Jdi na obsah Jdi na menu

NISAOPEN LIBEREC 2014

nisaopen-2014-mz-176.jpg

MLADŠÍ ŽÁCI 23.-25.5.2014

Po velmi úspěšné sezóně začalo pro místní mladé florbalisty období letních turnajů. Mají je naplánované stejně jako v předchozích letech v pořadí Liberec, Brno, Praha a Stupava. Jako první vyrazili o víkendu 23. - 25. 5. 201nisaopen_2014-mz-25.jpg4 mladší žáci na Nisaopen Liberec. V této kategorii nemá oddíl příliš mnoho hráčů, proto se podařilo vytvořit společný tým s florbalisty Sokola Rudíkov. I když v případě takto narychlo sestaveného kolektivu nelze pomýšlet na velké úspěchy, vůbec si nevedl špatně. U turnajů hraných ve druhé části vyřazovacím způsobem hodně záleží na losu, jaké soupeře vám přiřadí. A ten nám příliš nepřál. V základní skupině spolu s námi byl pozdější vítěz turnaje SK Florbal Benešov. Prohra 2:4 po vyrovnaném zápase pro nás znamenala horší startovní pozici do play-off.
PSKC Okříšky - Athletics Praha Černý Most 3:2
Rušné utkání, ve kterém jsme zpočátku tahali za kratší konec. Dvoubrankové manko jsme vyrovnali až v jeho druhé části a minutu před koncem vsítili vítězný gól. Radost byla veliká.
PSKC Okříšky - SK Florbal Benešov 2:4nisaopen_2014-mz-192.jpg
Soupeř nakonec v celém turnaji zvítězil, přesto jsme mu dokázali být vyrovnaným soupeřem. Zvítězila větší herní zkušenost účastníků švédské Gothie a kompaktnost týmu.
PSKC Okříšky - FbC Sokol Předměřice 3:5
Nevydařené utkání, Hráči Hradce Králové nás přehrávali především rychlostí a souhrou v první části utkání. Vysoká ztráta pěti branek se pak těžko dohání, potřebovali jsme víc času.
PSKC Okříšky - FB Hurrican Karlovy Vary - stříbrní 13:0
Snad největší brankový rozdíl, který v kategorii mladších žáků na turnaji padl s nejlehčím soupeřem v jinak velice vyrovnané a těžké skupině.
Play-off, šestnáctifinále:
PSKC Okříšky - FB Hurrican Karlovy Vary - modří 4:3nisaopen_2014-mz-150.jpg
Karlovarské áčko se na nás dobře připravilo, vyrovnaná hra až do konce s více štěstím na naší straně.
Paly-off, osmifinále
PSKC Okříšky – FBC Plzeň 0:3
I když výsledek vypadá jednoznačně a znamenal naše vyřazení, herně jsme byli určitě lepší. Taktičtější soupeř zabetonoval obranu a vyrážel pouze do brejků. Škoda dvou chyb naší obrany. FBC Plzeň byla nakonec bronzová.
Ačkoliv umístění v první polovině startovního pole složeného z 30 družstev není špatné, mohlo být při troše štěstí lepší. S předvedenou hrou byli ale trenéři naprosto spokojeni. Okříšky spolu s Rudíkovem se v Liberci rozhodně neztratily.
Volného času při šesti utkáních příliš nezbývalo. Turnaj se hrál v rozsáhlém sportovním centru Tipsport Arény. Kluci si tak mohli zahrát fotbálek, čas vyšetřili i na návštěvu IQ parku v zábavním centru Babylon. Nejvíc však byli nadšeni z libereckého krytého bazénu se spoustou vodních atrakcí.
nisaopen_2014-do-13.jpgFotky z Nisaopen mladších žáků ZDE.
DOROSTENCI 30.5.-1.6.2014
Po mladších žácích se do Liberce o týden později vypravili i dorostenci PSKC Okříšky. Loni si z turnaje dovezli bronzové medaile a letos si dali za cíl se tomuto úspěchu alespoň přiblížit. Turnajový systém je však nesmlouvavý. Každé zaváhání v ply-off znamená vyřazení a to nás potkalo příliš brzo, hned v osmifinále. V kategorii startovalo celkem 17 týmů rozdělených do čtyř skupin. Okříšský tým ve své skupině sehrál tato utkání:
PSKC Okříšky - ASK Lovosice-LFP   2:2nisaopen_2014-do-83.jpg
Vlažný vstup do turnaje. Dvoubrankové vedení jsme zbytečně promrhali v závěru utkání. A zbytečně ztracené dva body nás stály vítězství ve skupině a tedy dobrou startovní pozici do play-off.
PSKC Okříšky - Sokol Rudná (většinou hráči Sparty Praha) 6:0
Skvělý výkon. Soupeř nás zpočátku podcenil a my zápas zcela ovládli přesnou kombinací i střelbou.
PSKC Okříšky – Sekám to mačetou (většinou hráči Tatranu Střešovice) 2:1
nisaopen_2014-do-29.jpgPokračování dobrého výkonu z předchozího zápasu, herně se kluci hráčům Tatranu zcela vyrovnali a zaslouženě se ujali vedení. Jenže dvě hrubé chyby zkušený soupeř nekompromisně potrestal.
Postup do play-off ze třetího místa proti druhému místu z první skupiny:
PSKC Okříšky – SK Florbal Benešov 0:3
Zcela zaspaný začátek, hráči bez pohybu. Benešov nás lehce obsazoval a my inkasovali dva rychlé góly. Do hry jsme se dostali až ve nisaopen_2014-do-55.jpgdruhé části, ale soupeř byl „na koni“. Už nám nedal prostor a my místo gólů jen razítkovali tyčky. Třetí gól v závěru utkání do naší branky jen potvrdil zasloužený postup Benešova do čtvrtfinále.
Nevydařené účinkování na Nisaopen se dorostenci mohou napravit již brzo, koncem června na Open Game v Brně. Fotky z Nisaopen dorostenců ZDE.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář