Jdi na obsah Jdi na menu

PRAGUE GAMES 2020

image-2.pngŠestnáct našich hráčů doplněných o šest hráčů z vysočinských klubů vytvořilo dva týmy. První startoval v nejvyšší juniorské kategorii B18 a druhý tvořili budoucí dorostenci B16. Letošní účast našeho klubu příliš úspěšná nebyla, výsledkově se zařadila k nevydařeným ročníkům. Výkony kluků však velkou kritiku nezaslouží, v každém zápase hráli naplno, soupeři však byli lepší. Už jen los do základních skupin naznačoval, že favority jsou spíše oni a zázraky se příliš často nedějí.

prague_games_2020-5.jpg
Junioři B18 – utkání jsme odehráli ve zcela novém sportovním centru Řepy, na Podvinném Mlýně a na hale VŠE Na Třebešíně


PSKC Okříšky - PSN Tatran Střešovice  2:11
Od samého začátku jasný průběh, soupeř nastoupil ve vysokém tempu a rozhodnuto bylo během prvních osmi mnut. Poté se nám podařilo ze dvou úniků skórovat, ale Tatran si již zbytek utkání pohlídal a k ničemu nás nepustil. Jeho cesta turnajem skončila v semifinále, ve kterém podlehl budoucímu vítězi Bohemians Praha.

PSKC Okříšky - FBŠ Hattrick Brno  2:3
prague_games_2020-102.jpgVyrovnané utkání, ve kterém jsme trochu zaspali začátek. Snížit dvoubrankový náskok soupeře se nám podařilo v úvodu druhé části, Hattrick opět odskočil a my dotahovali v závěru. Remíza by byla určitě zasloužená.

PSKC Okříšky - Florbal Klatovy 1:4
S osmifinalistou turnaje jsme bohužel odpadli hrubými chybami v obraně. Soupeř byl důraznější a nám se nedařilo proměňovat ani vyložené šance. Výsledek pro nás byl zklamáním.


PSKC Okříšky - FBC Štíři Č. Budějovice  1:6
První kolo play-off, ve kterém se jednalo o setrvání ve finálové skupině A, nebo sestup do skupiny B. My z posledního místa základní skupiny jsme nastoupili proti suverénnímu vítězi skupiny sousední. Sice se nám podařilo zachytit začátek, ale od osmé minutý již skórovali jen Štíři a zaslouženě vyhráli.prague_games_2020-114.jpg


PSKC Okříšky - Technology Florbal Mladá Boleslav 3:4
Rušný, napínavý zápas, ve kterém jsme třikrát šli do jednobrankového vedení a v posledních pěti minutách přišli i o remízu se šancí na nájezdy. Utkání rozhodly tři vyložené šance, které jsme trestuhodně zahodili. Boleslav byla v proměňování důslednější a díky tomu slavila postup.

Dorostenci B16 – všechna utkání se konala na chodovské sportovní hale Jižní


prague_games_2020-038.jpgPSKC Okříšky - Florbal Chomutov  2:8
V prvním poločase vyrovnané utkání a na tabuli svítila remíza 2:2. Nastavené tempo jsme však ve druhé části neudrželi a Chomutov toho náležitě využil. Šel do vedení hned pro úvodním buly, po kterém jsme znervózněli a již nedokázali navázat na předchozí výkon.


PSKC Okříšky - FAT PIPE Florbal Chodov  0:7
Soupeř zvučného jména, utkání se odehrávalo vesměs na naší polovině hřiště. Kombinačně i kondičně vyspělejší hráči Chodova navyšovali skóre rovnoměrně během celého zápasu.


PSKC Okříšky - FBC Ostrava  1:16
Příděl tří branek během prvních dvou minut hned na začátku ukázal na velký výkonnostní rozdíl mezi oběma týmy. Nestačili jsme rychlostně, natož kombinačně. Z dosažení čestného gólu v závěru zápasu jsme měli opravdovou radost.

prague_games_2020-058.jpg
PSKC Okříšky - Panthers Praha 2:10
Obdobně jako proti FBC Ostrava probíhal i zápas s budoucím finalistou této věkové kategorie. Panthers si vytvořili potřebný náskok v prvním poločase, ve druhém již bylo tempo volnější a mohli jsme občas i útočit.


PSKC Okříšky - Maskantje Juniors (SK) 0:11
Cesta slovenského výběru šestnáctiletých hráčů skončila až v semifinále soutěže, ale my jsme pro ně ve vstupu do play-off nebyly překážkou. Během pěti minut jsme obdrželi pět branek a soupeře více méně jen stínovali.


Letošní ročník nám přinesl příležitost zahrát si s předními českými týmy, a to byl také důvod konečných výsledků. Bez sehraných, hráčsky vyrovnaných kolektivů již na Praze nelze uspět. Letos tím spíš, že počet týmů byl oproti jiným rokům poloviční a chybělo 

prague_games_2020-088.jpg

hodně družstev srovnatelných s těmi našimi. Po ostatních stránkách jsme turnaj hodnotili velice dobře, pěkné ubytování, bohaté večeře, zábava ve volném čase přispívali k dobré náladě. A s letoškem bude spojena i vzpomínka na cestu domů. Vlakem jsme skončili v Jihlavě s několika hodinovým čekáním na další spoj. No a autem zabloudit na dvě hodiny cestou z Prahy se jen tak někomu nepovede.

Fotogalerie z naší účasti na turnaji ZDE, třináctiminutové video ZDE.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář