Jdi na obsah Jdi na menu

SILVER CUP KUTNÁ HORA 2023

kutna-hora-p-230610-8-horz.jpgKdyž se nepodařilo dát v přípravce dohromady dostatek hráčů na Open Game Brno, kde se hraje systémem 5+1, hledali jsme pro ni náhradu s menším počtem hráčů a hrou 3+1. A tak jsme přišli na Silver cup. Jak se ukázalo, volba to byla skvělá. Krásná nová hala s prostorným zázemím, organizace klapala na jedničku, všechny zápasy začínaly přesně na čas. A k tomu ještě možnost vyžití v čase mezi florbalem. Toho jsme patřičně využili. Po prvním utkání jsme se vydali na prohlídku města. Začínala u památky UNESCO, gotického chrámu sv. Barbory. Pak jsme prošli starým městem na zmrzlinu a pokračovali až na Vlašský dvůr, kde si každý mohl vyrazit stříbrnou minci. Návrat do haly vyšel přesně na čas. 
 

kutna-hora-p-230610-49-horz.jpg

Druhou přestávku jsme využili na občerstvení. Však každému vyhládlo. Třetí a čtvrtá patřila bobové dráze. Krásný oddychový areál vedle haly plný aktivit – prolézačky, různá venkovní hřiště, koupaliště, motokárová a ta bobová dráha. Prvně se každý bál a raději ji sjel spolu s některým z rodičů. Ale pak už jezdili kluci samostatně a nabírali rychlost. Určitě budou chtít jet do Kutné Hory za rok opět.
 
Pěkné zážitky z výletu zdůraznily i florbalové výsledky. Tým dovezl stříbrné medaile a pohár za předvedenou hru. V přípravce startovalo deset týmů rozdělených do dvou skupin po pěti. Základní skupinu jsme vyhráli a postoupili tak do finále. V něm jsme nestačili na tým áčka Sokolů z Pardubic, který svoji základní skupinu vyhrál s ještě větší převahou.
PSKC Okříšky –  FBC Kutná Hora černí  6:2
PSKC Okříšky – Sokoli Pardubice B  12:1
PSKC Okříšky – Slavia Praha 2:0
PSKC Okříšky – ZŠ Sadová  4:0
Finále: PSKC Okříšky – Sokoli Pardubice A  1:8

kutna-hora-p-230610-114-vert.jpg

 

 

 

 

Nejtěžší zápas ve skupině byl proti Slavii Praha. Dlouho jsme se nemohli prosadit. Následovalo jednobrankové vedení a vyrovnaná hra s šancemi na obou stranách. Výhru jsme druhým gólem potvrdili až v závěru. Ve finále jsme se ujali vedení my. Jenže pak už převzali iniciativu soupeři. Umožnila jim to skvělá souhra a kombinační hra. Většinou šla přihrávka na uvolněného hráče, kterého jsme zrovna nehlídali a ten skóroval.  Zápas pro nás byl příkladem hry, kterou bychom měli trénovat.

Silver cup je pěkný turnaj, který můžeme všem doporučit.
 
Sestava týmu: Marek Bacher, Rosťa Bacher, Lukáš Doležal, Petr Příhoda, Jakub Lazárek, Jakub Procházka a řada fandících rodičů.
 
Fotoalbum z Kutné Hory ZDE