Jdi na obsah Jdi na menu

SOUSTŘEDĚNÍ PŘÍPRAVKY A ELÉVŮ

 

slavonice-1.jpg

Soustředění ve Slavonicích pořádáme druhým rokem. A tak jsme mysleli, že již nebude zájem o místa, kde jsme byli loni. Jenže několik hráčů chtělo opět do podzemí a všichni na vojenské bunkry zopakovat si výstřel z opravdové pušky. K tomu ještě po celý pobyt krásné počasí, zkrátka museli jsme program upravit i za cenu několika tréninků. Den má jen 24 hodin, které nestačili hlavně klukům z nejmladší přípravky. Ani nebudeme psát, v kolik první noc usnuli, než si vše vypovídali. Přitom druhý den dopoledne je čekal fotbalový přátelák s místním fotbalovým týmem. Vysoká prohra byla možná i tím nevyspáním, možná tím, že víc hrajeme florbal. Již loni jsme kus od města objevili pěkný rybník na koupání, čtvrteční i páteční podvečer jsme i s člunem strávili u něj. Koupání si všichni užili do sytosti, hlavně v sobotu v Dačicích. Líbila se i tamní návštěva muzea, jak je patrné z fotoalba a videa. Středověké kostýmy a mučidla si kluci mohli dokonce vyzkoušet. 

Sportovní část měla náš zavedený průběh. Ráno rozcvičky na čerstvém vzduchu, přes den dva nebo tři florbalové tréninky. Bohužel jsme v okolí nesehnali žádný obdobný tým, se kterým bychom mohli odehrát přátelák. Dobré jsou venkovní pingpongové stoly, ty však využíváme jen ve volných chvilkách. Stihli jsme i část oddílového kondičního testu a z atletických disciplín běhy na 50 a 400 m, skok do dálky a hod krikeťákem. Doma pak zpracujeme výsledky do dlouhodobých tabulek.

Věříme, že slavonické soustředění se líbilo nejen nám, ale hlavně klukům. Otevírá novou sezónu, tak jim do ní přejme plno krásných sportovních zážitků.
 

Fotoalbum ze soustředění ZDE a pár videoklipů ZDE.