Jdi na obsah Jdi na menu

NISAOPEN LIBEREC 2022

K velké radosti školáků-hráčů-mladších žáků i elévů v našem týmu jsme vyrazili v pátek ráno ze slunečné Vysočiny do deštivého Liberce, kde se rychle a nepředvídatelně měnilo počasí. Přivítal nás domov HC Bílých Tygrů Liberec, kde byla spousta prostoru na několika plochách k poctivé přípravě na utkání i s florbalkou, což nebývá na velkých turnajích zvykem. Další příjemností tohoto turnaje je, že se odehrává na jednom místě a nemusí se cestovat po celém městě. Krásný výhled z několika míst na Ještěd dal turnaji zajímavé kouzlo.

Základní skupina: 
27.5.                     Horní Počernice : PSKC Okříšky 0:6
V. Dvořák ( M. Zoubek ), K. Jiříček ( V. Fila ), V. Dvořák, M. Zoubek, D. Plavec ( V.Dvořák ), V. Dvořák ( Š. Novák )
Video ZDE. 

                                 PSKC Okříšky : ACEMA Sparta Praha 6:1
V. Dvořák, D. Plavec, V. Dvořák, V. Fila ( D. Plavec ), T. Charvát ( E. Karbašová )
Video ZDE. 

28.5.                     PSKC Okříšky : FBC Kati Kadaň 4:1
V. Dvořák ( V. Fila ), V. Dvořák, T. Charvát (E. Karbašová ), M. Zoubek ( V. Dvořák )
Video ZDE. 

                                 FD Teplice : PSKC Okříšky 2:4 
D. Plavec ( V. Dvořák ), V. Fila, M. Zoubek ( V. Dvořák ), M. Zoubek ( V. Fila )
Video ZDE. 

Playoff:                    
29.5.                       PSKC Okříšky : ASK Lovosice - LFP 10:1

B. Brabenec ( D. Plavec ), V. Dvořák, V. Dvořák, V. Fila ( K. Jiříček ), V. Dvořák, V. Dvořák, V. Dvořák, D. Plavec, V. Fila, D. Plavec, V. Fila

                                   PSKC Okříšky : SK Florbal Benešov 5:1 
T. Charvát, V. Dvořák, V. Fila, V. Fila, V. Fila

                               Florbal Vary : PSKC Okříšky 3:2
V. Dvořák, K. Jiříček
Video ZDE. 

                                   IBK SPADAR : PSKC Okříšky 6:1
B. Brabenec

Horní Počernice : PSKC Okříšky 0:6
V utkání jsme museli jako hosté navléci rozlišovací dresy, kdy byla shoda v černém provedení dresů s pražským týmem. Začali jsme na hřišti C, kde byl povrch na badminton a míček po něm občas podivně poskakoval a létal pomaleji než je obvyklé, což mělo vliv i na střelbu a vlastně nám dělal neplechu každý zápas, který jsme na něm hráli. Pro pozornějšího diváka je i na sestřihu na našem youtube kanále slyšet, jak moc se třela čepel o zem a jaký tam byl asi odpor. Do zápasu jsme vstoupili aktivně se speciální formací a rychle opanovali hru, jak se na nejlepší tým mladších žáků na Vysočině v ukončené sezoně 2021/2022 sluší !!! Být to klasický povrch, tak vedeme po minutě 3:0, kdy postupně zjistil V. Fila, D. Plavec a V. Dvořák, že i čepel florbalky se při střele tahem chová nestandardně a poskakuje. Dalším specifikem turnaje byla celkově hala, kdy tři hřiště oddělovali jen plachty a byl výrazně slyšet pískot z vedlejšího hřiště, což ze začátku u některých hráčů přinášelo zmatky. Rozhodčí aktivně povzbuzovali ke hře pokyny ,, Hraj, hraj ´´ a naši hráči byli poučení, že mají hrát raději dál, když si opravdu nebudou jistí, že se pískalo na našem hřišti. Prvních pět minut zápasu za námi zatím bez branky, ale s týmovým pojetím hry, kterému se přizpůsobili i elévové z trojkového florbalu. Poté poprvé udeříme krásnou akcí kapitána týmu V. Dvořáka, který si trpělivě doběhl až do těsného zakončení před golmana. Druhou branku v zápětí přidává i K. Jiříček z pohotové dorážky střely centra druhé lajny V. Fily, kterou golman nedokázal zkrotit. Máme další akce a musím vyzdvihnout nasazení E. Karbašové, která i přes drobné zranění pokračovala ve hře a připravila únik V. Fily, který jen těsně neproměnil samostatný nájezd. Všichni hráči bez vyjímky pochopili, že na bolístky se v našem týmu nehraje a že mě zrovna někdo sekl neznamená, že přestanu hrát. Následně soupeř rozehrává u své branky a V. Dvořák si sebere míček ze vzduchu a ukáže soupeři s kým má tu čest. 3:0 po první půlce. Druhá půle začíná naším držením míčku, kdy se, ale nedostáváme do příležitostí a velkou bojovností B. Brabence, který svým důrazem otráví nejednoho soupeře. Po rozehrání V. Dvořáka na naběhnuvšího D. Plavce krásně střílí čtvrtou branku D. Plavec, kdy golmanovi soupeře krásně dělal clonu jeho obránce, takže letící míček ani neviděl. Skóre utkání uzavírá střelou od půlky V. Dvořák a zápas dohráváme v klidu. První výhra je doma. Došlo k ubytování a přípravě na další zápas se Spartou na který jsou všichni natěšení !!!

PSKC Okříšky : ACEMA Sparta Praha Blue 6:1
První branka byla tak rychlá, že jsme jí nestačili ani zachytit. Po 5 sekundách vedeme 1:0 zásluhou V. Dvořáka. Druhá branka v první minutě není také zaznamenána, protože nám rádoby ,, vtipný divák ´´ zakryl mobil rukou. Lesk zvučného soupeře se začal vytrácet. Asi nemá cenu některé lidi pochopit a docela jsem byl nemile překvapený kulturou některých diváků, kteří dokázali sprostě nadávat rozhodčím atd., což naštěstí nebylo v tomto zápase a byla to malá menšina. Ale to už je asi na jednotlivých klubech, jak dokáží pracovat s rodiči a trenérech, co dovolí. Zpět k zápasu. Třetí branku dává z pozice posledního hráče od půlky V. Dvořák. Následně dostáváme branku, kdy se snažíme rychle prostřídat a soupeř rychle rozehraje. O. Špaček v brance bez nároku, protože neměl šanci přes bránící hráče vidět schovanou střelu. Po chvíli ukáže svou šikovnost V. Fila, který pohotově precizně uklízí svojí střelu, kterou mu na podnosu předloží golman a navyšuje na 4:1. Za pár sekund se hned po rozehrávce z průnikové nahrávky středem prosazuje precizní střelou z ostrého úhlu opět V. Fila. Tentokrát nedává šanci z druhé strany branky a ukazuje, že se dostal do role centra své lajny. Následuje akce soupeře, kdy se ukáže náš golman a daleko od branky odkopává míček a naši obránci při nevystoupení dovolí střelbu. Zvolňujeme tempo a soupeř se na chvíli dostává do hry. Poté je nechtěna přestávka, kdy soupeřův brankař dostane přes prsty a ošetřuje se. Poločas končíme dvěmai střelami V. Dvořáka a E. Karbašové. Následuje naše dominance a hraje se na jednu branku než po  střele našeho hráče jdeme do oslabení na 5 minut, protože při došvihu trefil protihráče do obličeje. Musíme hráče pochválit, že se šel okamžitě omluvit a musíme si to hlídat, aby nedošlo k nějakému vážnějšímu zranění. Přesilovka začala tím, že jsme zahráli úplně v klidu rozehrávku po soupeřově rozehrávce a z rohu, kde vyhrála E. Karbašová tvrdý souboj dal po její přesné nahrávce branku T. Charvát, který ukázal svojí další silnou stránku, kdy ví kam si naběhnout a to velmi rychle. Diváci, kteří fandili pokřikem ,, Sparta otočit ´´ najednou ztichli a otočili na ,, Nevadí hoši, nevadí ´´. Roztáhli jsme hru a ve víru ve své individuální schopnosti, že nikdo lacině nepříjde o míček jsme si zahráli oslabení s několika šancemi, které jsme neproměnili. Na konci svojí ,,drzost´´ předvedl V. Dvořák, který si vzduchem prohodil zpoza své brány soupeře a proběhl si celé hřiště. O. Špaček měl jediný težší zákrok za zápas až na jeho konci, který zvládl. Konec zápasu jsou velké šance bez štěstí a píšťalka ukončuje zápas. Následuje večeře kterou jsme si dali v blízké hospůdce a poté vyrazili na regenerační procházku s nákupem potřebných věcí, které jsme zapomněli doma. V zajímavě osvětleném podchodu jsme mozkomory nepotkali a tak večer proběhla kompenzace a protažení.   

PSKC Okříšky : FBC Kati Kadaň 4:1
Sobotní ráno jsme začali budíčkem v 7:00 a rozcvičkou na blízkém atletickém stadionu, kde probíhali hasičské závody. Zpět do školní třídy, kde přespáváme nás vyhnal déšť. Program před zápasem byl jasný. Vyrazit na Bazén Liberec, kde jsme si dvě hodiny užili tobogány, bazény, skokanská prkna a další vodní radovánky. Jediná hráčka týmu je přejmenovaná na Kevina, protože je skoro zapomenuta, když se přesouváme zpět auty. Předzápasová příprava byla lehčí a zápas jsme pojali jako takovou větší rozcvičku do dalších bojů. Ikdyž jsme měli být trošku unavení, tak hned během první minuty, jsme měli 4 tutovky, které jsme neproměnili. Rychle následovala situace 5 na 4 a 5 na 3, kdy prvně soupeř fauloval ( sekání ) a poté si neohlídal střídání. Velkou šanci neproměnil V. Dvořák, kdy těsně minul branku s již ležícím golmanem. Poté následovala standardka, kdy K. Jiříček rozehrál z rohu a V. Fila nahrál milimetrově přesnou přihrávku nic netušícímu obránci kolem pravé nohy, kde neměl florbalku V. Dvořákovi a ten nemohl minout. Hned z rozehrávky trefujeme snižovák a za dvě minuty V. Dvořák předvede únik od své branky a navyšuje skóre. Druhou půlku začínáme stylem nahraj a běž, kdy si několikrát vymění míček T. Charvát s E. Karbašovou a prvně jmenovaný si nabíhá za záda obránců a zavěšuje. Poté lacině ztrácíme míček a se štěstím neinkasujeme za cenu hry v brankovišti, což znamená, že je nájezd a dostáváme jedinou branku v zápase. Dále následuje další ztráta, kterou řešíme nešikovným faulem – seknutí při střele a vyzkoušíme si i oslabení. Poté se lehce přitvrzuje, soupeř přestává stíhat a mi přidáváme na otáčkách. Opět branka z rozehrávky, kdy nahrává V. Dvořák a střílí Maty ,, Benzema ´´ Zoubek. Konec zápasu.

FD Teplice : PSKC Okříšky 2:4
O přestávce nakupujeme turnajová trička a v dobré náladě jdeme posledního zápasu ve skupině již, jako jistý vítěz skupiny C. Poprvé nastupujeme na střídačce napravo a začínáme opět s nejsilnější sestavou. Po 10 sekundách vedeme 1:0 !!! D. Plavec střílí branku po otočce, přes obránce po nahrávce V. Dvořáka. Máme šance na osm branek, ale sami svým chaosem připravujeme soupeři dvě šance, kdy jednu proměňuje. Dále se hraje nahoru a dolů, několikrát trefujeme plastový snižovák a poprvé na turnaji narážíme na silnějšího soupeře, který je schopný hrát delší dobu před naší brankou a vytvářet si šance. Po faulu na V. Filu nevyužíváme výhodu trestného nájezdu. V. Fila si poté za chvíli sám vybojuje míček a prostřeluje golmana. Konec poločasu dohráváme před brankou soupeře. Druhý poločas získáváme převahu, ale bohužel jdeme do čtyř pro špatné střídání. Ke konci oslabení kapitán týmu přesně nahrává M. Zoubkovi, který naběhne do zad obránců a pohodlně navyšuje. Soupeř neskládá zbraně a po několika ztrátách trefuje šibenici naší branky. 3:2. O závěrečný tlak se soupeř připravuje oslabením, kdy také hraje ve více hráčích na hřišti. Hned z rozehrávky následuje série rychlých nahrávek, kdy si soupeře připravíme a hned z prvního pokusu dává M. Zoubek branku na konečných 4:2.
Večer po večeři následuje bowling, předávání individuálních cen například za největšího otužilce a poté lekce jógy s J. Charvátovou. Trenéři večer tráví v diskuzi s trenéry z jiných klubů a vrcholem večera je sledování finále Ligy mistrů, které vyhrává Real Madrid.

PSKC Okříšky : ASK Lovosice - LFP 10:1
Nový den začínáme se změnami v trenérských kompetencích a změnách v sestavě. Cílem je mít čistou hlavu a nechat hrát hráče bez přílišných příkazů, pokynů na hřiště. Je také potřeba odvést pozornost od počítání tabulek, co by kdyby a podobných blbostí. Chceme hrát flow s co nejčistší hlavou. První zápas nás čeká díky výhře ve skupině jeden z nejlehčích postupujících soupeřů do playoff z jiné skupiny. Jednoznačný zápas, kdy jsme se zachovali šlechetně a vstřelili si z buly sami branku, která byla jediným bodem ve skóre, kterou si soupeř připsal za celý turnaj. Víme, že nás čeká náročný den a budeme hrát ještě další dva zápasy o bednu.

PSKC Okříšky : SK Florbal Benešov 5:1
Zápas s přijatelným soupeřem jdeme brzo do vedení a v poklidu dohrajeme. Poslední branku dáváme na konci do prázdné branky, kdy soupeř zkusil hru s 6 hráči v poli.
Víme, že nás čeká náročný den a budeme hrát ještě další dva zápasy o bednu.

Karlovy Vary : PSKC Okříšky 3:2
Soupeř, který se mi osobně líbil hned na začátku ukázal, že před sebou máme rovnocenného soupeře. Na úvod v souboji ,,céček´´, byl úspěšnější ten karlovarský a hned po buly, jsme po hezké akci inkasovali. Rychlost a agilita soupeře nás překvapila a než jsme si zvykli na tempo, tak si Ondra pěkně zachytal a ukázalo se staré pravidlo, že golman je 50% týmu. Celý sestřih zápasu je na youtube a když shrnu průběh, tak první třetina byla o našem přepnutí na plný výkon, štěstí, že jsme více neinkasovali a ke konci jsme se přiblížili na jednu branku, kdy jsme možná i jednu vstřelili, ale ani záběr přesně neukázal, jestli byla zadní nebo přední tyčka. Prohra nás odsunul do boje o třetí místo. V zápase se lehce zranil B. Brabenec, ale je tvrďák a dal se dokupy. Zjištění, že můžeme hrát vyrovnaně s nejsilnějšími týmy a nepropadáme herně je výborná zpráva.

IBK SPADAR : PSKC Okříšky 6:1
Poslední zápas je těžce hodnotitelný. Soupeř byl odpočatější a měl více hráčů. Byl hratelný a určitě by jsme přes něj prošli v dřívější fázi turnaje, ale v našem rozpoložení, kdy jsme už jeli na výpary … Dvacet minut po zápase s Vary jsme i přes dotaz na delší přestávku nastoupili k utkání. Odklad se nekonal, někam se spěchalo. V zápase jsme byli všude o krok později a jednalo se o těžkou misi, kdy se hrálo na krev. Kaňkou zápasu bylo zranění oka našeho hráče při střele soupeře, kdy schytal tvrdou střelu míčkem do oka. Naštěstí bez následků. Při odvolání golmana ke konci jsme ještě dvakrát inkasovali. 

Sestava: V. Dvořák, V. Fila, T. Charvát, D. Plavec, O. Špaček, M. Zoubek, E. Karbašová, K. Jiříček, Š. Vybíral, Š. Novák, B. Brabenec.
Trenéři: V. Dvořák, T. Charvát, M. Karbaš
Kameraman: I. Jiříček, M. Charvát
Cvičitelka jógy: J. Charvátová

Děkuji rodičům za důvěru, podporu a pomoc s odvozem, snídaněmi atd. V neposlední řadě za slušné fandění a klid při podpoře mladých sportovců. Cíl turnaj si pořádně zahrát se splnil a skončili jsme na čtvrtém místě z devatenácti týmů bez nervů s dobrým pocitem ze svých výkonů.

Odkaz na fotoalbum ZDE.

M.K.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář