Jdi na obsah Jdi na menu

STARŠÍ ŽÁCI POPRVÉ NA DOMÁCÍ PŮĎĚ

okky-s-211106-19.jpgV sobotu jsme se poprvé představili na domácí půdě s našimi staršími žáky. Zatím v nejpočetnější sestavě, což reflektuje zvýšenou účast na trénincích s nově příchozími hráči a zvyšující se konkurenci v týmu. Na poslední chvíli odpadl kvůli zranění O. Špaček. Jen jeden hráč nám chyběl v sestavě, abychom poskládali tři lajny. Někteří hráči bohužel nepochopili, že musíme táhnout za jeden provaz a sobecky dali přednost různým oslavám. Citoval bych svého kolegu, s kterým se plně ztotožňuji. Řekl, že by největší trest pro syna bylo, kdyby nemohl kvůli nějaké oslavě jít hrát za svůj TÝM. Pro nás, jako trenéry je to signál, kdo to myslí se sportem vážně a kdo bere florbal zatím jenom jako kroužek. Pro příště apeluji na hráče i rodiče, aby si plánovali výlety, rodinné oslavy apod. mimo termíny utkání, pokud je to aspoň trošku možné. Děkuji za celý trenérský tým a hráče, kteří to museli odmakat.

PSKC Okříšky – Rudíkov : ASK Bystřice nad Pernštejnem 3:0
První poločas skončil spravedlivě 0:0, kdy nebylo moc věcí ke koukání – jednorucí šermíři se proháněli s hlavami dolů a okky-s-211106-6.jpgjedině Š. Korba, byl schopen vystřelit na branku. Druhý poločas ospalého zápasu jsme se konečně střelecky prosadili a škoda většího klidu v koncovce, kdy jsme mohli brankový příděl navýšit. Jedna branka nebyla uznána pro postavení hráče v brankovišti. V důležitých okamžicích podržel tým F. Dokulil. Do dalších zápasů je hodně věcí ke zlepšování.
Branky: 14:45 - V. Dvořák ( P.Filipec ), 14:55 - T. Charvát, 16:50 Š. Korba ( V. Fila ).

Orel Kněžice : PSKC Okříšky – Rudíkov 1:7
První poločas jsme začali dobře a dali branku hned na začátku. Poté přišlo naše špatné střídání, a ještě horší zahrání standartní situace, kdy jsme nepostavili dobře zeď a inkasovali. Ke konci poločasu se prosadila dvakrát naše silná lajna. Soupeři se několikrát podařila nastřelit branková konstrukce svatyně D. Herynka, ale štěstěna stála při nás. Druhý poločas jsme se už rozehráli a soupeř nám také dal možnost si zahrát přesilovku. Golově produktivní byl T. Charvát.okky-s-211106-8.jpg Nové finty si zkoušel V. Dvořák. P. Filipec ukázal, jak se má chovat moderní obránce, který je schopen vytvářet přečíslení přechodem přes hráče. Š. Korba ukázal svojí sílu v osobních soubojích a vůdcovské schopnosti.
Branky: 1:35 – Š. Korba, 09:00T. Charvát ( Š. Korba ), 9:40 - Š. Korba , 14:01 – T. Charvát, 15:10 - P. Filipec ( T. Charvát ), 21:30 - T. Charvát ( V. Dvořák ), 22:04 - Š. Korba.

Sk JeMoBu : PSKC Okříšky – Rudíkov 3:3
Pěkný zápas od začátku do konce prvního poločasu, kdy jsme potkali podobně naladěný tým, který více hrál florbal než válčil. V druhé půlce se soupeř zvedl a podal lepší výkon než my. Zaslouženě ke konci utkání vyrovnal a můžeme být rádi po podaném výkonu za šťastnou remízu. Soupeř nás těžce přestřílel a obrana, která nás zdobila tentokrát svým nedůrazem a nechutí přistupovat rychle k protihráčům určila konečné skóre. Vyhazování míčků z obraného pásma a zbavování ze zodpovědnosti, kdy elitní útočníci nepodrží míček nebylo nic hezkého ke koukání.
Branky: 02:40 – V. Dvořák, 05:57 K. Jiříček (D. Plavec ), 6:25 Š. Korba.
okky-s-211106-21.jpg

PSKC Okříšky – Rudíkov : Spartak Pelhřimov 4:2
Zápas jsme začali nepřesvědčivě a začali jsme tahat míček za naší branku. Rychle jsme dostali 3 goly a 2krát nás zachránila branková konstrukce. Ke konci poločasu korigoval V. Dvořák. Došlo ke zlepšení hry, ale bohužel jsme šli do oslabení a dostali branku na konečných 4:2. Poslední zápas nám došli síly a ikdyž jsme měli šance, tak musíme uznat, že soupeř byl lepší.
Branky: 09:05 – V. Dvořák, 14:00 – Š.Korba (V. Dvořák).

Turnaj ukázal že umíme dobře zahrát, ale také se někdy vrátíme zpátky viz. druhý poločas s SK JeMoBu. Mladý tým, který má to nejlepší v této kategorii před sebou ukázal svoje kvality a byl donucen přepnout na vyšší obrátky. Bude potřeba více zapracovat na individuálních dovednostech a souhře týmu. Poděkování hráčům, kteří se snažili, trenérům za nervy a rodičům za pomoc. Připomínám, že v kategorii starších žáků je minimum 3 tréninků týdně a máte možnost chodit i na tréninky jiných kategorií, tak využívejte. V nominaci na další zápasy přihlédneme k docházce na tréninky a celkovému přístupu. Videa ze zápasů jsou ve FB skupině, kde se zvedá sledovanost. 

Trenéři: P. Charvát, V. Dvořák, T. Talla.
Sestava: A. Zeman, K. Jiříček, V. Dvořák, P. Filipec, E. Karbašová, T. Charvát, D. Plavec, V. Fila, Š. Korba, T. Herynková, F. Dokulil, M. Pacholík, D. Herynek, A. Tallová.

Fotoalbum ze zápasu s SK JeMoBu ZDE.

Martin Karbaš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář