Jdi na obsah Jdi na menu

NISAOPEN LIBEREC 2021

nisaopen2021-49.jpg

Díky epidemické situaci byl liberecký turnaj přesunut z června na 13.-15. srpna 2021. O prázdninách je vždy těžké se sejít, ale povedlo se. Nakonec na turnaj odcestovalo deset hráčů (6 z našeho oddílu a 4 z TJ Centropen Dačice) bez jednoho obránce, který se na poslední chvíli omluvil. Noclehy jsme měli zajištěné v ubytovně hotelů Aréna v těsné blízkosti haly míčových sportů, ve které byly umístěny tři hrací plochy. Organizačně tedy optimální stav, dalo se odpočnout mezi zápasy, vše bylo po ruce. Snídaně jsme si připravili sami na pokoji, ostatní jídla v blízkých restauracích. Dvěma auty jsme dorazili na místo, prvním krokem byla registrace, asi nejsložitější procedura. Přísnou kontrolou neprošel nikdy bez splnění proti Covidových podmínek. A tak museli čtyři hráči dokupovat antigenní testy a před pořadateli jimi prokázat bezinfekčnost. Další pobyt již byl bez problémů.

nisaopen2021-10.jpg

DAKŘÍŠKY (tak kluci tým nazvali) – WARRIORS   0:5
Proti týmu složenému ze zkušených hráčů, v průměru o deset let starších, než my, jsme odolávali prvních osm minut. Škoda dvou branek v závěru poločasu. Ve druhé části se již rozdíly projevily ve větší míře. Nelze se divit, junioři a proti nim většinou hráči Black Angels hrající dříve či teď superligu nebo první ligu. Z tohoto pohledu určitě výsledek vypadá příznivěji než jen pouhá čísla ve skóre.

DAKŘÍŠKY - IBK WOLWES   0:1
IBK Wolwes byl tým složený převážně z hráčů FBC Liberec většinou s divizními zkušenostmi, věkově o čtyři roky staršími. Od remízy nás dělila smolná branka z prvního poločasu. Vyrovnané utkání, ve kterém nás zradila střelba, škoda neproměněných šancí. Hráli jsme s maximálním nasazením, alespoň bod bychom si zasloužili.

nisaopen2021-39.jpgDAKŘÍŠKY - Ibf Tüppar Stresborg   1:7
Velké naděje jsme si na výsledek nedělali. Věkově sice srovnatelný soupeř s námi, jenže hlavně hráči Tatranu Střešovice hrající juniorskou superligu. První poločas probíhal v poklidném tempu, všichni si byli vědomi svých rolí. Ve druhém se nám dokonce podařilo korigovat výsledek první brankou v turnaji. Pak už měl sólo soupeř, svoji převahu potvrdil i gólově.

DAKŘÍŠKY - PIVO4LIFE  2:3
Další tým většinou z Black Angels, tentokrát však hráči starší v průměru o dva roky z juniorských soutěží. Tomu odpovídal i zápas s největší šancí na naši výhru. Jednobrankové vedení jsme ztratili díky vyloučení na konci první půle. Poté několik promarněných vyložených šancí. Ty ale měl i soupeř. Když už vše vypadalo na dělbu bodů, přišla nevynucená chyba na naší straně čtyři sekundy před koncem. Domů tak jedeme bez bodu.

nisaopen2021-59.jpgAčkoliv na to výsledky nevypadají, nebyli jsme turnajem zklamáni. Vypovídá o tom popis proti komu jsme v utkáních nastupovali. Znamenalo to hrát naplno ve velkém tempu. A to všichni hráči plnili. Určitě šlo o dobrou přípravu do nové sezóny.
K zážitkům z turnaje patří i mimo zápasový program. Večerní turnajová párty na přehradě Starý Harcov u centra Liberce do pozdních hodin a společná nedělní návštěva libereckého ZOO jsou vzpomínky, které zůstanou v naší paměti. Ostatně, podívejte se na fotogalerii a video.

Video ze zápasů ZDE, fotogalerie ZDE.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář