Jdi na obsah Jdi na menu

PRAGUE GAMES 2019

dsc_0020-vert.jpgPrague Games 2019, to bylo 409 týmů ze 14 zemí v celkem 11 kategoriích chlapců a dívek. Hrálo se na 24 halách. Mezi týmy nechyběl náš jediný zástupce, tým dorostenců v kategorii B17. Do Prahy jsme přicestovali v úterý 9. července a od středy až do soboty jsme odehráli celkem osm utkání. Výsledky sice nebyly dokonalé přesto, že jsme kromě jednoho utkání hráli vše nadoraz.  Kvalita soupeřů hlavně v základní skupině byla velice vysoká a snažili jsme se jim být dobrým soupeřem. Proto se nám turnaj velice líbil, a hlavně hodně herně dal. Jak tedy šly zápasy za sebou:

Základní skupina

PSKC Okříšky  -  Rubene (Lotyšsko)   2:3   (0:1)
Tento zápas bylo možné vyhrát. Lépe do něj sice vstoupil soupeř, ale hru jsme brzy vyrovnali. Poté přišla dost nešťastná branka z přímého úderu z pravé strany, přitom jsme již v té době měli i mírnou převahu. Ale skóre prvního poločasu vyznělo pro soupeře. Na vyrovnání se dlouho čekalo. Až udeřila Patrika Abaffyho pěkná nahrávka napříč hřištěm Romanovi Sedlákovi, který střelou nad zemí zakončil. To už jsme za sebou měli řadu neproměněných šancí. Následovalo sólové zaúřadování Vojty Novotného a šli jsme do vedení 2:1. Zápas byl najednou pevně v našich rukách a zdálo se, že výhru nebude těžké udržet. Jenže to nás uspokojilo. Přestali jsme se vracet a dva brejky během třiceti sekund Rubene přesně využilo. Následný tlak během zbývajících pěti minut nám už nebyl nic platný.
 
PSKC Okříšky  -  FBC Liberec   2:8   (0:2)
Utkání s jedním z našich nejpřednějších dorosteneckých týmů (4. místo na MČR) mělo jednoznačný průběh. Od samého začátku jsme čelili velkému tlaku, hrálo se většinou v našem obranném pásmu. Kluci určitě zaslouží velkou pochvalu za první poločas, kdy obrana kolotoči soupeře stačila, byla dobře organizovaná a první branka padla až po jedenácti minutách hry. I začátek druhé půle nebyl špatný, jenže vše zlomil třetí gól. Jako bychom si to nechtěli nechat líbit, nic nepomohly pokyny na střídačce, začali jsme se pouštět do útočení a tím obranu otevřeli. Zkušený soupeř této chyby dokonale využil. Ještě že se podařilo neodejít s nulou a v závěru jeden brejk Martina Noháčka a podařená střela Romana Sedláka výsledek trochu upravily.
 
dsc_0074-vert.jpgPSKC Okříšky  -  Bears Floorball (Švédsko)   0:6   (0:2)
Velice podobné utkání jako zápas s Libercem, neméně kvalitní soupeř. Svědčí o tom jeho skvělá cesta v play-off až do samého finále, kde podlehl Finům. Proto jsme vše opět založili na obraně a tentokrát lépe dodržovali systém hry. Tlak v prvním poločase se podařilo ustát, první branka padla až ve dvanácté minutě. Obětavý výkon našeho týmu pokračoval i ve druhé části, ale soustředěnost již nebyla taková. Rychlostně a kondičně vyspělejší soupeř nám dával pěkně do těla a nakonec si skóre vylepšil. Bylo by dobré hrát takové zápasy mnohem častěji.
 
1/32 finále play-off A:  PSKC Okříšky  -  FBC Rokycany  0:4  (0:1)
Tři prohry v základní skupině nás odsoudily na poslední místo a tím nasazení do předkola play-off, které rozhodovalo o dalším zařazení. Vítěz pokračoval hrát v play-off A a poražený ve skupině týmů play-off B. Nutno přiznat, že se nám usilovat o start v áčku nechtělo. Tomu odpovídal i náš výkon. Vypuštěné utkání se slabými výkony obou týmů. Rokycany byly přesto aktivnější. Po dvanácti minutách prostřelili Martina Veselého brance a ujali se vedení. To pak završili ve druhé části.
 
Osmifinále play-off B:  PSKC Okříšky  -  Ajer IBK (Norsko)   3:2   (2:1)

Vyrovnaný zápas, ve kterém jsme se ujali vedení brankou Vojty Novotného. Jenže po celou dobu nás trápili freestyloví hráči Norska. Jeden z nich se zasloužil i o rychlé vyrovnání. Vyloučení na obou stranách otevřelo plochu hřiště a skvělou spoluprací Patrika Abaffyho s Martinem Veselým před koncem poločasu jsme se ujali vedení. To pojistil o šest minut později Martin Noháček z přihrávky Vojty Novotného. Jenže naší slabinou jsou soupeřem nevynucené, vlastní hrubé chyby. Norovům jsme tak darovali kontaktní gól. Závěr zápasu se díky tomu hrál u nás, ale tlak soupeře nebyl velký, ubránili jsme jej s přehledem.

Čtvrtfinále play-off B:  PSKC Okříšky  -  TJ Turnov   0:0   (3:1 na nájezdy)
Další skvělý vyrovnaný zápas. Turnov působil sehraněji, my více individuálně přecházeli do častých brejků. Základem byla naše dobře fungující obrana, zřejmě díky zkušenosti z utkání v základní skupině. Na šance rovněž shoda, na obou stranách břevna. Poprvé jsme se nedopustili žádné školácké hrubky a klukům se zápas líbil snad ze všech nejvíc. Po velkém boji dospěl až k nájezdům. Vsadili jsme na osvědčené střelce – Patrika Abaffyho, Romana Sedláka a Martina Noháčka. V brance skvěle zachytal Radek Korba. Více klidu bylo na našich florbalkách a radost s postup do semifinále obrovská.
 img_20190713_142250-vert.jpg
Semifinále play-off B: PSKC Okříšky  -  Rubene (Lotyšsko)   2:4   (2:4)
V semifinále nás čekala odveta zápasu s Lotyši ze základní skupiny. Věřili jsme si, soupeř byl věkově mladší, a navíc měl do pole jen devět hráčů a stejný počet zápasů v nohách. Jenže začátek utkání tomu vůbec neodpovídal. Místo něj právě my působili unavenějším dojmem. Po ztrátě míčku jsme se nevraceli a Rubene předvádělo v protiútocích krásné rychlé kombinace. Během dvanácti minut jsme z nich prohrávali hrozivými čtyřmi brankami. Až v závěru poločasu se prosadila dvojice Adam Ampapa se skórujícím Martinem Noháčkem a pak sólově Jirka Uher. Díky tomu se zápas nezdál ztracený, tým se ve druhé části probudil a hrálo se převážně na polovině Rubene. Jenže nejen dobrá obrana, ale hlavně asi jeden z nejlepších gólmanů turnaje pro nás byl konečnou stanicí. Slibovali jsme v odvetě prohru soupeři vrátit, jenže gólman a jeho kolektivní výkon nám to nedovolil.
 
Finále play-off B: PSKC Okříšky  -  FBC Slovácko   6:7  (3:5)
Přes prohru v semifinále jsme se ocitli ve finále béčka! Bylo to díky tomu, že lotyšská výprava odjížděla domů dříve a nemohla na sobotní podvečerní zápas čekat. Pořadatelé proto oslovili nás a my rádi přijali. Asi během jednoho turnaje nelze odstranit chyby, které má naše hra. Opět snaha útočit a zapomínání se vracet umožnila Slovácku jít do vedení. Sice jsme rychle vývoj zápasu otočili, ale jen na chvíli. Hrubé chyby a mnohem lepší střelecká přesnost oproti našim hráčům vedení soupeři vrátily. I ve druhé části byl obraz hry podobný a Slovácko zvýšilo náskok až na rozdíl tří branek. Posledních pět minut sice patřilo nám, ale kontaktní branka přišla až v poslední minutě při power-play. A to bylo již pozdě. Ale s ohledem na semifinále jsme férově uznali, že vítězství ve finále je na straně Slovácka spravedlivé.

Tradiční ubytování na DDM Praha nám poskytlo dokonalé zázemí. Využívali jsme jak blízkost prodejen na nákup snídaní, tak restaurace na večeře. Místní tělocvična na rozcvičení a protažení. Zahráli jsme si fotbálek i košíkovou. Volný čas, to byly hlavně návštěvy utkání děvčat FBŠ Jihlava, jak jinak :D Prostě pět dní naplněných florbalem přáteli a přítelkyněmi, nechyběla ani noční Praha. Někteří si pobyt prodloužili dokonce až do neděle. Přes dvě návštěvy v nemocnici ze zápasových střetů vše dopadlo dobře a domů jsme se vraceli pořádně utahaní, ale zdraví!

Fotoalbum z turnaje ZDE. Video z turnaje ZDE. Záznam zápasu s FBC Liberec ZDE. Záznam zápasu s FBC Slovácko ZDE.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář