Jdi na obsah Jdi na menu

PRVNÍ KOLO REGIONÁLNÍ LIGY MUŽI HRÁLI 25.9.2021 V TŘEŠTI

Mužský tým Okříšek, značně prořídlý po prohnání se první podzimní vlny nachlazení a z mnoha dalších důvodů nekompletní, se vydal v sobotu 25.9.2021 do Třeště rozehrát další ročník florbalové Regionální ligy. Již v prvním zápase mužstvo přišlo o dalšího hráče, a tak téměř celé první kolo odehráli muži v pouhých osmi lidech. S přihlédnutím k těmto patáliím tedy nakonec zisk dvou bodů po vyrovnaných zápasech, kdy jsme směle sahali po dalších bodech, není velkým zklamáním. Mladý tým nasbíral další cenné zkušenosti, naladil se na zápasové tempo a do příštího soutěžního víkendu nastoupí připravený prát se o nejvyšší příčky v tabulce.

PSKC Okříšky-Rudíkov - SK JeMoBu 5:4 SN (1:2, 0:2, 3:0)
Soupeř nám dobře známý, vždyť ještě před pár sezónami jsme s některými jeho hráči bojovali společně v jednom klubu proti týmům v divizní soutěži a i na mnoha letních turnajích jsme hráli ve stejném dresu. Přesto se rozhodně nejednalo o přátelské utkání a společné zážitky a legrácky přebila touha obou týmů po zisku tří bodů.

te-m-210925-005-horz.jpg

Podobně jako při prvním zápase Poháru i tentokrát nám dlouho trvalo dostat se do zápasu. Pomalejšímu tempu Regionální ligy se někteří s radostí přizpůsobují a nepředvádí své nejlepší florbalové dovednosti, což se projevilo i v tomto zápase. Soupeř nás dobře obsazoval a nedařilo se nám dostatečně rychle uvolňovat do volných prostorů, navíc vzhledem k malému počtu hráčů často nastávaly zmatky při střídání a slovní přestřelky o tom, kdo je více unavený a má právo si tedy zaslouženě odpočinout na střídačce. JeMoBu se po pouhých tří minutách dostalo do vedení a byť nebylo lepším týmem, výsledkově mělo zápas pod kontrolou a své vedení navyšovalo až do stavu 4:1, který se na výsledkové tabuli rozsvítil již po 4 minutách druhé třetiny. Brankovou pohromu Okříšští odvrátili a začali zvyšovat obrátky, což se naplno projevilo v posledních minutách třetí třetiny. Soupeř už tempu nestačil a až na pár rychlých výpadů do naší otevřené obrany se k ničemu nezmohl a byť nerad, musel přenechat pole okříšským mladíkům. A ti ho v poslední patnáctiminutovce využili nejlépe jak mohli. Během posledních pěti minut se dvakrát trefil Adam Ampapa, který nás tak dostal na dostřel jediné branky. Tu mohl vsítit okříšský žolík Vojta Novotný, ale prázdnou bránu po nahrávkách soupeřů ještě s díky odmítl a raději orazítkoval tyč. Dvakrát. Až do třetice po rychlé, krosové přihrávce odkrytou brankou nepohrdl, nedal golmanovi šanci a necelou minutu před konce poslal zápas do nájezdů, což je za nerozhodného stavu od této sezóny pravidlem. V nich proměnili Kotačka s Vochyánem, Ampapa se zřejmě vystřílel již v zápase. Nám to ale nevadilo, protože Jirka Chalupa v bráně s ledovým klidem sledoval dva nepovedené nájezdy soupeře, a tak jsme po infarktovém závěru nakonec brali zasloužené dva body.
Góly a asistence: Adam Ampapa 2+0, Jan Vochyán 1+1, Jiří Uher 1+1, Tomáš Kotačka 0+2, Vojtěch Novotný 1+0

PSKC Okříšky-Rudíkov – SPARTAK PELHŘIMOV B (3:2, 2:3, 1:2)
Hned v prvním kole nám rozlosování soutěže připravilo překvapení v podobě dvou zápasů hraných po sobě, ale plni euforie z vítězné nájezdové loterie proti JeMoBu a z obavy před ztuhnutím jsme do zápasu nastoupili ještě dříve, než byl oficiální začátek. Pelhřimovské béčko, tradičně složené ze zkušených a vyzrálých hráčů bylo doplněno i o pár hráčů mladších, přesto jsme se připravovali na těžkého soupeře. 

te-m-210925-013-horz.jpg

Začátek utkání nám opět nevyšel, po 54 sekundách jsme lovili míček z brány. Tempo i výsledek jsme dorovnali a první třetinu o jeden gól ovládli. V celém zápase nám dělala problém zejména přesná, kombinační hra soupeře, později se projevila i únava a neschopnost přistupovat k hráčům včas, čehož zejména v našem předbrankovém prostoru sehraný Pelhřimov s radostí využíval a naši nedůslednost tvrdě trestal. Přestože jsme po většinu zápasu pravděpodobně tahali za kratší konec, pomohl nám nedisciplinovaný soupeř, který nám nabídl dvě přesilovky. Obě jsme využili po pěkných kombinací do prázdné branky, bohužel druhá, pětiminutová, by si zasloužila více než jeden jediný gól. Vše má ale dvě strany, a tak zaslouží pochvalu naopak dvě ubráněná oslabení, ve kterých nás Pelhřimov donutil jít až na hranici možností, což dokreslovali i vyčerpané slovní poznámky našeho gólmana, který se při četných přesunech notně zapotil. Ubráněná soupeřova přesilovka, založená na svižných přihrávkách za brankou a prostrkávání na hráče před brankou nebo na ostře pálící, blízko stojící beky, nám kromě bodů do statistik přinesla i řadu jelit po zblokovaných střelách. Do poslední třetiny nastupoval vyčerpaný tým za nerozhodného stavu a brzy opět prohrával. V dostřelu nás držel jak gólman v bráně, tak obětavá obrana. Zodpovědnost na sebe nakonec vzal Honza Vochyán, který dvě a půl minuty před koncem propálil po individuální akci pelhřimovského gólmana a probudil v nás znovu bodové naděje. Bohužel jsme neudrželi koncentraci a za necelou minutu udeřil soupeř opět z prostoru před brankou, na což jsme již nenašli síly ani čas odpovědět.
Góly a asistence: Jan Vochyán 2+3, Tomáš Kotačka 1+2, Vojtěch Novotný 2+0, David Kučera 1+0, Jiří Uher 0+1

Krátká videa ze sobotních zápasů ZDE a ZDE
Odkaz na fotogalerii ZDE.

Tomáš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář