Jdi na obsah Jdi na menu

NIKDO NEVYŠEL S PRÁZDNOU, KAŽDÝ NĚJAKÝ BOD DOVEZL

REGIONÁLNÍ LIGA MUŽŮ, SK. 5 – NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – SOBOTA 18. 12. 2021

PSKC Okříšky-Rudíkov  -  Orel Nové Město na Moravě 7:6 pn (3:3, 0:2, 3:1, nájezdy 2:0)
Branky/asistence: Jan Vochyán 1/2, Adam Ampapa 2/0, Radek Korba 2/0, David Kučera 0/2, Vojtěch Novotný 1/0
ashampoo_snap_2021.12.18_20h31m07s_002_.pngPrvní třetina byla nejvyrovnanější částí celého utkání. Sice jsme hned v první minutě při rozehrávce vyrobili obrovskou chybu, za kterou nás Nové Město potrestalo, ale o dvě minuty později bylo znovu vyrovnáno. Velkou naší příležitostí bylo trestné střílení, ovšem gólman se oklamat nenechal. Nejen hra, ale i výsledek vyrovnaný. Druhá třetina bývá naší nejslabší, a tak tomu bylo i tentokrát. Větší nasazení soupeři vyneslo dvougólové vedení. Ve třetí části jsme se na oplátku probudili my. Konečně jsme zrychlili útočné akce a tím se otevřely i šance. Najednou jsme byli lepším týmem na hřišti a sedm a půl minuty před koncem šli do vedení. K jeho uhájení nám pomohlo i vyloučení na straně N. Města, ale i tak byla hra pod naší kontrolou. Bohužel přílišné sebevědomí a zbytečné kombinace  ve středním pásmu nás o vítězství ze hry připravily. Soupeř míček vypíchl a z pohotové střely ze středu vyrovnal. Následovaly nájezdy, v nichž jsme měli klidnější nervy my a 2:0 je vyhráli. 

PSKC Okříšky-Rudíkov  -  ASK Bystřice n. P.  2:7  (2:1, 0:4, 0:2)
Branky/asistence: Adam Ampapa 1/0, Dominik Čech 1/0, Jan Trnka 0/1, Jan Vochyán 0/1
20211218-dsc_0085.jpgHrát celý zápas s nasazením jako v první třetině, nedopadl by výsledek tak špatně. V podstatě jsme diktovali tempo hry, odvracet naše útoky bylo pro Bystřici složité a zaslouženě šli do vedení. Jenže tato hra nám nevydržela dlouho. Od druhé části se role vyměnily. Najednou jsme to byli my, kdo nevěděl kam dřív skočit. Tento stav v podstatě vydržel až do konce zápasu, i když jsme ve třetí části inkasovali již jen dvakrát. Podstatou našich proher s Bystřicí je nedostatečný pohyb a nedůraz. Nechávali jsme příliš volného místa pro jejich kombinace. Na princip rychlého přepnutí hry, kdy křídla startují do útoku a zezadu jim  obratem přichází míček, jsme nenašli recept. Uhlídat ve statické obraně protihráče v rychlém pohybu nelze. Hlavně je ale třeba přijít na to, proč vždy po dobré první třetině usneme a druhou pokazíme.

Sestava: Lukáš Doležal, Vojtěch Novotný, Jan Vochyán, Adam Ampapa, Petr Pojer, David Kučera, Jan Trnka, Radek Korba, Jan Koukal, Zbyněk Doležal, Dominik Čech

Fotoalbum ze zápasů ZDE, video z utkání s ASK Bystřice n. P. ZDE.

2. LIGA DOROSTENCŮ, SK. 5 – SVĚTLÁ N./S. - NEDĚLE 18. 12. 2021

Byl to zvláštní herní den. Po vyhraném zápase žádné veselí, v šatně mírně dusnější atmosféra. Po prohraném zápase spokojenost a pochvala hráčů.

PSKC Okříšky  -  Sklo Bohemia Světlá n./S.  9:6  (3:1, 3:3, 3:2)
Branky/asistence: Šimon Korba 5/3, Tomáš Uher 3/3, Ondřej Dosedla 1/1, Tomáš Chadim 0/1
svetla-n.s.-d-21_12_19-8.jpgVýjimečně obrácené role v počtech hráčů. Nás tentokrát bylo deset, soupeř s počtem sedmi, jak obvykle míváme my. Od začátku jsme začali diktovat hru, převaha byla jasná. Nic na tom neměnilo snižování skóre ze strany domácích. Proto byl o přestávce kladen důraz na zrychlení a zpřesnění hry a rozhodnutí zápasu co nejdřív. Jenže se nic nezměnilo. Z naší strany bez pohybu, nebylo divu, že jsme si nedokázali vytvořit větší než dvoubrankový náskok, který vždy Světlá korigovala. Ani důraznější porada o druhé přestávce nepomohla. Odchozený zápas s chybami v obraně rozhodly až dva úspěchy devět a sedm minut před koncem. Jinak nám hrozil pořádně dramatický závěr. Svěšené hlavy po utkání byly naprosto na místě.

PSKC Okříšky  -  Spartak Pelhřimov  4:10  (2:5, 1:4, 1:1)
Branky/asistence: Tomáš Uher 2/1, Marek Jeřábek 1/1, Šimon Korba 1/0, Ondřej Dosedla 0/1, Tomáš Chadim 0/1
svtln.s.-d-21_12_19-33.jpgKdo je favoritem utkání, o to víc po našem předchozím výkonu, bylo jasné. Šlo jen o konečné skóre. Nechtěli jsme propadnout a v šatně si dali limit max. deseti obdržených branek. Ten shodou okolností překročen nebyl. Přes odhodlání jsme však do první třetiny nastoupili s velkým respektem k soupeři a nechali jej úřadovat, jak bývá zvyklý. Dobrá souhra, nabíhání do střeleckých pozic, kam spoluhráči pohotově posílají míčky. Jako by už nebylo co ztratit, po čtvrté brance v naší síti jsme ostych konečně zahodili. Recept byl jasný, narušit soupeři kombinační hru a nedovolit střelbu, kterou měl velice přesnou. Jestliže jsme byli v prvním zápase bez pohybu, nyní nastal velký obrat. Od druhé části bylo utkání vyrovnanější. Třetina sice skončila stejným rozdílem jako první, ale obraz hry již byl lepší. Pokazili jsme si ji dvěma vyloučeními, která se nepodařilo odbránit. Nejlepší výkon jsme podali ve třetí části, která skončila dokonce 1:1 a hrálo se na obou polovinách hřiště s plným nasazením. 

Sestava týmu: Hájek Lukáš, Korba Šimon, Uher Tomáš, Dosedla Ondřej, Chadim Tomáš, Filipec Pavel, Pacholík Michal, Dokulil Filip, Jeřábek Marek, Navrkal Tomáš

Fotoalbum ze zápasů ZDE.

LIGA VYSOČINY PŘÍPRAVEK – TŘEBÍČ - NEDĚLE 18. 12. 2021

Sestavit dva týmy na třebíčský turnaj se nám podařilo opravdu až v hodině dvanácté. Z potvrzených sedmi hráčů se počet nakonec rozšířil na jedenáct, když někteří stihli přijet po odehrání fotbalového zápasu v Okříškách. Díky tomu jsme nastoupili podle věkového rozdělení, PSKC se zkušenějšími hráči, KC s mladšími. Družstvo PSKC dosáhlo nejlepších výsledků z přítomných týmů. Jediná prohra přišla hned v úvodu turnaje, kdy jsme se ještě trochu hledali. Další čtyři zápasy pak kluci zvládli skvěle. Zaslouží si velkou pochvalu. Ale ani mladší si nevedli špatně. Je vidět, že se rychle zlepšují, neboť jejich výsledky jsou turnaj od turnaje stále lepší. Tentokrát již dvě remízy a devět vstřelených gólů! Jen tak dál! 

ashampoo_snap_2021.12.19_19h48m23s_001_.png
Sestavy týmů:

PSKC Okříšky -  Martin Papoušek, Kryštof Ludmila, Jiří Beránek, Josef Zahajský, Štěpán Rymeš

KC Okříšky - Jakub Zahajský, Štěpán Beránek, Rostislav Bacher, Marek Bacher, Jonáš Hnízdil, Finley Jewell

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář