Jdi na obsah Jdi na menu

PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ S FLORBAL SK JIHLAVA

img_3769.jpgPo sérií akcí ke konci roku, kdy náš oddíl pořádal mikulášský trénink, vánoční besídku a na Štědrý den krmení zvířátek nás čekala ta poslední.  30.12.2021 jsme odehráli poslední utkání roku, které se neslo v přátelské atmosféře i proto, že si hráči a trenéři jsou více než známí. Odehrálo se celkem 6 utkání do kterých zasáhlo 21 hráčů PSKC Okříšky. Proběhlo rozdělení do dvou týmů, aby si všichni co nejvíce zahráli. 

1. zápas 2:0 
První zahřívací zápas, kdy jsme se oťukávali se soupeřem. Svojí kvalitou rozhodl P. Filipec, který oběhl branku a naservíroval připravenému T. Navrkalovi, který dorazil do odkryté branky. Druhý gól dal Š. Korba, který dostal vybojovaný míček na obránci M. Tesařovi od T. Navrkala. Čisté konto odchytal O. Špaček. Opět se opakovala naše nemohoucnost v zakončení, kdy jsme tři vyložené tutovky neproměnili.
Branky: T. Navrkal ( P. Filipec ), Š. Korba ( T. Navrkal ).

2. zápas 1:1 

Zápas mladších, ikdyž se objevila vyjímka – dorostenec T. Chadim, který byl zrcadlem na dorostence D. Koláře v řadách soupeře po domluvě s hostujícím trenérem V. Tesařem. První branku jsme obdrželi po hezké kombinační akci od V. Prokšové, která uklízela do prázdné branky. Vyrovnat se podařilo našemu nejmladšímu hráči ročníku 2012, elévovi J. Filovi po nezištné nahrávce T. Chadima ze standardky. Symbolická souhra nejmladšího hráče s nejstarším. Zápas odchytal v nové výstroji F. Dokulil.
Branky: J. Fila ( T. Chadim )
img_3743.jpg

3. zápas 3:1 
První branku jsme inkasovali po našem chaosu při střídání, který se nám ještě několikrát zopakoval. Došlo ke ztrátě míčku při snaze vystřelit a potom už náš chaos potrestal mladší žák M. Stejskal. V tomto zápase došlo k prohození rozehrávačů za útočníky, které se vyplatilo.  První branku jsme dali, když pro změnu trošku zaspal i soupeř a skóroval z hezké nahrávky V. Dvořáka tečí do ,,prázdné´´ V. Fila. K obratu zavelela E. Karbašová, která indivuduálně a nikým nehlídaná zpracovala tělem poodrážený míček ze střely V. Fily a těžkou ránou z voleje nedala A. Novákové v brance z těsné blízkosti šanci. Na konečný výsledek uzavřela zápas E. Karbašová, která obránci D. Kolářovi na chvíli prchla a dostala milimetrovou nahrávku přes celé hřiště od M. Krčála. Zápas odchytal D. Herynek, který se představil v nové výstroji a podal velmi dobrý výkon.
Branky: V. Fila (V. Dvořák ), E. Karbašová ( V. Fila ), E. Karbašová ( M. Krčál).

4. zápas 0:3
Zápas mladších, kdy jsme první branku obdrželi po individuální akci O. Koláře, který protancoval zpoza své branky přes eléva B. Brabence a mladší žáky až do zakončení. Při druhém gólu nám soupeř skoro nepůjčil míček, zakombinoval si před naší brankou a především agilní V. Prokšová s M. Tesařem nám zamotali hlavy tak, že druhý jmenovaný navýšil skóre. Poslední branka od půlky jde na vrub golmanovi F. Dokulilovi, který pustil střelu z hole M. Tesaře a dlouho si tento zákrok vyčítal. 

5. zápas 7:0
Poslední zápas starších, kteří odehráli už proti unavenému soupeři velmi kvalitně. Především se prosazovala druhá lajna složená z mladších žáků, která měla od začátku výhodu jednoho hráče navíc v poli. Golman D. Herynek měl za úkol při nástupu druhé lajny a držení míčku, vystartovat na střídačku, kdy ho nahradila sestra T. Herynková. První branku vstřelil hned v první minutě V. Dvořák. Jeho střela se odrazila od zadní konstrukce ven, takže bylo i trošku napětí, jestli se branka uzná. Ihned z rozehrávky, jsme začali akci na jejímž konci mezi třemi protihráči přesně křižnou nahrávkou nahrála E. Karbašová V. Filovi, který se nemýlil. O. Kolář se už marně natahoval. Třetí branka padla po střele Š. Korby, kdy gólmanka neudržela neposlušný míček a zakončil M. Pacholík. Další branky už byli dílem herní převahy a únavy soupeře. Poslední branka padla po změně verdiktu rozhodčího, kdy otočil rozehrávku v náš prospěch čehož jsme využili. Jistě to některým přineslo vzpomínky na turnaj v Pelhřimově, kdy nás takto soupeř také vytrestal.
img_3792.jpgBranky: V. Dvořák ( V. Fila ), V. Fila ( E. Karbašová ), M. Krčál ( V. Fila ) M. Pacholík ( Š. Korba ), V. Dvořák ( V. Fila ), M. Pacholík, ( Š. Korba ), V. Fila ( V. Dvořák ).

6. zápas 3:1
Š. Korba naskočil pomoci mladším kolegům do druhého týmu a opanoval hru. Při první brance si doběhl pro nepřesnou rozehrávku V. Prokšové a nekompromisně zakončil. Při druhé se uvedl přesnou nahrávkou, kdy M. Pacholík již jen nastavil čepel. Jedinou branku vstřelil Florbal SK Jihlava vstřelil O. Kolář. Svojí one man show uzavřel Š. Korba střelou ze střední vzdálenosti, kdy si vykrokoval obránce na kluzké palubovce.
Branky: Š. Korba, K. Jiříček ( Š. Korba ), Š. Korba ( T. Chadim ).

Pro fanoušky dat dopadl celkem turnaj se skóre 16:6 pro domácí oddíl v celkovém součtu. V souboji prvního týmu PSKC Okříšky s Florbal SK Jihlava bylo skóre za 3 zápasy 12:1. Druhý tým poskládaný z mladších žáků a elévů měl skóre 4:5 ve prospěch hostujícího týmu. Mezi střelce se zapsalo 9 hráčů, což mi udělalo radost. Nejlepším střelcem se stal kapitán starších žáků Š. Korba se třemi zásahy. Dvougólově se zapsali M. Pacholík, E. Karbašová, V. Dvořák, V. Fila. Jednu branku vstřelili K. Jiříček, T. Navrkal, J. Fila a objev posledních dní M. Krčál. Nejlepším nahrávačem sestál V. Fila se čtyřmi nahrávkami. Následuje Š. Korba a V. Dvořák se třemi. T. Chadim se osamostatnil se dvěma nahrávkami a jednu si připsali P. Filipec, T. Navrkal, M. Krčál, E, Karbašová.

O. Špaček neobdržel ani jednu branku. D. Herynek jednu branku ve dvou zápasech a F. Dokulil, který dostal nejtěžší pozici a předvedl několik neskutečných zákroků obdržel pět branek ve třech zápasech.

Jsem rád, že se nejsme tým dvou hráčů, ale více individualit a i když se tentokrát někomu dařilo méně a zazářil někdo jiný, tak příště to může být zase naopak. img_3843.jpg

Sestava: A. Zeman, M. Zoubek, K. Jiříček, V. Dvořák, P. Filipec, E, Karbašová, T. Charvát, D. Plavec, V. Fila, Š. Korba, T. Herynková, O. Špaček, F. Dokulil, M. Pacholík, D. Herynek, A. Tallová, T. Navrkal, J. Fila, B. Brabenec, M. Krčál, T. Chadim.

Trenéři: P. Charvát, V. Dvořák. J. Kula, T. Talla, M. Karbaš. 

Děkujeme trenérovi V. Tesařoví, který si přijel se svými svěřenci zahrát na konci roku. Soupeř dorazil oslabený, ale byl nám kvalitním sparing partnerem a akce splnila cíl. Zápasy se odehráli s bojovností v rámci fair play a i když byl soupeř v početní nevýhodě z důvodu nemoci, tak byl vyrovnaným soupeřem. Narozeniny oslavil trenér P. Charvát, který dostal menší dárek podepsaný celým týmem, což z něj dělá velký dárek. ??

V novém roce se uvidíme hned v neděli 2.1.2022, kdy se uskuteční utkání rodičů s dětmi, focení a schůzka s rodiči. 

Všem, které jsme neviděli včera, přejeme hezkého Silvestra a šťastný nový rok.

Martin Karbaš

Video ze zápasů ZDE. Fotoalbum ze zápasů ZDE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář