Jdi na obsah Jdi na menu

REGIONÁLNÍ LIGA MUŽŮ POKRAČOVALA 23. 10. 2021

REGIONÁLNÍ LIGA, SKUPINA 5 – SOBOTA 23. 10. 2021 – TŘEBÍČ

PSKC Okříšky-Rudíkov  -  Orel Nové Město na Moravě  4:1  (2:0, 2:1, 0:0)
Branky/asistence: Jan Vochyán 3/0, Jiří Uher 0/2, Tomáš Kotačka 1/0, Dominik Čech 0/1

23.10. odehráli muži PSKC již třetí kolo regionální ligy, tentokrát na domácí palubovce v Třebíči. V prvním zápase vyzvali Nové Město na Moravě, které okupuje horní příčky celé tabulky a do té doby ztratilo body pouze v prvním zápase s Bystřicí, které podlehlo na nájezdy. Jako jediné také sebralo body prvnímu týmu tabulky Sabots Jihlava, a tak jsme se připravili na těžký zápas, do kterého jsme navíc opět nastoupili z důvodu široké marodky pouze v osmi lidech. Zápas byl ale navzdory předpokladům celý v naší režii. Vědomi si nedostatku hráčů na střídačce jsme se nikam nehnali a kontrolovali míček, rychlá kombinační hra dělala hráčům Nového Města problémy a soupeř, zvyklý diktovat tempo evidentně nemohl najít svůj rytmus. V první třetině jsme se po čtyřech minutách brzy dostali do vedení a celý zápas skóre navyšovali až na konečných 4:1. S Novým Městem se mnozí z nás setkali v žákovských kategoriích během kvalifikačních bojů o postup na MČR starších žáků, věděli jsme tedy dobře o soupeřových střelcích i tvůrcích hry a zodpovědně jsme je obsazovali. Nové Město po celý zápas nenašlo recept na naši trpělivou hru podpořenou skvělým výkonem Jirky Chalupy v bráně a poprvé v sezoně si tak ze zápasu neodnáší ani bod, naopak nám se podařilo poprvé získat plný bodový příděl.

PSKC Okříšky-Rudíkov  -  ASK Bystřice n. P.   5:12  (2:6, 3:5, 0:1)
Branky/asistence: Jan Vochyán 3/1, Tomáš Kotačka 1/1, Jan Račák 0/2, Jiří Uher 1/0, Petr Pojer 0/1

Do druhého zápasu proti ASK Bystřici n. P. jsme nastoupili až dlouhou dobu po odehrání prvního klání s NMNM, měli jsme čas si tedy dostatečně odpočinout a byť se naše počty snížily na pouhých sedm hráčů v poli, byli jsme připraveni naskočit do dalšího zápasu. Ostatně nutno podotknout, že i soupeř měl pouhé dva lidi na střídání. Do zápasu jsme nastoupili sebevědomě, vždyť Bystřici jsme vysokým rozdílem 12:2 porazili v pohárovém utkání o dva měsíce dříve. Na výsledku se to brzy projevilo, ve čtvrté minutě jsme se ujali vedení, Bystřice sice rychle odpověděla, ale ještě rychleji, a hlavně elegantněji odpověděl Honza Vochyán, který po pěkné kombinaci odmítl prázdnou bránu a již přesunutého gólmana raději překonal zoro trikem. Jenže poté nastal zkrat, kdy nám soupeř udělil pořádnou lekci z produktivity, v čemž ostatně pokračoval celý zápas. ještě během první třetiny jsme za pět minut obdrželi z pěti šancí soupeře pět gólů a hra se nám společně s nasazením začala hroutit pod rukama. Time out zabránil dalšímu gólovému přídělu v první třetině, a tak jsme do druhé patnáctiminutovky nastupovali s nezáviděníhodnou ztrátou čtyř branek. Bylo stále dost času na otočení zápasu, ale trpělivá hra z prvního zápasu se vypařila jako pára nad hrncem. Chybami jsme soupeřům nabídli další střelecké příležitosti, které Bystřice s chutí využívala. Během šesti minut druhé třetiny soupeř přidal další dva zářezy a byť jsme stále nerezignovali na zdramatizování zápasu, soupeřova mířidla byla pořád dobře seřízená a nekompromisně trestal každou chybičku. Naopak nám se nepodařilo proměnit několik stoprocentních šancí a s ubývajícími silami jsme se již nedokázali herně ani psychicky zvednout. Bystřice zaslouženě vyhrála vysoko 12:5.

Průběžné pořadí 7. místo z 8 týmů.
Sestava: Jiří Chalupa, Jan Vochyán, Tomáš Kotačka, Jan Račák, Jiří Uher, Petr Pojer, David Kučera, Jan Koukal, Dominik Čech (jen první zápas)

TK

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář