Jdi na obsah Jdi na menu

OPEN GAME BRNO 23. – 26. 6. 2022

open-game-brno-2022-131.jpg
Pro přípravku byl letošní turnaj hodně náročný. Kluci se museli vypořádat se systémem 5+1, na který nejsou vůbec zvyklí, s velkým počtem devíti utkání, a hlavně se stále se měnící sestavou. Někteří hráči přijeli až na druhý den, další odjížděli na hasičské závody, oslavy narozenin atd. Ale přesto se týmu povedlo dosáhnout více výher než proher a třetí místo v základní devítičlenné skupině bylo více než skvělé. Škoda, že jsme na zápas play-off o postup nebyli kompletní a vyrovnaný zápas dost nešťastně prohráli. Ale i tak všichni zaslouží velkou pochvalu.
 
PSKC Okříšky - 1. SC TEMPISH Vítkovice                     0:8open-game-brno-2022-105.jpg
PSKC Okříšky - Panthers Praha                                     3:0
PSKC Okříšky - Hornets Brno U9                                   3:2
PSKC Okříšky - FBC Gepardi Brno                                 2:1
PSKC Okříšky - Sokol Brno I EMKOCase Gullivers B 4:0
PSKC Okříšky - Prague Tigers                                       2:4
PSKC Okříšky - PANTHERS OTROKOVICE 0:7
PSKC Okříšky - FBŠ Hattrick Brno                                 4:2
1/8 finále play-off:
PSKC Okříšky - FBC TIGERS PORUBA                        0:3
 
open-game-brno-2022-14-vert.jpgPřípravka 1. SC TEMPISH Vítkovice prošla celým turnajem bez ztráty bodu a zaslouženě jej celý vyhrála. My proti ní nastoupili hned v prvním zápase, ještě nerozkoukaní a nesehraní. I když převaha soupeře byla jednoznačná, chuť do hry nám nevzala. Už v dalším utkání jsme svůj výkon zlepšili a čtvrtek završili bodovým ziskem. Pátek byl florbalově hodně nabitý, čekala nás čtyři utkání s poloviční úspěšností. Čas mezi nimi jsme trávili na dětském hřišti blízko haly Morenda. Delší odpolední přestávku jsme využili na koupání v říčním koupališti Riviéra. Hlavně skluzavka a tobogán  byly v největší permanenci. V sobotu se dvěma zápasy dohrávala skupina. Ranní zápas proti Panthers Otrokovice byl velmi těžký. Dobře sehraná parta z extraligového klubu předváděla asi nejhezčí florbal z týmů skupiny. Nakonec skončila na krásném třetím místě. My naopak doplatili na marné proměňování šancí. To jsme si vynahradili o chvíli později. Výhra nad favorizovaným Hattrickem Brno byla naším největším úspěchem. 
 
open-game-brno-2022-47-vert.jpgCesta turnajem pro nás skončila v sobotu v podvečer. Oslabený tým o dva hráče proti FBC Tigers Poruba bojoval ze všech sil. Určitě Poruba neměla navrch, jenže byla střelecky šťastnější. Dva laciné góly rychle za sebou v prvním poločase nás nezlomili. Jenže ve druhém jsme se museli tlačit více do útoku, což zavinilo gól z brejku. Střelbu musíme o hodně zlepšit.
 
I když pořadatelé připravili pěkný doprovodný program, čas na něj nezbyl, jen to koupaliště a minigolf. Pro velký počet utkání jsme museli oželet Laser Labyrinth, tak snad příště. Utahaní jsme se každý podvečer vraceli na srub, kde jsme byli ubytovaní společně s týmy dorostenců a mladších žáků. Vládla zde dobrá nálada, každý večer se sedělo u ohniště s hudbou a nikomu se na kutě moc nechtělo. Ráno po společné snídani se všichni rozutekli na své zápasy. Nejnáročnější byla neděle dopoledne. Dobře zabydlené klubovny jsme museli rychle sbalit a před cestou domů ještě stihli Koupaliště Královopolská.
 
open-game-brno-2022-81-vert.jpgPřípravka na turnaji předvedla skvělé výkony, více než jsme čekali. Pomohla tomu i početná rodičovská podpora v hledišti. Těšíme se na další vystoupení této perspektivní party.
 
Sestava: Marek Bacher, Rostislav Bacher, Jiří Beránek, Samuel Čolakov, Šimon Hons, Samuel Jewell, Jakub Lazárek, Kryštof Ludmila, Martin Papoušek, Petr Příhoda, Štěpán Rymeš, Josef Zahajský
Fotoalbum z účasti přípravek na turnaji ZDE.
 
Zatím co přípravka a mladší žáci byli úspěšní, dorostencům se turnaj naopak vůbec nevydařil.
 
PSKC Okříšky - TJ Mývalové Starý Harcov Liberec   5:0 (K)
PSKC Okříšky - FBŠ Hattrick Brno blue                     5:0 (K)
PSKC Okříšky - Atlas Blansko                                     0:3
PSKC Okříšky - SK JeMoBu                                        0:1
1/16 finále play-off: PSKC Okříšky - Florbal Snipers Slavičín  1:3
 
Utkání proti Blansku bylo vyrovnanější než ukazuje výsledek. Po dlouhém čekání jsme nebyli rozehraní a naší achillovou patou bylo neproměňování šancí. V posledním, druhém zápase základní skupiny jsme se zlepšili. SK JeMoBu je náš tradiční soupeř z ligy a vzájemná utkání jsou vždy vypjatá. Tak tomu bylo i tentokrát. O minimálně nerozhodný výsledek nás připravila vlastní nevynucená chyba. Špatné střídání v okamžiku přímého úderu soupeře mu darovalo rozehrávku na neobsazeného střelce, který nekompromisně zakončil. Co bylo platné, že jsme byli více na míčku a útočili, když střelba postrádala přesnost.
 
Kontumované zápasy nás vynesly na třetí místo a do play-off jsme dostali Slavičín z pátého místa skupiny G. V základních skupinách jsme ani my, ani on nezískaly žádný bod. Hned v úvodu jsme se ujali vedení. Soupeř vyrovnal až za jedenáct minut, poločas skončil nerozhodně. Druhá půlka začala lépe pro Slavičín a my se snažili srovnat skóre. Nepovedlo se to ani v přesilovce. Necelé tři minuty před koncem rozhodla branka v naší síti a tím skončilo i naše aktivní působení v turnaji.
 
Letos si dorostenci vypili pohár smůly až do dna. Zbytek pobytu zápasy sledovali jen z hlediště, hlavně ty, ve kterých nastupovali jejich kamarádi. Kromě toho zvládli i návštěvu koupaliště a někteří opustili Brno už v pátek večer.
 
Sestava: Daniel Caha. Daniel Čiháček, Pavel Filipec, Lukáš Hájek, Tereza Herynková, Tomáš Chadim, Marek Jeřábek, Šimon Korba, Jiří Marek, Patrik Mladenov, Tomáš Navrkal, Michal Pacholík, Matěj Pojer Matěj Skála, Tomáš Uher
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář