Jdi na obsah Jdi na menu

PRAGUE FLOORBALL CUP MINI 2023

dsc_0721.jpgV sobotu a v neděli 7. a 8. ledna 2023 jsme se s týmem elévů zúčastnili pražského turnaje, který byl skvělý jak po stránce organizační, tak co do účasti týmů. Celkem na něj přijelo 54 družstev z celé republiky i pár ze Slovenska a Polska. Turnaj určený pro nejmladší kategorie se hrál systémem 3+1 na třech halách.

Naším cílem bylo hlavně srovnání s jinými, než vysočinskými týmy, se kterými hrajeme pořád. Zamýšlenou sestavu jsme ale nakonec poslat nemohli. Dva hráči onemocněli a naštěstí měl Jirka Beránek volný termín a skvěle za ně zaskočil. I tak jsme na turnaj zůstali nekompletní, pouze v šesti hráčích včetně gólmana. O to víc si ceníme dosažených výsledků.

Sestava: Bruno Brabenec, Jiří Beránek, Tomáš Navrátil, Patrik Svoboda, Jiří Man, Ondřej Žampa

Jak se později ukázalo, los nás zařadil do nejsilnější skupiny kategorie B12. Vítěz skupiny Vary vyhrály i celý turnaj, Předvýběr MB byl ve skupině týmů ze druhých míst také první a my ve skupině z třetích míst druzí jen o skóre za FBC Liberec. Po základních skupinách se totiž týmy roztřídily podle pořadí do nových skupin a obojí se hrály systémem každý s každým.ashampoo_snap_2023.01.09_18h01m53s_008_.png

Sobotní základní skupina

PSKC Okříšky – Florbal Vary 0:4
Celkem dlouho se nám dařilo držet bezbrankový stav. Vary ale byly kombinačně mnohem lepší a ve druhém poločase svoji nadvládu potvrdily. My podali velice dobrý výkon.
PSKC Okříšky - FBS Bohemians zeleni 6:1
Od začátku dobrá souhra, postupně jsme získali převahu a dařilo se i střelecky.
PSKC Okříšky - Predvyber CZ Florbal MB  0:3ashampoo_snap_2023.01.09_17h59m00s_005_.png
Výsledek neodpovídá průběhu hry. Utkání bylo hodně vyrovnané. Provázela nás ale smůla ve střelbě, kdy i nejvyloženější šance neskončily gólem. Opět pochvala všem za výkon.

Nedělní skupina ze 3. míst zákl. části o 11.-15. místo

PSKC Okříšky - FBC Liberec  1:1
Vyrovnaný zápas, gólmani se činili. My nedali nájezd, soupeř chvíli poté ano. Jediná branka ze hry padla v závěru po našem velkém tlaku a znamenala vyrovnání.
PSKC Okříšky - FBC ORCA KRNOV 4:1ashampoo_snap_2023.01.09_17h57m59s_004_.png
Odlišný výkon od předchozího vystoupení. Podřídili jsme se tempu soupeře a zápas odehráli na půl plynu.

PSKC Okříšky - SK Lido Bratislava 2:0
Podobně jako proti Lidu utkání, které jsme měli vyhrát větším rozdílem. Pustili jsme soupeře do několika šancí a sami jich hodně zahodili.
PSKC Okříšky - Galaktikos Bratislava 5:2
Návrat k dřívějším výkonům. Opět pěkné tempo i kombinace, soupeři jsme nedali šanci. Pochvala všem hráčům.

Naše konečné pořadí: 12. místo ze 20 týmů.

Kromě dobrého umístění si z Prahy dovezl náš gólman Ondra Žampa cenu Fair play za respekt a chování vůči soupeřům. Byl zároveň velkou oporou celému týmu ve všech zápasech.

 

praguefc-mini-2023-131.jpg

Většinu času jsme strávili na hale v Hostivaři, kde byla postavena tři hřiště. Na Prahu nám zbyl jen páteční večer. Vyrazili jsme proto do centra, které ještě svítilo vánoční výzdobou. Ta se nám nejvíc líbila na Můstku ve spodní části Václavského náměstí. Nezapomněli jsme ani na vánoční trhy s velkým stromem na Staroměstském náměstí. Kluci si ale nejvíc užívali jízdy metrem.

Večeři v pátek jsme zvládli u stánků na Můstku. Na snídaně a sobotní večeři se nakoupily potraviny. Trenérům se sice párky na snídani nepovedly, ale nedalo se nic dělat. Museli jsme je sníst popraskané. Po obědě v restauraci jsme večeři vařili sami. Tentokrát se povedla a špagety s masovou směsí byly výborné. Nejlepší ale bylo, když nás za odměnu pozval pan Brabenec při zpáteční cestě do KFC. Skvělý turnaj se skvělým koncem. Můžeme jen doporučit.

Fotoalbum z turnaje ZDE, video ZDE.