Jdi na obsah Jdi na menu

OPEN GAME BRNO 2021 – PŘÍPRAVKA A DOROSTENCI

opengamebrno2021-14.jpgDorostence si vzali na starost junioři David Kučera s Adamem Ampapou. Jejich úkol nebyl snadný, znamenal ukočírovat tým složený nejen ze základu, ale i z hráčů nižší věkové kategorie, nováčků a gólmana bez větších zkušeností, navíc v neúplném počtu. Bohužel v současnosti máme právě v kategoriích dorostenců a starších žáků nedostatek hráčů, proto jsme na Open game nejeli s velkými ambicemi. Cílem bylo konečně si po covidovém období zahrát pořádné zápasy a vrátit se zpět do florbalu. To se určitě podařilo a zklamání z proher nebylo až tak velké.

Zápasy v základní skupině:

PSKC Okříšky – ACEMA Sparta Praha  0:9            PSKC Okříšky – Snipers Třebíč  1:2
PSKC Okříšky – Atlas Blansko  2:5                         PSKC Okříšky – FG Team  0:10

opengamebrno2021-150-vert.jpgPrvní utkání proti zkušenému soupeři bylo jen o obraně. Sparta v neustálém pohybu s přesnými přihrávkami. Ale týmu patří pochvala za max. snahu, která zabránila mnohem vyšší prohře. Proti Snipers se již hrálo lépe. Jenže po bezbrankové první části jsme zaspali nástup soupeře a začali hrát až při dvoubrankové ztrátě. Na otočení skóre již čas nestačil, i když jsme si šance vypracovali. Za zápas proti Atlasu Blansko zaslouží tým pochvalu, odehrál jej s velkým nasazením. Rozhodlo proměňování šancí, jinak byly výkony srovnatelné. Poslední utkání mělo jednoznačného favorita. Budoucí finalista dorostenecké kategorie složený hlavně z hráčů Florbalu Chodov nás téměř nepustil z obranného pásma. Herní a věkový rozdíl byl více než patrný. Ale opět pochvala za bojovnost našich hráčů.

Předkolo play-off:
PSKC Okříšky – ASK Bystřice n. P.  2:14

Začátek vypadal dobře, brzy jsme se ujali vedení. Vyrovnané utkání však vydrželo pouze do dvanácté minuty první části.  Odskočení soupeře na rozdíl dvou branek náš tým položil na lopatky. Zatím co bystřičtí založili hru na souhře a kombinaci, my se začali utápět v individuálních akcích. Následné ztráty míčku a protiútoky jsme s ubývajícími silami řešit nedokázali. Už to byla jen odevzdanost a čekání na závěrečný hvizd.

Celkové hodnocení týmu dorostenců: výsledky odpovídaly naší současné situaci. Patrná byla velká snaha a chuť hrát, velké nasazení a dobré psychické zvládnutí turnaje. Všichni zaslouží poděkování.

Fotoalbum ze zápasů dorostenců ZDE!opengamebrno2021-69.jpg

Přípravka poprvé absolvovala takto velký turnaj. Škoda, že na něj nejeli všichni a tým měl jen deset hráčů. Pro všechny byly zápasy velkým zážitkem i zkušeností do budoucna. Poděkování patří řadě rodičů, kteří zajišťovali každodenní dopravu dětí z Okříšek do Brna a zpět. Snad příště zůstaneme v Brně bydlet, neboť přejíždění je značně únavné a nezbývá čas ani na doprovodný program.

Zápasy v základní skupině:

PSKC Okříšky – ACEMA Sparta Praha  2:14           PSKC Okříšky – K1 Flobal Židenice  0:3
PSKC Okříšky – Bulldogs Brno  2:2                         PSKC Okříšky – Panthers Otrokovice  2:1
PSKC Okříšky – Hornets Brno U09  5:0                  PSKC Okříšky – FBŠ Hummel Hatrick Brno G   1:4

opengamebrno2021-83-vert.jpgHned v prvním zápase jsme narazili na bronzový tým turnaje. V podstatě jsme se teprve rozkoukávali a Sparta toho náležitě využila. I druhý soupeř byl těžký, ale náš výkon se začal zlepšovat, zvláště ve druhé polovině. První den pro nás byl nováčkovskou daní. To v pátek již vypadalo vše jinak. V úvodním zápase mnoho nechybělo k výhře, kterou nám pokazila chyba dvě minuty před koncem. Nejlepší výkon tým předvedl proti vítězi naší základní skupiny Pantherům Otrokovice. Všichni jsme koukali, jak se kluci začali vidět a nahrávat si. Obě branky padly z vydařených kombinací a k tomu obětavá obrana. Stejným způsobem jsme poté přehráli i Hornets, jako by byl na hřišti jen náš tým. Na sobotě se zřejmě podepsala již únava. V posledním zápase ve skupině jsme čekali stejnou hru jako v pátek, ale již to nešlo. Více se podobala čtvrtku. Kombinačně lepší Hummel vyhrál.

Play-off
PSKC Okříšky – TROOPERS  0:10

Početný a hráčsky vyrovnaný soupeř rozhodl utkání hned v první polovině, ve které jsme působili bojácně. Chyběla nám dřívější souhra. Ve druhé části se sice výkon zlepšil, ale zápas zůstal v moci Troopers.

Celkové hodnocení týmu přípravky: velké ocenění za zvládnutí tolika zápasů po náročném každodenním cestování. Kluci si rozuměli a tvořili dobrý kolektiv, který je do budoucna velmi nadějný. Turnaj je určitě na další florbalový růst naladil. 

Fotoalbum ze zápasů a pobytu přípravky ZDE!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář