Jdi na obsah Jdi na menu

POSLEDNÍ LIGOVÝ VÍKEND SEZÓNY 2021/2022

2. LIGA JUNIORŮ, SK. 5 – SVĚTLÁ N./S. – NEDĚLE 24. 4. 2022

svtl-j-22_04_24-6-vert.jpgNež se dostaneme k zápasům, nutno poděkovat všem, kteří cestu do Světlé absolvovali a juniorskou kategorii dohráli v počtu sedmi, druhý zápas dokonce šesti hráčů. Důvodem je souběh s fotbalovými zápasy a během roku odchod několika hráčů do vyšších soutěží u jiných klubů.

PSKC Okříšky  -  FBŠ Jihlava  5:15  (1:6, 1:6, 3:3)
Branky/asistence: Jan Koukal 2/1, Tomáš Chadim 1/1, Ondřej Dosedla 1/0, Tomáš Uher 1/0, Daniel Caha 0/1, Marek jeřábek 0/1

PSKC Okříšky  -  TJ Sokol H.Brod Erupting Dragons  0:21  (0:5, 0:6, 0:10)

Oba zápasy mají stejný jmenovatel. Tím je malý počet hráčů, z toho většina dorostenců. Jednoznačné výsledky ukazují na jejich stejný průběh. S minimální nebo žádnou možností střídat jsme ani na jednoho soupeře nestačili. Rozhodnuto bylo již v prvních třetinách. Únava a brzo obdržené branky se podepsaly i na psychice hráčů. Snaha něco se zápasem udělat zcela rozložila naši hru. Útok se snažil skórovat, obránci zůstávali osamoceni. Domluva maximálně se soustředit na obranu byla zapomenuta a tým se k ní nedokázal vrátit. Druhý zápas proti H.Brodu, čtvrtému týmu soutěží dorostenců v republice, jsme dohrávali jen s posledními zbytky sil. Černou skvrnou na druhém zápase bylo nešťastné zranění Filipa Cahy v naší brance. Odešel z něj se zlomeným prstem na ruce a sešitým čelem po nešťastném střetu. Loučení se sezónou juniorů tak pro nás nebylo veselé.

Sestava: Filip Caha, Jan Koukal, Tomáš Uher, Tomáš Chadim, Daniel Caha, Marek Jeřábek a Ondřej Dosedlajihlava-d-22_04_23-13-vert.jpg

Fotoalbum ZDE, video ZDE.

2. LIGA DOROSTENCŮ – JIHLAVA – SOBOTA 23. 4. 2022

PSKC Okříšky  -  SK Jihlava lvíčata  2:8  (0:0, 1:5, 1:3)
Branky/asistence: Tomáš Uher 2/0, Daniel Caha 0/1, Šimon Korba 0/1
Po dlouhé době se nám podařilo sestavit kompletní tým jedenácti hráčů. To nám dodalo optimismu a všichni šli do utkání se záměrem po výhře. Ani jsme si nepřipouštěli, že i SK je kompletní a navíc posílené o hráče týmu z první dorostenecké ligy. V první třetině vše hrálo do našich karet. Postupně jsme si vypracovali převahu a řadu dobrých šancí. Bohužel, soupeře držel jeho gólman. Nakonec to byli právě brankáři, kteří utkání rozhodli. U nás chytal místo Pepy Filip, který je teprve první sezónu starším žákem. Jeho nezkušenost se poprvé projevila ve druhé třetině. Po dvou inkasovaných brankách jsme zbytečně znervózněli. Naopak domácí kluky branky nastartovaly. S velkou podporou diváků vycítili příležitost a začali nás důrazněji napadat a hlavně střílet. Druhou polovinu zápasu jsme nezvládli. Frustrace z obdržených branek a skvělý výkon obou gólmanů SK jsou hlavní důvody našeho propadu.

Sestava: Tomáš Uher, Filip Dokulil, Tomáš Chadim, Daniel Caha, Marek Jeřábek, Šimon Korba, Lukáš Hájek, Michal Pacholík, Tomáš Navrkal, Ondřej Dosedla a Pavel Filipec

Fotoalbum ZDE, video ZDE.

LIGA VYSOČINY ELÉVŮ – SVĚTLÁ N./S. – SOBOTA 23. 4. 2022

svtl-e-22_04_23-8-vert.jpgTurnaje ve Světlé n./S. jsme se zúčastnili opět se dvěma týmy, i když nebyly zcela kompletní. Na poslední chvíli se ze zdravotních důvodů omluvili dva hráči, šestičlenná složení se nakonec ukázala jako dostatečná. Kluci se jako vždy rozdělili podle věku, první tým PSKC Okříšky starších a druhý PSKC Okříšky-Rudíkov mladších.

Starší nezačali nejlépe. Nevíme proč, ale jejich první zápasy bývají vždy slabší. Jako by měli trému nebo strach. I když se v utkání s domácí Bohemií ujali vedení, nedokázali je díky chybám a nepřesné střelbě udržet a remíza byla spravedlivým výsledkem. To však již neplatí pro další utkání, ta už zvládáme dobře. Naše převaha v nich zjevná. Zpřesnili jsme nahrávky a hlavně střelbu. Dalším úkolem v útoku do budoucna je více nabíhat do volných míst a snížit počet soubojů včasným odstupováním od soupeřů.

Mladší tým prokázal, tak jak minule, velkou bojovnost a dravost. Protože jej tvoří hlavně hráči přípravky, nedokážeme si ještě ideálně nahrát, a hlavně vázne střelba. Tu budeme více trénovat. Ale dokázali jsme dobře bránit, většina hráčů se vystřídala na pozici gólmana. Jen díky zmíněné horší střelbě nám těsně unikla remíza s domácími Tygřicemi. Naopak remíza s Přibyslaví je nesmírně cenná. Hodně nás zaskočil zápas s pelhřimovskými děvčaty, která byla starší a klukům tím pádem chyběla rychlost a odvaha postavit se prudší střelbě.

Sestava PSKC Okříšky: Jan Fila, Štěpán Novák, Petr Nováček, Adam Navrátil, Bruno Brabenec a Kryštof Ludmila

Sestava PSKC Okříšky-Rudíkov: Štěpán Rymeš, Josef Zahajský, Patrik Svoboda, Martin Papoušek, Jonáš Hnízdil a Šimon Hons

Fotoalbum ZDE, video ZDE.

ashampoo_snap_2022.04-vert.jpg

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář