Jdi na obsah Jdi na menu

O POHÁR STAROSTY SOKOLA BRNO I

brno-e-220521-22-42.jpgBrněnského turnaje „O pohár starosty Sokola Brno I“ jsme se v jeho pětileté historii zúčastnili teprve podruhé. Tak jak v roce 2018, i tentokrát nám poskytl srovnání s velice kvalitními soupeři. To je velice cenná devíza, díky níž nás určitě poslední dvacáté místo neodradí a za rok se na turnaj opět vrátíme. Mluví pro to i skvělá organizace akce. Celý turnaj se hrál na třech hřištích v jedné budově, děti měly možnost se vyřádit v dětském centru v nejvyšším patře sokolovny na trampolíně a molitanové jámě, zapojit se do střelecké soutěže. Bohužel nezbýval čas vyrazit do města, kde byla příležitost navštívit „Noc muzeí“, ta by se všem také líbila.

Do Brna nás nakonec dorazilo z původních devíti přihlášených hráčů jen sedm, tedy počet akorát tak potřebný na systém hry 3 + 1. Hned první zápas ukázal, že cesta turnajem nebude nijak snadná. Z vysočinské ligy jsme zvyklí na zcela jiné tempo, pomalejší. To kluky dost zaskočilo, Litovel se do nás pustila s pořádnou vervou. My byli většinou o krok pozadu, což se projevilo hlavně ve druhém poločase. I když jsme si na tempo hry v dalších zápasech zvykali a hráli také s větším nasazením, zejména proti Žilině a Troopers to zdaleka nestačilo. Soupeři nás kromě rychlosti předčili svojí souhrou a hlavně střelbou. Základní skupinu jsme opouštěli na posledním místě bez bodu.brno-e-220521-22-39.jpg

PSKC Okříšky  -  FBC Tatran Litovel   5:11
PSKC Okříšky  -  FBC Grasshopers AC Uniza Žilina   2:7
PSKC Okříšky  -  TROOPERS   1:12
PSKC Okříšky  -  Sokol Brno I EMKOCase Gullivers White   2:8

Vyrovnanější zápasy jsme sehráli až v prvním kole play-off a v zápase o pořadí. V něm jsme dokonce pár minut před koncem vedli, ale dvě smolné branky výsledek otočily na stranu Dubňan. I utkání proti Hodonínu bylo hodně napínavé. Už jsme byli domluveni na hru čtyř proti pěti s odvoláním gólmana, jenže štěstí se k nám otočilo zády. Minutu před koncem soupeř zvýšil náskok a bylo dobojováno.  

PSKC Okříšky  -  Florbal Hodonín  4:6
PSKC Okříšky  -  F.A.T.R. Dubňany   4:5

brno-e-220521-22-56.jpgI když poslední místo a výsledková bilance není radostná, počáteční zklamání postupně vystřídalo poznání a reálné zhodnocení výkonu týmu. Hlavní je, že kluci bojovali naplno, postrádají však zkušenosti z obdobných zápasů. Právě proto musíme dokázat prohry zkousnout a jezdit co nejvíc na další turnaje. Na zlepšení mají elévové ve svém věku dostatek času, jen jej musí využít.

Sestava: Patrik Chadim, Petr Nováček, Štěpán Novák, Patrik Svoboda, Bruno Brabenec, Kryštof Ludmila, Petr Kubíček

Fotogalerie ZDE.
VIDEA:
brno-e-220521-22-22.jpg
Odkaz na naše video ze dvou zápasů ZDE.
Videa z on-line přenosů pořadatelů turnaje:
PSKC Okříšky – FBC Tatran Litovel
ZDE.
PSKC Okříšky – TROOPERS ZDE.
PSKC Okříšky – Florbal Hodonín ZDE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář