Jdi na obsah Jdi na menu

OSTRAVA CUP 2022

ostravacup-e-220603-05-139-vert.jpgPo brněnském sokolském turnaji elévové absolvovali druhé porovnání svých dovedností s týmy výkonnostně pokročilejších krajů. Ani tentokrát jsme nebyli kompletní. Hrálo se systémem 5+1. Za doplnění na počet devíti hráčů děkujeme Karolině Velcové z klubu Orel Kněžice. Velmi nám pomohla.

K cestě do Ostravy jsme využili vlakové spojení. Pouze největší zavazadla vzali autem paní Rambousková s Brunem. Cesta tam byla trochu dobrodružná. Z Okříšek do Třebíče byla zavedena náhradní doprava a my sedli do špatného autobusu. Důsledkem toho bylo rušení jízdenek na Region Jet a kupování nových, do Ostravy jsme dorazili později, než bylo v plánu. Ale páteční zápasy jsme přesto stihli!

PSKC Okříšky – FBC Gepardi Brno  1:6
První zápas jsme hráli v 17:15 h. Velký brankový rozdíl neodpovídá výkonu na hřišti, utkání bylo výkonnostně vyrovnanější. Bohužel proměňování šancí byla naše bolest po celou dobu turnaje. Naopak na druhé straně několik chyb obrany i nepozorností v brance soupeř ve druhém poločase dokonale využil.

PSKC Okříšky - FBC ČPP Bystroň Ostrava  3:5ostravacup-e-220603-05-156-vert.jpg
Utkání s pozdějším vítězem naší skupiny bylo o poznání lepší. Domácí tým se sice ujal vedení, ale mi hned odpověděli. To se do konce poločasu opakovalo ještě dvakrát. Nadějný výsledek 3:3 trval téměř celý druhý poločas. O body jsme přišli až v poslední minutě, kdy FBC půl minuty po sobě dvakrát skórovalo. Škoda nezvládnutého závěru.

Celý turnaj jsme odehráli na stejném hřišti v Karlině Trojhalí. Jedná se o multifunkční objekt pro koncerty, výstavy i sportovní události. Oproti jiným turnajům dostatek místa na rozcvičení, stánky s občerstvením, nechyběl skákací hrad ani venkovní bazének k osvěžení.

Pátek jsme končili zápasy o půl osmé, pak přesun na ubytování do gymnázia na Hladovské a na víc již čas nezbyl. Sobotní snídaně byla rychlejší, chvátali jsme na první zápas, který rozhodl o našem umístění na posledním místě v základní skupině.

 

ostravacup-e-220603-05-37-vert.jpgPSKC Okříšky – Torpédo Havířov  0:2
Začátek nám příliš nevyšel. Podruhé byl v brance Petr Nováček a opět tým hodně podržel. Dvě branky v první čtvrtině utkání jeho chybou rozhodně nebyly. Ty ale rozhodly. Vyrovnaná rušná hra napínavá až do samého konce. Bohužel, branku dát se nám i přes velký tlak nepovedlo.

Po ranním utkání jsme měli čas až do osmifinále v 15:30 h. Využili jsme jej k návštěvě ostravské ZOO. Zde jsme se naobědvali a  vyrazili po areálu. Více než samotná zvířata kluky zaujal velký dřevěný prolézací hrad. Strávili v něm nejvíc času.

PSKC Okříšky – FbC Frýdek-Místek  1:3
Určitě náš nejlepší výkon v celém turnaji. Petra Nováčka v brance vystřídal Petr Kubíček a byl stejně spolehlivou oporou týmu. Frýdek v konečném pořadí bral stříbrné medaile za druhé místo! Přesto jsme se ujali vedení my krásným zakončením Kryštofa a v poločase jsme vedli 1:0. Ale zaváhání na začátku druhého skóre otočilo na 2:1 pro soupeře. Následovala velká bitva s řadou šancí na obou stranách a vyrovnání několikrát viselo na vlásku. A opět ta minuta před koncem! Odvolání brankáře a ztráta míčku rozhodly.

ostravacup-e-220603-05-42-vert.jpg

Zklamání z prohry bylo velké. Na druhou stranu výkon týmu oproti Brnu znamenal zlepšení v rychlosti, nasazení, obětavosti i souhře. To vše hráči určitě zhodnotí v budoucích zápasech a turnajích. Setkání s týmy hlavně ze severní Moravy pro nás bylo velmi užitečné.

Kromě večeře nás v sobotu ještě čekal krytý bazén Mexiko a po něm vycházka po večerním centru Ostravy. Zahájili jsme ji na vyhlídce nad fotbalovým stadionem Bazaly. Pak trolejbusem na Stodolní ulici a hlavní Masarykovo náměstí. Na školu jsme se vrátili až pozdě za tmy a všichni brzy usnuli.

Ráno nám pořadatelé volali, že máme ještě nastoupit na utkání vyřazených týmů opět proti Gepardům Brno. Ale to se již nedalo stihnout. Bohužel předem nebyl zveřejněn herní systém a netušili jsme, že pozdě večer budou na stránky doplňovat další zápasy. Naštěstí jsme měli domluvený dopolední program. Každý si mohl vybrat. Většina zamířila na venkovní koupaliště s tobogánem, menší část do haly Sereza na zápasy juniorů. V Ostravě jsme totiž měli ještě jedno zastoupení. Dorostenec Štěpán Ludmila totiž v současnosti hraje v Hattricku Brno a s týmem juniorů zde vybojoval skvělé druhé míst! Po půl jedné jsme se všichni sešli na nádraží a po  čtyřech a půl hodinách spokojeni dorazili domů.

Fotoalbum z turnaje ZDE, video ZDE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář