Jdi na obsah Jdi na menu

SILVER CUP KUTNÁ HORA 2024

ashampoo_snap_2024.06.11_12h02m33s_005_.pngNejlepších výsledků dosáhli elévové, kteří se probojovali až do semifinále a následně do zápasu o třetí místo. Trochu litovali, že na ně zbyla jen pověstná „bramborová medaile“. Čtyřčlenná základní skupina byla velmi vyrovnaná. Jak už je tradicí, v prvním zápase se rozkoukáváme, a to je voda na mlýn pro každého soupeře. Prohra s domácími nás mohla stát postup. Naštěstí rozhodl vzájemný zápas s OLYMPEM když Kutná Hora remizovala se Semilami.  Semifinále již bylo o vyšší úrovni. Mladá Boleslav a pak i BUTCHIS nás jednoznačně přehrávali rychlostí a souhrou. Museli jsme uznat, že medaile vyhráli zaslouženě. Vítězem kategorie se stal Kostelec nad Černými Lesy, druhé místo obsadila Mladá Boleslav a třetí BUTCHIS RED. Celkem se turnaje zúčastnilo šestnáct družstev elévů.

ashampoo_snap_2024.06.11_11h35m25s_001_.png

Ani mladší žáci se v Kutné Hoře neztratili, a to hráli bez dvou tahounů, kteří startovali s kněžickým týmem ANGRY BOYS.silver-cup-k.hora-240609-75.jpg Celkové páté až šesté místo ze čtrnácti týmů je krásné. Základní skupiny byly dvě, hrál v nich každý s každým. Po šesti čtvrthodinových utkáních následovaly již jen zápasy o medaile prvních dvou ze skupin. Florbalová akademie Mladá |Boleslav byla nad naše síly. Těsné napadání nám dělalo velké problémy, rozdíl byl ve včasnosti přihrávek. Dobrý příklad, jakým směrem rozvíjet hru. Se Slávií bylo utkání vyrovnanější, jenže se nám nedařilo překonat brankáře. I když jsme se ujali vedení, ostatní šance jsme zahazovali. Remíza se Světlou přišla až v posledním kole, kdy již bylo o postupujících rozhodnuto. Velice slibný náskok přecenili a v závěru na poslední chvíli vyrovnali. Kategorii vyhrál Florbal Mladá Boleslav. ANGRY BOYS byli třetí za BUTCHIS.

ashampoo_snap_2024.06.11_11h35m42s_002_.png

silver-cup-k-vert.jpgPřípravka skončila s jednou remízou na posledním místě. Bohužel se nesešla úplná sestava a hráli i dva mini přípravkáři. Kluci se snažili, ale ještě zdaleka nemáme takové nasazení jako ostatní. Technicky bychom byli celkem vyrovnaní, ale je třeba zapracovat na pohotovosti, větší dravosti chtít hrát na míčku a neodpalovat jej. Také rychlostně se musíme zlepšit, aby nás soupeři nepředháněli. Když si tým dá záležet, bude jezdit na další turnaje, pokrok určitě přijde.

Turnaj v Kutné Hoře je náš oblíbený. Loni jsme na něm byli poprvé jen s přípravkou, která skončila stříbrná. Letos jsme již vypravili tři týmy. Láká nás nejen krásná nová sportovní hala. Letos jsme se sice nedostali do historického centra, ale atrakce v sousedství turnaje nesměly chybět. V přestávce mezi zápasy si kluci zajezdili na bobové dráze. Vyřádit se mohli i na sousedním dětském hřišti hlavně se skákací vzduchovou trampolínou. Pěkný zážitkový víkend.

Sobota – fotoalbum ZDE, video ZDE.
Neděle – fotoalbum ZDE, video
ZDE.

silver-cup-k-horz.jpg