Jdi na obsah Jdi na menu

SEZÓNU ZAKONČILA JUNIORKA, ELÉVOVÉ ZA MLADŠÍ ŽÁKY A PŘÍPRAVKA

2. LIGA JUNIORŮ, SKUPINA 5 – TŘEŠŤ – SOBOTA 15. 4. 2023

PSKC Okříšky  -  SK JeMoBu  8:7  (3:4, 4:2, 1:1)
Branky/asistence: Šimon Korba 4/1, Tomáš Uher 3/2, Štěpán Ludmila 1/2, Daniel Caha 0/1

trest-j-230415-6.jpgPo dlouhé době konečně zasloužená výhra, která se nerodila snadno. Že půjde o vyrovnaný zápas, jsme tušili od začátku. Hlavně se podařilo odolat úvodnímu tlaku JeMoBu a z úniku jít do vedení. Po vyrovnání se skóre naklánělo na obě strany až do vedení soupeře 4:3 těsně před první sirénou. Zápas rozhodla druhá část. Rychle jsme vyrovnali a využili přesilovku. Střelecky byli při chuti Šimon Korba a Tom Uher. S asistencemi Štěpána Ludmily a Dana Cahy jsme pak získali až tříbrankový náskok. Soupeři opět patřil závěr třetiny. V posledních dvou minutách se dostal opět do kontaktu i díky našemu oslabení. Ve třetí části nám pomohla dobře sehraná přesilovka hned v jejím úvodu. Kontaktní brankou jsme se rozhodit nenechali. Přestáli jsme druhé oslabení a závěrečný tlak soupeři pohotovým napadáním nedovolili. 

PSKC Okříšky  -  TJ Centropen Dačice  8:9  (2:1, 2:7, 4:1)
Branky/asistence: Šimon Korba 3/3, Tomáš Uher 2/4, Štěpán Ludmila 0/2, Jan Koukal 1/0, Tomáš Navrkal 0/1

trest-j-230415-15.jpgHrát celý zápas jak první třetinu, asi by to bylo za tři body. Dvougólový náskok jsme si trochu poškodili vyloučením v závěru první třetiny. Druhá byla opět rozhodující. Těžko říct, co způsobilo náš kolaps po předchozím dobrém výkonu. Možná vyrovnání hned z úvodního buly a půl minuty poté další inkasovaný gól. O dvě minuty poté se podařilo vyrovnat a vše se zdálo být ok. Jenže v posledních třech a půl minutách pár nepozorností a čtyři branky v naší síti! Stav 4:8 nevypadal vůbec dobře. Třetí část ukázala, že tým dělá velké pokroky. Dříve by zápas vzdal, nyní již nikoliv. Kluci se vrátili k výkonu z první části a často se hrálo více na polovině Dačic. Pěkné kombinace slavily úspěch. Škoda šťastné branky soupeře ve 43. minutě, kdy jsme již sahali po vyrovnání.

Poslední místo v tabulce těsně za Žďárem a SK JeMoBu není katastrofou, jak se možná zdá. Je nutno brát v úvahu, že jsme byli naprosto nejmladším týmem soutěže. Navíc jsme řadu utkání díky zdravotním důvodům nebo startu hráčů ve fotbalových a hokejových soutěžích museli hrát na jednu prostřídávající pětku. Náprava určitě přijde v nové sezóně. V družstvu je znát vůle trénovat, sehrávat se a výkonnostně se posouvat. Hlavně ať jim to vydrží!

Sestava: Daniel Čiháček, Tomáš Uher, Štěpán Ludmila, Šimon Korba, Daniel Caha, Lukáš Hájek, Ondřej Dosedla, Tomáš Navrkal, Michal Pacholík, Jan Koukal, Vojtěch Vybíral

Fotoalbum z turnaje ZDE.

PŘEBOR VYSOČINY MLADŠÍCH ŽÁKŮ - ŽĎÁR N./S. – NEDĚLE 16. 4. 2023

zdar-pmz-230416-34.jpg

I poslední vystoupení elévů v soutěži kategorie mladších žáků nám udělalo díky výborným výkonům hráčů  velkou radost. Do Žďáru jsme přicestovali v rekordním počtu 11 florbalistů, z nichž byla víc jak polovina ročník 2013. První trojka složená z nejzkušenějších hráčů zařídila všechny střelecké úspěchy a často přehrávala i o dva roky starší protivníky. Dvě trojice s prostřídávajícím čtvrtým hráčem se také činily, jejich úkolem byla hlavně obranná hra. Přecházet do šancí na gól proti mnohem větším hráčům soupeřů bylo obtížné . V první utkání s Bystřicí jsme šli do velkého náskoku, ale pár chyb mladších trojek v závěru soupeř tvrdě trestal. Se Snipers byla první polovina hodně vyrovnaná. Převahu jsme získali a zúročili až ve druhém poločase. Žďár složený většinou z hráčů ročníku 2010 byl díky velké výškové převaze nad naše síly. S JeMoBu jsme sice začátek zvládli, postupně se však projevila únava a s ní menší soustředěnost. Nepřesnosti znamenaly ztráty míčků, které soupeř pohotově využil.

ml.zaci-23_04_16.pngElévové v Přeboru Vysočiny mladších žáků v končící sezóně odehráli 32 utkání 2x12 min. Po těžkých začátcích se začali postupně prosazovat a dosáhli 12-ti výher a dvou remíz. V porovnání s ostatními týmy je neoficiální tabulka řadí na 12. místo z osmnácti týmů. Určitě byl start ve starší kategorii dobrou přípravou na další rok.

Sestava: Jan Fila, Bruno Brabenec, Kryštof Ludmila, Jiří Man, Štěpán Rymeš, Patrik Svoboda, Samuel Jewell, Martin Papoušek, Josef Zahajský, Jonáš Hnízdil, Ondřej Žampa

Video zápasů dělené na kapitoly ZDE. Fotoalbum z turnaje ZDE.

LIGA VYSOČINY PŘÍPRAVEK – TŘEBÍČ – SOBOTA 15. 4. 2023

Na poslední turnaj sezóny se nám opět sešlo hodně omluvenek, a tak jsme museli týmy složit jen ze dvou pětek. První tým ze starších hráčů, druhý z mladších. Oproti minulým turnajům se starším přestalo dařit střelecky. I když odehráli vyrovnaná střetnutí, neproměněné šance nás stály lepší konečné pořadí. Tým mladších na silné soupeře zatím nestačil, jeho šance určitě přijdou v nadcházející nové sezóně.

pripravky-230415-b.pngProtože tento turnaj byl posledním v sezóně 2022/2023, patří se uvést malou bilanci. Starší přípravkáři odehráli 38 krátkých utkání. Z toho 23 krát vyhráli a 4 krát remizovali. Proher bylo pouze 11. Mladší tým hrál jen 26x  neboť byl do soutěže přihlášen dodatečně. Podařilo se mu uhrát 2 výhry a 2 remízy.

pripravky-230415-a.pngHráči: Petr Příhoda, Marek Bacher, Rostislav Bacher, Lukáš Doležal, Štěpán Beránek, Jakub Lazárek, Jakub Vít, Beata Hnízdilová, Matyáš Fiala, Jakub Procházka 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář