Jdi na obsah Jdi na menu

POHÁR ČESKÉHO FLORBALU 2022

pohar-cf-turany-220821-36.jpgNová sezóna se blíží a Pohár Českého florbalu je dobrou příležitostí prověřit si po prázdninách svoje síly a šance do ligových zápasů. Letní přípravu mužský tým nepořádá, a tak se poprvé schází díky Poháru. Pětičlenná skupina N se hrála v sobotu a v neděli 20. a 21. 8. 2022 v brněnských Tuřanech. Na zápasy se nás sešly akorát dvě pětky, které před turnajem absolvovaly tři tréninky. Nečekali jsme proto žádné zázračné výkony a s výsledky jsme byli spokojeni. Celý turnaj tým zvládl v dobré náladě, snad to tak bude po celou sezónu.

PSKC Okříšky-Rudíkov  -  Snipers Třebíč  3:3  (1:0, 1:1, 1:2)
Branky/asistence: A. Ampapa 2/0, T. Kotačka 1/0, D. Kučera 0/1, J. Račák 0/1

pohar-cf-turany-220821-8.jpgVyrovnané utkání, ve kterém nám utekla výhra v poslední sekundě! Důvodem byla naše taktické nezralost, když jsme v samém závěru mohli i skórovat. Ale zbytečné riskování a ztráty míčku místo jeho podržení Snipeři zkušeně využili. Zklamání bylo velké, protože dvoubrankové vedení ještě v úvodu třetí části dávalo velkou naději na vítězství. Dobrá zkušenost pro příště. Snad závěr zvládneme lépe.

PSKC Okříšky-Rudíkov  -  T.J. Sokol Břeclav  7:7  (1:0, 2:3, 4:4)
Branky/asistence: A. Ampapa 1/1, J. Uher 1/1, M. Noháček 1/1, J. Račák 1/0, M. Zezula 1/0, T. Kotačka 1/0, T. Uher 1/0, R. Korba 0/1, V. Novotný 0/1

První polovina utkání patřila nám, druhá soupeři. Jako by nás uspokojilo dvoubrankové vedení a celková převaha v první a druhé třetině. Utkání rozhodl kontaktní gól v naší síti. Soupeř byl najednou důraznější a pohotovější. Než jsme sepohar-cf-turany-220821-12.jpg nadáli, dostal se do vedení. Nejzajímavějších bylo posledních, opravdu bláznivých osm minut zápasu. Nejprve se nám podařilo zlikvidovat dvoubrankové manko. Jenže Břeclav šla minutu a půl před koncem znovu do vedení. Vše jsme vrhli do útoku a 30 s před sirénou zavěsil Tom Kotačka. Břeclavští byli podobně nešťastní jako my po utkání proti Sniperům.

PSKC Okříšky-Rudíkov  -  Florbal Židenice  5:2  (0:1, 4:0, 1:1)
Branky/asistence: M. Noháček 2/0, A. Ampapa 0/2, D. Kučera 1/0, J. Račák 1/0, V. Novotný 1/0, J. Uher 0/1, O. Dosedla 0/1, P. Pojer 0/1
pohar-cf-turany-220821-24.jpg
Utkání pro nás začalo nešťastně, kdy jsme si odrazem od florbalky obránce dali vlastní gól. Ostatně celá první třetina pro nás byla prokletá. Spousta šancí, přesto jsme ji prohráli. Převahu jsme měli i ve druhé části, ale o vyrovnání jsme se museli snažit celé čtyři dlouhé minuty za neustálého obléhání branky Židenic. Dobrý výkon pokračoval a dařilo se jej zužitkovat i střelecky. Ve třetí části soupeři nezbylo než vše vrhnout do útoku. Byl více v držení míčku, my začali místy zmatkovat a míčky ztrácet. Od deváté minuty šly Židenice do šesti, ale zbytečně se nechaly vyloučit. Jenže naše přesilovky byly na turnaji marné. Dokonce jsme při ní podruhé inkasovali!  Poslední čtyři minuty jsme si i při powe-play soupeře pohlídali.

pohar-cf-turany-220821-62.jpg

PSKC Okříšky-Rudíkov  -  SFK Kozel Počenice  2:5  (3:0, 1:1, 1:1)
Branky/asistence: J. Račák 1/1, V. Novotný 1/0, T. Kotačka 0/1

Kozel Počenice předváděl na celém turnaji nejlepší výkony založené na neustálém pohybu a vysokém nasazení. Kondičně jsme za jeho hráči zůstávali dost pozadu. Navíc eufórie z jistého postupu náš přístup ovlivnila také. Utkání soupeř rozhodl hned v první třetině, kdy nás téměř nepustil na svoji polovinu. Teprve až debakl 0:4 ve druhé části nás přiměl víc se soustředit. Hru se podařilo vyrovnat a deset minut před koncem snížit na 2:4. To nás konečně nastartovalo k lepšímu výkonu, jenže SFK měl i tak navrch. Poslední branka padla do naší opuštěné branky při power-play pět sekund před koncem.

Sestava: Jan Račák, Radek Korba, Jiří Chalupa, Adam Ampapa, Tomáš Kotačka, David Kučera, Vojtěch Novotný, Martin Noháček, Petr Pojer, Jiří Uher, Tomáš Uher, Marek Zezula (jen sobota), Ondřej Dosedla (jen neděle)

Fotoalbum z neděle ZDE, video zápasu se Snipers Třebíč ZDE, malé video ze zápasu proti Počenicím ZDE.

 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář