Jdi na obsah Jdi na menu

OPEN GAME BRNO 2014 - SKVĚLÉ VÝKONY

Druhý letní turnaj – Open Game Brno v termínu 19.-22.6.2014. Reprezentace oddílu byla svěřena týmu v kategorii dorostenců, kromě toho dva elévové a čtveřice mladších žáků hostovala v družstvech SK JeMoBu Moravské Budějovice. Po nevydařeném vystoupení dorostenců na Nisaopen v Liberci bylo otázkou, zda se na brněnském, silněji Zápasy v základní skupině:

open-game-brno-2014-402.jpg

obsazeném turnaji, dokážeme prosadit, nebo pojedeme domů opět s nepořízenou. Všichni jsme si takové možnosti byli dobře vědomi a asi díky tomu se nám podařilo sehrát jeden z nejúspěšnějších a nejkrásnějších turnajů v historii oddílu.

FbŠ Teiwaz Hranice – PSKC Okříšky 2:7

Brzy jsme se ujali vedení a vytvořili si až tříbrankový náskok, který se open-game-brno-2014-69.jpgdařilo udržovat po celý zápas a v jeho závěru dokonce ještě vylepšit. Soupeř byl rychlý, hrál s nasazením, ale dokázali jsme si jej pohlídat.

PSKC Okříšky – WestBoys 6:3

Za neznámým názvem se skrývali hráči dvou týmů Plzeňského kraje: FBŠ Kerio Plzeň a Go Go Horšovský Týn. Větší zkušenost našich kluků z první dorostenecké ligy oproti týmům hrajícím regionální soutěž byla znát. Zápas nám nedělal větší problém. Soupeř výsledek korigoval až v samém konci utkání, kdy jsmeopen-game-brno-2014-262.jpg herně trochu polevili.

Bohemians DDM-P7 – PSKC Okříšky 5:0

V republice je jen pár týmů, které se mohou rovnat s Bohemkou. Ač jsme se snažili sebevíc, nepodařilo se prolomit naši obvyklou střeleckou smůlu a tak jsme pouze inkasovali. Pětibrankový rozdíl vzhledem k rozdílnému postavení a podmínkám obou týmů není vůbec špatný a kromě Tatranu Střešovice a Software Ostrava Bohemka na turnaji open-game-brno-2014-169.jpgneměla konkurenci. Její ostatní soupeři dopadli mnohem hůř než my.

FBC Uničov – PSKC Okříšky 3:7

Možná ještě v hráčích doznívala prohra s Bohemkou, soupeř naopak byl plný chuti do utkání, které začal open-game-brno-2014-330.jpgskvěle. Přehrával nás rychlostí i kombinací. Navíc přesně střílel, než jsme se probrali, už v šesté minutě vedl 3:0. Zlomová byla sedmá minuta, kdy Patrik Barák z přihrávky Petra Moláka dal náš první gól. Působil jako živá voda a do poločasu jsme vyrovnali. Ve druhé půli už byl na hřišti jen náš tým a zaslouženě zvítězil. Pochvala za otočení zápasu!
Druhým místem v tabulce jsme si vytvořili dobrou startovní pozici do play off. Přesto obavy byly na místě – v turnajovém systému každé zaváhání znamená vyřazení.

Předkolo: PSKC Okříšky – WestBoys 7:2

V předkole play-off jsme díky systému turnaje narazili na známéopen-game-brno-2014-360.jpgho západočeského soupeře ze skupiny. Začátek utkání byl hodně vyrovnaný, vypadnout ze hry nechce nikdo. Určitě byl tento zápas vyrovnanější oproti prvnímu duelu. Přesto jsme postupně výhru pojistili dostatkem gólů.

Osmifinále: FBC Liberec – PSKC Okříšky 2:5

Liberec patří mezi nejsilnější dorostenecké týmy v republice, o to open_game_brno_2014-231.jpgcennější je dosažená výhra. Navíc se podařila takovým suverénním způsobem, za jaký týmu patří obrovské pochvala. V podstatě jsme po tři čtvrtiny zápasu soupeře vůbec nepustili do nebezpečnější akce. Dokázali jsme jej tak obsazovat, že si nevěděl rady co hrát. Naše útoky byly kombinačně jednoduché a účinné a tak nebylo divu, že jsme po půlhodině hry vedli až 5:0. Liberec jen v samém závěru korigoval.

Čtvrtfinále: Gingerbread boys – PSKC Okříšky 1:2

Už název napovídá, že soupeř přijel ze Sokola Pardubice a spolu s ním i open-game-brno-2014-382.jpghráči v naší dorostenecké lize vítězného FBC Peaksport Litomyšl, tedy opět nesmírně silný soupeř. Asi nejvyrovnanější a nejnapínavější zápas, ve kterém jsme hodně dlouho tahali za kratší konec. Od čtvrté minuty jsme totiž prohrávali a útoky se střídaly na obou stranách. Kromě toho jsme měli smůlu na řadu vyloučení. Nikdo z kluků se ale nechtěl vzdát, ale vyrovnat se nám podařilo až čtyři minuty před koncem. Nádherným zážitkem pro nás velkým zklamáním pro soupeře byla vítězná branka Patrika Baráka necelé tři minuty před koncem. Závěrečný nápor pardubických jsme ustáli a slavili.

Semifinále: PSKC Okříšky – Tatran Střešovice 2:7

Copen-game-brno-2014-134.jpgo bylo řečeno o Bohemce, platí stejně i o Tatranu Střešovice. Zápas jsme brali jako odměnu za dosavadní výkony a cennou zkušenost zahrát si proti republikové špičce (Tatran porazil ve finále Bohemku 6:3). Přirozeně se většinou hrálo v našem obranném pásmu, ale občas se podařilo i zaútočit. Čisté konto naši kluci drželi přes tři minuty, ale udržet koncentraci proti tak silnému týmu po celé utkání nedokážeme. Přesto se nám v závěru podařilo dostat dvakrát do brejků a skórovat. Velmi přijatelný výsledek.

Zápas o 3. místo: TJ Znojmo – PSKC Okříšky 5:3

V tak prestižním turnaji se nám naskytla příležitost dosáhnout na open-game-brno-2014-112.jpgmedaili. A nechybělo moc. Zápas jsme totiž začali skvěle, podobně jak osmi a čtvrtfinále. Dařila se kombinace, soustředěný výkon. V polovině utkání jsme vedli 2:0. Nebýt přestávky, možná bychom vše dotáhli do vítězného konce. Trochu ztuhly nohy unavené předchozími osmi zápasy, trochu ubylo koncentrace. Soupeř v podstatě otočil zápas díky přímým úderům po našich faulech. Hned na začátku druhého poločasu se mu takto podařilo vyrovnat a třetí branka nás zlomila. Hrát ve dvou pětkách proti třem po náročném turnaji je těžké. Znojmo si tak mohlo zbytek zápasu dobře kontrolovat i když herně jsme nijak nezaostávali, jen k zakončení chyběly síly. Zápas rozhodly standardní situace.
I když „bramborová“ medaile trochu mrzela, nebyli jsme smutní, protože tým odvedl maximální výkon. K tomu obdržel krásný pohár zopen-game-brno-2014-33.jpga 4. místo. Vystoupení na turnaji bylo hodně vysoko hodnoceno i ze strany pořadatelů a trenérů ostatních oddílů. Jen na doprovodný program nezbyl žádný čas, všechen jsme trávili na halách a tak se jen mladší hráči stihli podívat na ohňostroj nad hradem Špilberk. Víc snad stihneme příště.
A o druhou radost se postarala i čtveřice našich mladších žáků startující open-game-brno-2014-358.jpgza SK JeMoBu Moravské Budějovice. Určitě se mezi jeho hráči neztratili. Tým vybojoval druhé místo ve skupině a probojoval se až do osmifinále.
Dorostenci: Filip Vaverka, Marcel Pospíšil, David Koukal, Denis Tesařík, Petr Molák, Patrik Barák, Jan Dokulil, Milan Picmaus, Jan Suchna, Tomáš Pešek, Jan Halama a pouze dva dny Jiří Wasserbauer.
Elévové a mladší žáci: Radek Korba, Martin Noháček, Ondřej Dvořák, Vojta Novotný, Jáchym Hons a David Kučera.
Trenér: Josef Kula
Naše účast na letošním ročníku turnaje byla velmi úspěšná - fotoalbum ZDE. 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář