak velký, přesto však mezinárodní a prestižní. Postavili jsem stejně jako minulý rok dva silné týmy, jeden do kategorie B03 (ročníky narození 2003 a mladší) a druhý měl hájit naše barvy v nejstarší kategorii B00 (2000 a mladší).

 

dsc_0508.jpg

 

Vypravili jsme se až druhý turnajový den ráno, na místo jsme dorazili právě včas na první zápas. Oba týmy prošly stupava-cup-2016-064.jpgsvými skupinami bez porážky (každý s jednou remízou) do vyřazovacích bojů. Skvělá hra, dobré výsledky a dobrý přístup k zápasům nás utvrdil v pomýšlení na nejvyšší příčky. A také že ano. Oba naše týmy se prokousaly přes čtvrtfinále a semifinále až do finále. Jako první se hrálo finále kategorie B00, v kterém už naše síly nestačily na slovenského mistra – Snipers Bratislava - a osmý zápas ve dvou dnech nám vzal i sílu pokusit se o dobrý výsledek. Okříšky mu podlehly 1:6, ale uvědomili jsme si, jak je florbal rozličný, když se Snipers ve skupině protrápili k vítězství nad týmem Tsunami 1:0, který jsme my porazili. Přes prohru ve finále jsme neztratili dobrou náladu a potěšení z vydařeného turnaje, halou se nesl veselý pokřik „Tak jsme druzí no a cóóó“.dsc_0488.jpg

 

 

I následující den byl finálovým, ovšem finále kategorie B03 se mělo odehrávat v úplně jiném duchu. Okříšky se v něm utkaly s polským týmem Podhale, složeným z holek o dva a více roků starších než naši kluci. A zatímco se žáci stejně jako soupeř rozcvičovali, ani jejich starší kolegové nelenili a chystali se je co nejvíce podpořit. Finále slibovalo skvělou atmosféru. Úvodní buly a halou už se nesly pokřiky a chorály. Polskou konkurenci, která měla v hledišti také početné zastoupení, jsme společně s našimi novými malými přáteli z Kaplic (vítěz kategorie B05) strčili do kapsy. Více potíží však měly Okříšky na hřišti. Během úvodního tlaku, při němž jsme mohli hned několikrát skórovat, se nám podařilo vstřelit jediný a Polky bohužel dvěma rychlými góly otočily vývoj utkání. Ke konci utkání nás bylo plné hřiště a opět jsme utkání otočili. Zdolali jsme Polky 3:2.

 

 

stupava-cup-2016-316.jpg

 

 

A tak jsme nakonec z nadmíru úspěšné Stupavy dovezli dva poháry, za první a druhé místo, a jak je již zvykem, také spoustu zážitků a vzpomínek.

 

 

 

capture1.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář