Jdi na obsah Jdi na menu

NISAOPEN LIBEREC 2024

nisaopen-mz-240531-0602-27-vert1.jpgMladší žáky v Liberci čekali oproti úspěšnému Innebandy cupu v Českých Budějovicích mnohem těžší soupeři. Navíc ani rozpis utkání v základní skupině nám nebyl nakloněný, protože jsme hned od pátku narazili na nejtěžší soupeře. Až v sobotu odpoledne se nám podařilo nepříznivou bilanci ukončit a získat body. Dvě výhry však na postup do play-off nestačily. Z pěti základních skupin postupovala vždy první dvojice a dvě družstva nejlépe umístěná na třetích místech. Ostatním turnaj sobotním večerem končil.

PSKC Okříšky – Wizards DDM Praha 10   0:6
Utkání proti pozdějšímu vítězi naší skupiny. Od samého začátku nad námi měl jasnou měl převahu. Po dlouhé cestě do Liberce jsme působili unaveně, chyběla nám rychlost a když jsme se dostali ke střele, mířila mimo. Wizards nás přehrávali dobrou kombinační hrou. Pro ni jsme jim nechávali dostatek volného prostoru, a tak si mohli pohotově mezi sebou přihrávat.

PSKC Okříšky – Crazíci FBC Liberec 2011   2:9
O hodinu a půl jsme nastoupili proti dalšímu favoritu skupiny. Domácí Liberec uplatňoval podobnou hru jako Wizards a nám opět chyběla pohotovost. První inkasované góly nás ještě víc srazily a když nám několik slibných akcí nevyšlo, nezbývalo než se většinu času bránit. Teprve v závěru utkání jsme konečně prolomili smůlu a dvakrát skórovali.

nisaopen-mz-240531-0602-104-vert2.jpgPSKC Okříšky  FbC Plzeň    0:3
Zápas o třetí místo a šanci na postup do play-off. Odhodlání i výkon týmu byl rozhodně mnohem lepší než v předchozích utkáních. Vyrovnaný první poločas se šancemi na obou stranách. My žádnou neproměnili, plzeňští ano. To je povzbudilo a s přibývajícím časem získávali převahu.  Dva doklepy ve skrumáži před Ondrou jim zajistily výhru i postup. Škoda tohoto utkání, sice zlepšený výkon, ale opět špatná muška.

PSKC Okříšky – ASK Lovosice-LFP White   15:0
Od začátku se nám dařila pohotová kombinace, zápas si kluci užívali. Tým ASK zřejmě tvořili méně zkušení hráči, a tak byla naše role oproti utkáním s Wizards nebo Crazíkům obrácená. Ondra v brance neměl mnoho práce, zasahoval jen sporadicky. Bylo jen otázkou, kolik branek se nám podaří vstřelit. Nakonec to byla druhá nejvyšší výhra ze všech zápasů kategorie mladších žáků.

PSKC Okříšky – MFBC U13   7:4
Německý soupeř z Lipska, ze kterého jsme měli trochu obavu. Úvod utkání ale náš tým zvládl skvěle. Navázal na předchozí zápas, soupeře zaskočil pohotovostí, větší rychlostí i střelbou. Za první poločas jsme byli ve vedení 5:0 a k ničemu jej nepustili. Druhá část už tak kvalitní nebyla. Dosavadní jednoznačný průběh vedl k uspokojení a začali jsme hrát každý na vlastní pěst ve snaze dát další gól. To se nám málem vymstilo, když soupeř snížil na 4:6. Ještě že se podařilo vstřelit sedmou branku.

nisaopen-mz-240531-0602-110-vert3.jpg

Po vyhodnocení všech skupin pomocí bodového průměru jsme skončili na pěkném 12. místě z 27 týmů. V základní skupině jsme byli čtvrtí ze šesti týmů.

Letní turnaje nejsou jen o florbale. Důležitá je parta a zážitky ze společně prožitých dnů jako je dlouhé večerní usínání, kdy se vůbec nechce spát, setkání s ostatními týmy i doprovodný program. Z jeho nabídky jsme si vybrali Hop Arénu Liberec se spoustou trampolín, molitanovou jámou atd. Vybavení bylo odlišné, než známe třeba z Brna. Kluci se pořádně vyřádili v saltech, seskocích a bitkách velkými válci. Hodina a půl skvělé zábavy. Na neděli jsme plánovali výlet na Ještěd. Jenže letos nám moc nepřálo počasí. Celá sobota propršela a v neděli zůstal vysílač skrytý za mraky. Ale koupání jsme si ujít nenechali. Po snídani úklid a předání třídy a hurá na městský plavecký bazén. Jenže ouha, na dveřích nás čekala tabule, že se chystá rekonstrukce a je zavřeno. Náhradu jsme našli jako každý rok v Mladé Boleslavi, kde mají pěkný aquapark. Posledním bodem naší výpravy byla tradičně návštěva KFC cestou auty domů.

Sestava: Jan Fila, Ondřej Žampa, Max Rezek, Adam Navrátil, Dominik Března, Kryštof Ludmila, Štěpán Rymeš, Petr Nováček, Albert Šmarda, Patrik Chadim
A doprovod: Bruno Brabenec, Tomáš Navrátil, Vladimír Ludmila, Josef Kula.

Fotoalbum z turnaje ZDE, video ZDE.