Jdi na obsah Jdi na menu

SEZÓNU 2021/22 ZAHÁJILI STARŠÍ ŽÁCI

V neděli 19.9 vstoupil omlazený tým starších žáků do 5. skupiny Ligy. Venkovní počasí už nasvědčovalo, že přišel podzim, a proto jsme si s chutí přišli zahrát do Třebíče, kde se konalo první kolo Ligy starších žáků. Na soupisce se objevilo hned sedm mladších žáků ošlehaných boji z Moravin Cupu 2021, kde tento slibný tým skončil čtvrtý z celé Moravy smolně na nájezdy. Ze starších žáků do bojů zasáhli Š. Korba, T. Herynková a P. Filipec, pro kterého to byla také premiéra ve starší kategorii a který se v pátek zúčastnil kempu pro talentovanou mládež v Brně. Velkou pochvalu zaslouží kluci z Rudíkova, kteří si stihli ještě zahrát fotbalové utkání za svůj klub. Pro marodění bohužel chyběly opory týmu K. Jiříček a D. Plavec, kterým přejeme brzké uzdravení. Novinkou bylo živé vysíláni všech zápasu v naší FB skupině.

PSKC Okříšky – Rudíkov : Sklo Bohemia Světlá n/S           6:4
teb-s-210919-8.jpgPo slibném začátku, kdy se individuálně prosazoval Š. Korba jsme obdrželi branku hned v první minutě. V. Dvořák odpověděl povedenou střelou, která ještě neskončila brankou, což se změnilo ve třetí minutě, kdy vyrovnal po asistenci E. Karbašové.  Škoda střel z dálky, které jsme radši neřešili nahrávkami na volné hráče. Za minutu nám opět odskočil soupeř, ale E. Karbašová srovnala, takže po poločase jsme se rozešli smírně za stavu 2:2. Vyrovnaně začala i druhá polovina, kdy prvně po asistenci V. Fily skóroval M. Zoubek, aby soupeř okamžitě vyrovnal a navýšil vedení ještě další brankou. To si náš tým nechtěl nechat líbit a ke konci utkání otočil vývoj na svoji stranu, kdy se trefil po individuální akci Š. Korba, poté nahrál T. Charvátovi na další gól a poslední branku vsítil opět produktivní M. Zoubek po asistenci koho jiného než V. Fily. 
Branky: V. Dvořák ( E.Karbašová ), E. Karbašová, M. Zoubek ( V. Fila ), Š. Korba, T. Charvát ( Š. Korba ), M. Zoubek ( V. Fila )

PSKC Okříšky – Rudíkov : Snipers Třebíč Bílí           10:0
teb-s-210919-12.jpgVtipná vsuvka před zápasem, kdy se za aplausu diváků vytírala kluzká podlaha u mantinelu dala vzpomenout starším ročníkům na film Krvavý sport s J.C.V.D. Zápas, který jsme odehráli proti omlazenému týmu domácích se vyvíjel vcelku jednostranně, kdy jsme většinu času kombinovali před brankou soupeře. Nervózní byl jen vstup do zápasu, kdy nám chyběl klid v koncovce a začátek druhé půle, kdy se vzmohl soupeř na delší pasáž před naší brankou. Tuto pasáž ukončil třebíčský hráč ošklivou sekerou a my hned z rozehrávky po šibalském náběhu T. Charváta skórovali. Tým si pěkně zafandil a vyzkoušel v klidu kombinovat. Bylo poznat, že nastoupil P. Filipec a posílil kvalitu na becích.
Branky: M. Zoubek ( Š. Korba ), T. Herynková, Š. Korba ( V. Fila ), Š. Korba ( M. Zoubek ), M. Zoubek ( O. Špaček ), Š. Korba ( M. Zoubek ), T. Charvát ( V. Dvořák ), Š. Korba, T. Charvát, V. Fila ( V. Dvořák )

Hippos Žďár N/S : PSKC Okříšky – Rudíkov 3:3
Zápas proti zatím nejkvalitnějšímu, nestaršímu týmu, který měl v sestavě jen jednoho mladšího žáka, velice šikovného golmana a hrál důrazně. Musím vyzdvihnout D. Herynka, který odchytal parádní zápas a nemusíme se bát, že by byl nedostatek golmanů, kdy mu bude krýt záda D. Plavec a v záloze jako třetí zůstane ještě F. Dokulil. Zápas jsme si pokazili sami, kdy mladým puškám na křídlech došla šťáva v nohách a někdo se zalekl větších soupeřů. Zkušenější začali sólovat, a situace, kdy byla možnost ze středu nahrát nalevo i napravo před branku jsme opakovaně řešili střelou. Bohužel dvě branky šli úplně zbytečně přes našeho pravého beka, kdy se ukázalo, že tréninkové manko je prostě znát. Takže, jak se vyvíjel zápas? Na úvod hezkou akci předvedl P. Filipec, který přes celou délku hřiště vyslal průnikovou přihrávku přes několik obránců přesně do florbalky Š. Korbovi, který se nemýlil. Krásnou individuální akci opět předvedl P. Filipec, který si z pětice soupeřů udělal kužely a jen kousek chyběl, aby skóroval. Nedáš – dostaneš = srovnáno na 1:1. Po velké a ojedinělé minele si vtipně zaskóroval po střele T. Charvát. Hra se vyrovnala, šance střídá šanci  a prim dostávají gólmani, kdy D. Herynek ukáže obětavost a je seknutý přes prsty. Dostáváme soupeře pod tlak, i když celá hala fandí proti nám – kromě kamarádů z JeMoBu samozřejmě. První půlku končíme vítězně. Začátek druhé půlky dostáváme vyrovnávací branku. O chvíli později neproměňuje Š. Korba trestný nájezd, což nakopne soupeře, který si dovoluje i zadovky před naší brankou. Bereme si timeout a posíláme nejsilnější sestavu, která uzamkne soupeře a do minuty dává branku. Žďár si také bere timeout, ale na obrazu hry se moc nezmění, ale stačí jedna individuální chyba a soupeř z ničeho vyrovnává. Konec zápasu. 
Branky: Š. Korba ( P. Filipec ), T. Charvát, P. Filipec ( Š. Korba )

SK JEMOBU : PSKC Okříšky – Rudíkov 6:4
teb-s-210919-28.jpgNejrychlejší branku v turnaji vstřeluje v čase 00:09 T. Charvát. O minutu později odpovídá P. Trojan z JeMoBu. Individuálně se prosazuje Š. Korba. Odpovídá A. Vydrová, která sama nikým nehlídaná před brankou získává náskok z rozehrávky z rohu. Druhý poločas dostáváme laciný gól, kdy náš gólman nechává slabou střelu z dálky proklouznout do branky, což se stane později ještě dvakrát. Další branku dostáváme ze situace, kdy naši dva hráči stojí a nechají se krásně proběhnout přes střed. Po faulu na Š. Korbu hrajeme přesilovku, kterou zužitkuje V. Dvořák. Máme pár hezkých akcí, které nedokážeme dotáhnout do konce, kdy jsme třikrát sami před brankou a stačí jen doklepnout. Před koncem si bereme timeout a do konce zápasu ještě dvakrát inkasujeme. Opakovaně vyhazujeme míčky naslepo ven, spoléháme na jednoho hráče, kterého si chytře soupeř pohlídal a … Florbal je týmový sport a pokud začneme sólovat, tak se sami utápíme. Zápas pravdy dopadl, tak jak měl. Vysocí hráči soupeře nám dělali problém i svojí rychlostí a šikovností, ale odcházíme se vztyčenou hlavou. Herně nejslabší výkon našeho týmu.
Branky: T. Charvát ( Š. Korba ), Š. Korba, Š. Korba, V. Dvořák

ashampoo_snap_2021.09.22_20h38m51s_006_.pngZhodnocení: 
Pozitivní je, že máme další podněty na tréninky, co zlepšovat a že i mladší tým se dokáže prosadit, což se tak úplně nečekalo. Děkuji Všem za nasazení, výkony a rodičům za pomoc.
Další pozitivum dne je, že P. Charvát si dnes dělá trenérskou licenci D, takže se rozroste tým lidí, kteří mohou pomáhat.
Sportu zdar a uvidíme se na trénincích.

MK

Fotoalbum ze zápasů ZDE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář