Jdi na obsah Jdi na menu

OSTRAVA CUP 3. - 5. 6. 2022

ostravacup-e-220603-05-48.jpgDo letošní série letních turnajů jsme již po třetí zařadili i ostravské klání. Po dvakrát na něm byli starší žáci, tentokrát klub reprezentovali elévové. Jen škoda, že se jich nepodařilo naplnit potřebný počet jedenácti hráčů. To se výrazně projevilo i na výsledcích, kdy v závěru zápasů docházely síly. Ale třídenní turnaj není jen o zápasech, líbil se celý program.
S přípravkou, elévy i žáky pravidelně jezdí rodičovský doprovod, který vždy zajistí dopravu auty. Tentokrát to bylo jinak. Jedno auto odvezlo zavazadla a všichni jsme jeli vlakem! Jenže z Okříšek jsme nasedli do špatné náhradní busové přepravy a v Třebíči nám rychlík do Brna ujel. Museli jsme čekat na další. Naštěstí jsme měli dostatečnou časovou rezervu a žádné utkání nezmeškali, i když jsme museli přidat do kroku a z nádraží jít rovnou na zápas.

Velice mile nás překvapil areál Trojhalí, kde jsme odehráli všechny zápasy. Dvě rozlehlé haly bývalé vodárny se třemi hřišti a dostatkem místa na rozcvičení. Součástí i velký bufet, řada stánků, skákací skluzavka, no paráda. A venku nafukovací bazén, kdo by se chtěl schladit. Však Petr s Kryštofem toho náležitě po zápasech využili.

Páteční utkání

PSKC Okříšky – FBC Gepardi Brno  1:6 ostravacup-e-220603-05-57.jpg
První zápas se pro nás vyvíjel dobře. Brzy jsme se ujali vedení, které Gepardi zlomili až v závěru poločasu.  Vše se rozhodlo v posledních deseti minutách dvěma rychlými brankami v naší síti. Velká snaha o vyrovnání a z ní pramenící chyby v obraně soupeř v samém závěru trestal.

PSKC Okříšky – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava  3:5 
Domácí tým byl favoritem, ale výhru jsme mu zadarmo nedali. Průběh byl obdobný jako v předchozím utkání. Vyrovnaná hra, a ještě devět minut před koncem těsně 3:4. Pak náš tlak a nešťastná branka v poslední minutě.

 

Z pátku už moc nezbylo, následoval přesun na Gymnázium Hladnov, kde jsme byli ubytovaní. Určitě si budeme pamatovat pokyn Vládi k vystoupení z autobusu o zastávku dřív, což jsme netušili. Po celodenním trmácení byla dlouhá cesta do kopce zážitkem.

Sobotní ráno nás vítalo zalité sluncem, horka po celý turnaj. My ale museli zpět na Trojhalí na poslední zápas v základní skupině a odpolední play-off.

Sobotní utkání

PSKC Okříšky – Torpédo Havířov  0:2
Nezvládnutý začátek zápasu, kdy jsme během osmi minut dostali dva laciné góly. To nás neodradilo a postupně jsme získávali převahu v zápase. Jenže naším neštěstím je proměňování šancí. V tom měli všichni naši soupeři navrch. Příležitostí vyrovnat jsme měli ve zbývajících dvaceti dvou minutách více než dost.

ostravacup-e-220603-05-49.jpgPlay-off:  PSKC Okříšky – Frýdek Místek 1:3
Jak bylo zmíněno na začátku, malý počet hráčů výsledky hodně ovlivnil. I do zápasu o postup jsme vlétli dobře a po prvním poločase vedli 1:0. Naše převaha narážela na skvěle hrající dvě vysoké obránkyně, přes které bylo těžké se dostat do zakončení. Velké nasazení rychle odčerpávalo síly a závěr opět vyzněl pro soupeře.

 

Mezi sobotními zápasy jsme zašli do ostravské ZOO, kde jsme si dali oběd. Více než zvířátka všechny zaujal velký prolézací hrad a okolní lanové aktivity. Večerní program byl také pestrý. Část hráčů zašla do krytého bazénu, část odpočívala na ubytování. Večer jsme vyrazili do města na nejznámější místa. Nejprve vyhlídka na stadion Bazaly a městské panorama, pak nesměla chybět socha zpěvačky Věry Špinarové a ulice Stodolní. Vycházku jsme zakončili na hlavním náměstí 28. října.

ostravacup-e-220603-05-156.jpgNedělní ráno začalo překvapením. Pořadatelé nás telefonicky sháněli na zápas play-off B, o kterém jsme nevěděli. Jedinou naší výtkou k turnaji je nedostatek informací na internetu. Nikde nebylo uvedeno, že poražený z play-off ještě dál hraje. A rozpis play-off B byl na net dán až pozdě večer, to už jsme byli na vycházce. Nakonec nás ale kontumace nemrzela. Bylo by dobré si zahrát odvetu proti Gepardům, ale my už byli na koupališti, které nám ve velkém horku před cestou domů přišlo hodně vhod.

Turnaj se nám líbil, u elévů byl vidět velký posun oproti předchozímu turnaji v Brně. Určitě jsme přidali na nasazení a hlavně rychlosti. Je znát, jak jsou letní turnaje pro hráče prospěšné.

Sestava: Bruno Brabenec, Patrik Svoboda, Adam Navrátil, Kryštof Ludmila, Petr Nováček, Petr Kubíček, Karolína Velcová, Alžběta Tallová, Štěpán Novák
Doprovod: Žaneta Rambousková, Tomáš Talla, Tomáš Navrátil, Vladimír Ludmila, Radek Chalupa, Josef Kula

Fotoalbum ZDE. Video ZDE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář