Jdi na obsah Jdi na menu

NISAOPEN LIBEREC 2023

nisaopen-liberec-e-210526-28-18-vert.jpgDo Liberce jezdíme každoročně rádi. Tradičně dobrá organizace, a hlavně vše pohromadě. Ubytování, stravování a hřiště jsou v blízkém dosahu, není třeba nikam jezdit. Hráči mají i možnost volnočasového vyžití na venkovních plochách. Tak tomu bylo i tentokrát. Jen jsme museli vynechat návštěvu krytého bazénu z důvodu juniorského mistrovství republiky. Koupání jsme si ale ujít nenechali a při zpáteční cestě zastavili v aquaparku v Mladé Boleslavi. Dvě hodiny vodních radovánek se vydařily. V Liberci jsme ještě stihli prohlídku centra s radnicí, fotbálek a na příští rok plánujeme výlet na Ještěd.

Hlavní program ale patřil florbalu. V kategorii elévů startovalo celkem 36 týmů rozdělených do čtyř základních skupin, takže každý tým měl před sebou osm zápasů 2x10 min. Všichni si tak do sytosti zahráli. A tak play-off, do kterého postupovaly jen první dva týmy, bylo jen třešinkou na dortu. Postup do něj nám celkem těsně unikl. I tak je 13. místo z třiceti šesti úspěchem.

PSKC Okříšky - FBC Liberec Black  3:3
První polovina náš tradiční vstupu do ligy nebo turnaje, stojíme a koukáme, prohráváme 0:3. Druhá polovina asi máme úplně jiný tým, soupeř nám nestačí. Vyrovnáváme.

PSKC Okříšky - Panthers Praha black  5:3nisaopen-liberec-e-210526-28-138-vert.jpg
Hra na našich florbalkách, zbytečné góly dostáváme v závěru.

PSKC Okříšky - ACEMA Sparta Praha BLUE  6:3
Druhý tým Sparty na nás nestačil, zasloužená výhra.

PSKC Okříšky - SK Florbal Benešov  3:8
Nejhorší výkon turnaje, štěstí zaslouženě proti nám, Benešov šel za výhrou víc. Dostáváme laciné góly, chybí nám kombinace, gólman Benešova neprůstřelný.

PSKC Okříšky - FBŠ SLAVIA Plzeň  5:6
Soupeře známe již z Českých Budějovic, tam jedna výhra a jedna prohra. Tentokrát snad minutu před koncem opět nerozhodně. Slávistická střela byla v závěru přesnější.

PSKC Okříšky - SK BIVOJ LITVÍNOV U11  8:2
Tlak od počátku se vyplatil a soupeře jsme trochu zaskočili. Na rychlé branky nestačil reagovat a závěr zápasu byl již v pohodě.

PSKC Okříšky - FBC Dobruška  8:3
Z počátku trochu přetahovaná. Ale jak jsme se rozehráli, naše skóre s nulou. V závěru jsme si dvě branky ze tří dali sami.

PSKC Okříšky - TJ Sokol Hodkovice  7:4
Krásný zápas s postupujícím týmem do play-off. Možná to byly zkušenosti z předchozích zápasů, které jsme v Liberci nabrali a ovládli závěrečné utkání. Velká radost.

nisaopen-liberec-e-210526-28-157.jpgSestava:

Patrik Svoboda, Jiří Man, Bruno Brabenec, Adam Navrátil, Štěpán Rymeš, Kryštof Ludmila a Tadeáš Němec – skvělý výkon borci!

Realizační tým:

Josef Kula, Vladimír Ludmila, Tomáš Navrátil, Lukáš Brabenec, Radek Chalupa

Fotoalbum ZDE.