Jdi na obsah Jdi na menu

SPLNĚNÁ POVINNOST A TŘI BODY BONUS

Víkend 21.-22. ledna 2022 byl pro nás krizový. Díky epidemické mutaci Omikron jsme na přípravku místo dvou týmů dali dohromady pouze jeden a když se odhlásila i Telč, byl turnaj nejmenších v Pacově zrušen. Mužská kategorie dopadla ještě hůř, zápasy jsme odvolali pro nedostatek hráčů a musíme je sehrát v náhradních termínech. Pro utkání dorostenců zbyla sestava dvou dorostenců a pěti starších žáků včetně gólmana! Další odklady jsme si nemohli dovolit, kluci jeli splnit povinnost účasti. Tři body z prvního zápasu tak byly skvělým bonusem navíc.

jihlava-d-22_01_22-13.jpg
img_4934--1-.jpg

2. LIGA DOROSTENCŮ, SKUPINA 5 - JIHLAVA - SOBOTA 22. 1. 2022

PSKC Okříšky - SK Jihlava lvíčata 8:5 (4:3, 2:1, 2:1)
Branky/asistence: Šimon Korba 3/4, Marek Jeřábek 3/0, Pavel Filipec 1/1, Michal Pacholík 1/0
Porada před zápasem byla zaměřena na obrannou taktiku, úkolem bylo zbytečně neinkasovat. Hráči však byli naladěni optimisticky a věřili si. A tak po prvních kontaktech se soupeřem šly taktické pokyny stranou a nahradila je otevřená hra. Dost tomu napomohl soupeř, očekávaný tlak  jeho dvou kompletních pětek se nedostavil. Sice první branka padla do naší sítě, ale brzy jsme vyrovnali a hned na to šli do vedení. Zápas se odvíjel v průměrném tempu, kterému jsme stačili se střídáním jediného hráče. Dokonce byla mírná převaha na naší straně. Utkání rozhodl závěr druhé třetiny. Do té doby jsme šli třikrát do vedení a soupeř vždy vyrovnal. Teprve ve 27. minutě jsme si vytvořili dvoubrankový náskok. Poslední třetinu jsme si již pohlídali. Lvíčata se sice pokusila zvýšit tlak, ale obrana nám fungovala dobře, větší ohrožení branky nedopustila. Naopak závěr utkání potvrdil střelecký potenciál trojice Korba, Jeřábek, Filipec k navýšení vedení. 

jihlava-d-22_01_22-19.jpg
jihlava-d-22_01_22-26.jpg

PSKC Okříšky - ASK Bystřice n. P. 1:13 (0:4, 0:2, 1:7)
Branka Tomáš Navrkal bez asistence
Porovnání týmů bylo jasné, soupeř vede tabulku a má kompletní dvě pětky, my jen v šesti do pole s většinou starších žáků. Hlavní úkol, „nedát kůži zadarmo!“. To by se i povedlo, nebýt samotného závěru, kdy na nás dopadla únava a s tím i trochu rezignace. Při mnohem vyšším tempu a nasazení oproti prvnímu zápasu se nelze divit. Bystřice rozhodla hned v první třetině, do které nastoupila s rychlou útočnou hrou a napadáním po celé ploše hřiště. Těsnější uzavření obrany nám trvalo necelých osm minut a zaplatili jsme za ně čtyřmi rychlými góly. Další průběh byl již vyrovnanější. Zejména ve druhé třetině kluci podali skvělý výkon, škoda jednoho vyloučení. Ve stejném stylu jsme nastoupili i do třetí části, a dokonce se v sedmé minutě dočkali čestného gólu, když byl Tom Navrkal na správném místě na doklepnutí. Škoda posledních pěti minut, kdy docházely síly a soupeř začal opět úřadovat. My byli méně pozorní. Nebýt pěti gólů v závěru, odpovídal by výsledek poměru sil na hřišti.

Sestava: Filip Dokulil, Šimon Korba, Daniel Caha, Marek Jeřábek, Tomáš Navrkal, Michal Pacholík a Pavel Filipec.

Umístění: po osmi dvouzápasových kolech jsme na pěkném pátém místě se ziskem 25 bodů.

Fotoalbum ze zápasů ZDE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář