Jdi na obsah Jdi na menu

PRAGUE GAMES 2017

NÁJEZDY JSOU NAŠE PROKLETÍ 
 
Letošní start na Praze splnil naše očekávání, žádné velké překvapení se sice nekonalo, ale s výkony starších žáků i praguegames2017-229.jpgdorostenců jsme byli spokojeni. Turnajový systém je oproti ligové soutěži hodně krutý. Nerozhoduje jen kvalita týmu. Velkou roli hraje i štěstí na los, spolu s kým se sejde ve skupině a přes jaké týmy pak vede cesta v play-off. Při smůle tým vypadne hned v prvním kole, při štěstí se dá dojít dost daleko.

STRAŠÍ ŽÁCI
Tak jak na Gothii, na mistrovství republiky a dalších turnajích, i tentokrát nás ve druhém zápase předkola zradily nájezdy. Že nám nejdou, je patrné i z videa, které jsme pořídili na pátečním Floorball Penalty na Podvinném mlýně. praguegames2017-020.jpg
 
V základní skupině jsme sehráli tři zápasy:

PSKC Okříšky – Panthers Praha white 1:3

Tradičně ospalý start do turnaje, všechny branky v první třetině střelami z dálky. Ve druhé části jsme hru vyrovnali, ale jediná branka byla málo.

PSKC Okříšky – Unihockey Basel Regio (SUI) 2:5
praguegames2017-034.jpgOproti prvnímu utkání zlepšený výkon, do tří čtvrtin nerozhodný stav 2:2. S vítězem skupiny jsme propadli až v dost nešťastném závěru. Kvalitní zápas.
 
PSKC Okříšky – Tungelsta IF (SWE)  3:2 
Tým se zápas od zápasu lepšil a odměnou byl cenný švédský skalp. Soupeř si na nás věřil, ale zlepšená souhra obrany s útokem mu moc nedovolovala. Dramatický zápas, kde se přelévalo vedení na obě strany jsme zvládli na jedničku – nejlepší náš zápas v turnaji.praguegames2017-064.jpg
 
Ve skupině jsme nakonec skončili až poslední, čtvrtí díky horšímu skóre. Vyhráli ji Švýcaři bez ztráty bodu, všechny zbývající týmy měly po třech bodech.
 
Play-off, postup nám unikl o vlásek, na nájezdy prostě nemáme nervy
 
PSKC – Zurich United White (SUI)  2:1
I když Švýcaři zahájili utkání velkým náporem, postupně jsme ovládli praguegames2017-042.jpghru my. Po jedné brance v každé třetině stačilo na ohodlné vedení. Až moc pohody se nám nevyplatilo. Půl minuty před koncem dal soupeř kontaktní gól a my museli v závěru zabrat.

PSKC Okříšky – UHC Thun B15 (SUI)  3:3 (0:1 na nájezdy)
Pouze hodina odpočinku mezi těžkými zápasy, soupeř o hodinu víc. Naprosto vyrovnaný zápas, ve kterém jsme hodně dlouho vedli a náskok ztratili v samém závěru. Nájezdy jsou naše bolest, ani jeden jsme neproměnili, což znamenalo konec v turnaji. 
 
 
DOROSTENCI
Díky brigádám, dovoleným a jiným akcím jsme museli tým doplňovat několika hosty. A tak vznikl tým sešívaný ze sedmi hráčů PSKC, dvou ze Znojma, dvou z Brna a jednoho z Černošic. A nevedl si špatně, být lépe sehraní, mohl sehrát i víc než konečných šest utkání.praguegames2017-010.jpg
 
Zápasy v základní skupině

PSKC Okříšky – Farsta IBK (SWE)  0:6

Utkání se suverénním vítězem skupiny. My se teprve sehrávali, soupeřova kvalita se projevila hlavně ve druhém poločase, kde nám nedal šanci.
 
PSKC Okříšky – TJ Sokol Královské Vinohrady 0:0
praguegames2017-071.jpgNáš nejlepší výkon na turnaji. S Vinohrady jsme nedávno prohráli po podobném dramatickém zápase na Open game v Brně. Tentokrát jsme si dali pozor a získaný bod je hodně cenný. Drama se odehrálo v samém závěru. Soupeřův gólman vytáhl Vojtovu střelu do prázdné brány instinktivně rukou, na naší straně zazvonila horní tyčka brány.
 
PSKC Okříšky – TJ Slovan Havířov 3:3
Těžký zápas o konečné pořadí ve skupině. Havířov fyzicky vyspělejší, s pohotovými protiútoky. Díky nim se třikrát dostal do vedení. Nikdy však náskok nezvýšil, naopak mi vždy skóre srovnali.
praguegames2017-113.jpg
Ve skupině 3. místo ze čtyř. Farsta IBK bez ztráty bodu, druhé Vinohrady porazily Havířov a získaly tak celkem čtyři body. My dva.

Play-off ve znamení letos již třetího zápasu s TJ Sokol Královské Vinohrady

PSKC Okříšky – FAT PIPE Florbal Chodov 2:10
 
praguegames2017-110.jpgChodovský tým patří mezi českou špičku i v dorostenecké kategorii a nám bylo jasné, jak asi zápas dopadne. O vyrovnaný boj jsme se snažili po celou první polovinu i když výsledek 1:5 tomu neodpovídal. Druhá část již byla z naší strany odehrána hodně lehkovážně, i když s ohledem na poměr sil se nelze asi ani divit. Prohrou jsme se dostali do skupiny B play-off hrající o 17. a další místa.
 
PSKC Okříšky –  Florbal primátor Náchod 3:2
Tak trochu prestižní zápas, neboť Náchod je i naším soupeřem v dorostenecké lize. Souboj byl vyrovnaný herně i gólově. V první polovině jsme se vystřídali ve vedení a zakončili ji svorně 2:2. Ve druhé části se dlouho čekalo na branku. Když už vše vypadalo na nájezdy, Honza Vochyán krásnou trefou zařídil náš postup do osmifinálového kola skupiny B.praguegames2017-178.jpg
 
PSKC Okříšky – TJ Sokol Královské Vinohrady 0:4
Pravidlo, kdo je připraven, má i štěstí platí. Vinohrady dobře promyslely taktiku, my se v krátké pauze po utkání s Náchodem stačili jen najíst a trochu odpočnout. Převaha sehraného soupeře oproti naší hře byla patrná, ale přesto jsme půl zápasu stačili držet krok a vstup do druhé půle byl otevřený, prohrávali jsme jen 0:1. Jenže dvě branky během první minuty znamenaly konec našim nadějím. Skončili jsme tedy ve čtvrtfinále skupiny o sedmnácté místo.
 
praguegames2017-097.jpg KONEČNÉ POŘADÍ
 
Starší žáci se zařadili do skupiny týmů na 33. až 48. místě z 60 výprav a dorostenci do skupiny na 21. až 24. místě z 32 družstev. V tak prestižním turnaji to není žádný neúspěch. Horší chvilka každý z týmů potkala jen jednou, starší žáky proti Panthers a dorostence s Chodovem. Jinak podali velmi dobré výkony na hranici svých možností. Odehrané zápasy jim jsou pomocí v přípravě na novou ligovou sezónu.
 
praguegames2017-151.jpg ZÁŽITKY
 
Praguegames nabízí kromě programu i bohatý doprovodný program. My jej ale příliš nevyužili. Chtěli jsme navštívit čtvrteční FUN Party na Hamru, ale někteří zakufrovali a kdo přijel, byl zklamaný. Celá akce se hodila akorát pro nejmladší kategorie, i návštěvnost byla slabá. Naopak dobrým zpestřením byla páteční Floorball Penalty na Podvinném mlýně. Do soutěže v nájezdech jsme vyslal snad nejvíc dvojic ze všech týmů. Nejlépe si vedli Lukáš Doležal s Honzou Trnkou, kteří vybojovali třetí místo v kategorii šestnácti až osmnáctiletých hráčů. Jinou nabídku jsme využít nestihli a věnovali se plně florbalu. Když jsme nehráli my, kluci letěli fandit holkám z FBŠ Jihlava a naopak. Na odpočinek moc času nezůstalo a tak každý dospával potřebné hodiny až po návratu doma.
 
Odkaz na fotoalbum ZDE.  A ještě odkaz na video pořízené náchodským týmem ZDE.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář