Jdi na obsah Jdi na menu

NAŠE CESTA POHÁREM ČF 2020

Pohár českého poháru startuje novou sezónu před rozjezdem soutěží. Loni jsme se do něj přihlásili poprvé po mnoha letech a hned úspěšně. Teprve až ve čtvrtém kole nás vyřadil tým hrající Národní ligu. Slibný začátek jsme pak bohužel již v divizní soutěži nedokázali zúročit. 
Ani letos nebyl start špatný. První kolo se hraje turnajovým způsobem, postupují z něj čtyři týmy z pěti. Dvoudenní akce se konala ve Svitavách v pěkné sportovní hale.


1. KOLO – SVITAVY – 22. a 23. 8 2020

pohar-svitavy-200822-008-vert.jpgPSKC Okříšky-Rudíkov  -  FbK Orlicko-Třebovsko  3:7 (1:2, 1:3, 1:2)
Do poloviny celkem vyrovnaný zápas, ale postupem času divizní soupeř využil svých zkušeností k získání převahy. Tu dokázal využít i brankově. Třetí třetina již byla v jeho režii.

TJ Sokol H. Brod  -  PSKC Okříšky-Rudíkov   2:6  (0:4, 2:1, 0:1)
Opak prvního zápasu. Tentokrát jsme byli víc na míčku my. V první třetině se nám podařilo vytvořit dobrý brankový náskok. I když jsme měli i nadále převahu, střelecky se již tak hráčům nedařilo.

TJ Sokol Dačice  -  PSKC Okříšky-Rudíkov  5:6  (1:1, 0:3, 4:2)
Velká florbalová bitva. Dačice se v desáté minutě ujaly vedení, ale od toho okamžiku jsme až do konce druhé třetiny úřadovali my. Jenže tříbrankový náskok nás uspokojil a ve třetí třetině měl navrch naopak soupeř. K vyrovnání příliš nechybělo.

PSKC Okříšky-Rudíkov  -  Hippos Žďár n./S.  5:14  (3:5, 1:3, 1:6)
Možná únava z předchozího zápasu, nebo že si na žďárské týmy nevěříme, těžko omlouvat vysokou prohru. Sehraný tým jsme bránili naivně, nechávali mu spoustu prostoru na jejich tradiční kombinační hru i přesné nahrávky hráčům zabíhajícím k naší brance. Kromě první třetiny velmi špatný výkon.

ODKAZ NA FOTOALBUM ZDE.

2. KOLO – TŘEBÍČ – 28. 8. 2020

PSKC Okříšky-Rudíkov  -  SK Jihlava  11:7  (3:1, 4:4, 4:2)
Dobrý výkon našeho celku založený na důsledné obraně. Divizní Jihlava skórovala jako první, ale brzy jsme vyrovnali, a ještě před koncem první třetiny získali dvoubrankový náskok. Nejzajímavější byla druhá část, ve které jsme svůj náskok nejprve ztratili a za stavu 5:5 v posledních pěti minutách získali zpět. Soupeři nezbylo, než se soustředit na útok. Toho jsme dokázali dokonale využít. I když SK bylo více na míčku a mělo územní převahu, dařily se nám rychlé protiútoky se zakončením. Zasloužená výhra a postup do 3. kola.

Fotoalbum ze zápasu s SK Jihlava ZDE.

3. KOLO – TŘEBÍČ – 6. 9. 2020

PSKC Okříšky-Rudíkov  -  FBŠ Všestary  6:18  (0:7, 3:5, 3:6)
Těžko se hledal termín tohoto utkání. Komplikovala jej hlavně účast juniorů na Moravian cupu v Olomouci. Na všední den se díky teb-pohrf-200906-2.jpgvzdálenostem také utkání nepodařilo přesunout. V oslabené sestavě jsme do zápasu vstoupili hodně ospale. Všestary naopak zařadili ostré tempo a my se dlouho nestačili ohlížet. Prvních dvacet minut zápas zcela rozhodlo. První braku se nám podařilo vstřelit až v šesté minutě druhé třetiny. Na rozjeté Všestary jsme nestačili rychlostně, ani kombinačně. Úplný zmar dokonala třetí třetina, kdy už tým vůbec nepodržel Jirku v brance a ten musel čelit střeleckému krupobití Všestar jen se slabým zastáním.
Přes vysokou prohru znamenající vyřazení nebyla naše účast v tomto ročníku poháru špatná. Před jeho startem jsme měli jen dva tréninky, letní přípravu neměl téměř nikdo. Kladem účasti byli kvalitní soupeři z vyšší soutěže, než budeme letos hrát. Dva jsme porazili, se třemi prohráli. Nyní se soustřeďme na novou sezónu, pohár ukázal, že by nemusela být špatná. Ale pozor! Loni to vypadalo také tak! 

ODKAZ NA FOTOALBUM ZDE.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář