Jdi na obsah Jdi na menu

MUŽI ROZEHRÁLI POHÁROVOU SOUTĚŽ

Hráči mužského týmu zahájili florbalovou přípravu na sezónu již tradičně Pohárem českého florbalu a společně s ostatními týmy své skupiny vyrazili o víkendu 21.-22. srpna do Jihlavy pokusit se zajistit si co nejlepší pozici do následných vyřazovacích bojů. To se téměř vůbec nepodařilo, v pětičlenné skupině pohrf-jihlava-210821-046.jpgjsme obsadili konečné čtvrté místo a příští víkend, v neděli večer, nastoupíme v třebíčské hale proti vítězi skupiny K Vysokému Mýtu. Ne příliš lichotivá výchozí pozice může být způsobena dlouhou pauzou, nesehraností týmu i troškou smůly v některých zápasech skupiny. Během následného týdne se několikrát sejdeme na tréninku, abychom se dostali do správného florbalového rozpoložení i nálady a v neděli předvedli to nejlepší, co v nás je. Zápas proti Vysokému Mýtu rozhodně není prohraný a budeme velice rádi, když nás přijdete podpořit, budeme Vás potřebovat!

Sobota 21.8.2021

PSKC Okříšky – SK Jihlava 5:7 (1:3, 0:1, 4:3)

První zápas nás čekal nepříjemný soupeř, kterého velmi dobře známe nejen z četných vzájemných setkání v rámci ligovýchpohrf-jihlava-210821-049.jpg soutěží, ale i z minulého ročníku Poháru, kdy se podařilo Jihlavu po urputném boji zejména ve druhé třetině porazit rozdílem 11:7, ovšem již ve vyřazovacích bojích. Tentokrát jsme do zápasu nastoupili ve zcela jiné situaci, po dlouhé koronavirové odmlce se muži stihli sejít před prvním pohárovým víkendem pouze na třech trénincích, navíc ani na jednom v kompletní sestavě.

Jihlava pojala utkání zodpovědněji a po poctivé předzápasové rozcvičce vtrhla na hřiště s velkým nadšením a už po 36 sekundách nás zaskočila první gólovou akcí. Brzy se podařilo vyrovnat, ale na lépe kombinujícího a pohybujícího se soupeře jsme jen těžko hledali protizbraň. Nedařilo se vykrývat volné prostory, narušovat jihlavskou rozehrávku a obsazovat hráče. S postupem času se naše hra zlepšovala, ale kombinace přeci jen po dlouhé florbalové pauze vázla. Přesto se podařilo po několika povedených brejkových situacích ve třetí třetině dotáhnout až na dostřel jediného gólu, Jihlava si ale za minutu vzalapohrf-jihlava-210821-042.jpg dvoubrankové vedení zpět a ke konci utkání navíc proměnila přesilovou hru. Na smazání třígolového manka nezbyl čas a tak jsme pouze stihli zkorigovat na konečných 5:7.

Góly a asistence: Martin Noháček (1+2), Marcel Pospíšil (2+0), Tomáš Kotačka (2+0), David Kučera (0+1)

PSKC Okříšky - ASK BYSTŘICE N.P. 12:2 (0:2, 1:2, 1:8)

Druhý zápas nás čekal papírově nejslabší soupeř, hrající stejnou ligu jako Okříšky, ostatní soupeři v pohárové skupině hrají o jednu ligu výše (v případě Pelhřimova dokonce o dvě). Ospalý a utahaný začátek se nesl ve znamení ne příliš pohledného pohrf-jihlava-210821-047.jpgflorbalu, přesto jsme měli více ze hry. Gól se nám ovšem podařilo vstřelit až ve 12. minutě, do konce první třetiny skóroval ještě Marcel Pospíšil a dvougólový náskok vrátil našim hráčům trochu klidu na jejich florbalky. Bohužel Bystřici se podařilo dotáhnout na rozdíl jediného gólu a dokonce hrozilo vyrovnání, když se z brejku prokombinovala až před naprosto odkrytou bránu, kterou naštěstí její hráči trestuhodně minuli a z následného brejku navýšil vedení střelou nad nohu bystřického brankáře Noháček. Od tohoto momentu se zápas zlomil a jeho zbytek se nesl ve znamení gólových hodů v podání borců z Okříšek. Soupeř lovil míček z brány ještě 9krát a druhým zápasem jsme si zpravili chuť po nevydařeném zápase s Jihlavou.

Góly a asistence: Martin Noháček (3+1), Adam Ampapa (2+2), Jan Račák (2+1), Vojtěch Novotný (2+1), Tomáš Kotačka (0+3), David Kučera (1+0), Denis Tesařík (1+0), Marek Zezula (0+1), Marcel Pospíšil (0+1), Radek Korba (0+1)

Neděle 22.8.2021

PSKC Okříšky – FBC Mohelnice 6:7 (2:1, 0:5, 5:0)pohrf-jihlava-210821-065.jpg

I v neděli jsme začali den proti známému soupeři, Mohelnici jsme potkali předminulou sezónu v divizní soutěži, kdy jsme zejména v prvním utkání sahali po bodech, když jsme na soupeřově půdě prohráli těsně o jediný gól. Mohelnice tehdy nakonec skončila na celkovém druhém místě, a tak jsme do zápasu nastoupili s respektem a důslednou obranou. Brzy jsme se zásluhou svátečního střelce Adama Ampapy dostali do vedení, ale první třetinu nakonec ovládli borci z Mohelnice poměrem 2:1. Zápas se nesl ve skvělém tempu, nebylo nouze o gólové šance ani pohledný kombinační florbal, utkání ve vysokém tempu nám sedí a to se naplno projevilo ve druhé patnáctiminutovce. Do ní jsme vstoupili aktivněji a brzy srovnali, naše hra založená na poctivé obraně a rychlých brejcích, podpořená skvělým výkonem Jirky Chalupy v bráně i fanoušků v hledišti nahlodala psychiku soupeře, který byl několikrát vyloučen za zákeřné fauly, do hlediště byl vykázán i pohrf-jihlava-210821-059.jpgtrenér Mohelnice. Obě přesilové hry jsme využili a do poslední třetiny nastupovali v herní i psychické pohodě, navíc s příjemným, čtyřbrankovým vedením. V poslední třetině ale nastal nepochopitelný zkrat. Soupeř se uklidnil a zrychlil hru, naopak nám se opět vkradla do mysli i na florbalky nervozita. Proti agresivně napadajícímu soupeři se nedařila kombinační hra ani rychlý přechod do útoku, přesto se podařilo vypracovat několik stoprocentních šancí, které jsme ale neproměnili, což se později ukázalo jako fatální. Kompaktní obrana, která doposud fungovala se naprosto rozpadla a atmosféra na střídačce zhoustla. Soupeř si ve třetí třetině na naší polovině otevřel střelnici, srovnání se dočkal necelé dvě minuty před koncem, v poslední půlminutě překlopil vítězství na svou stranu a nám už nezbyl čas ani vůle se zápasem ještě něco udělat. Ze zápasu se musíme poučit a příště takový závěr nedopustit.

Góly a asistence: Jan Vochyán (3+1), Adam Ampapa (2+0), Martin Noháček (1+1), Jan Račák (1+0), Vojtěch Novotný (1+0), Tomáš Kotačka (0+1)

PSKC Okříšky – Spartak Pelhřimov 4:11 (1:4, 1:3, 2:4)

Papírově nejsilnější Pelhřimov přijel na svůj první nedělní zápas plný síly a odhodlání napravit sobotní zaváhání s Mohelnicí, kdy dobře bránícímu soupeři nedokázal vstřelit branku a prohrál 0:1. Na zápasu to šlo poznat od první minuty, stejně jako fakt, že pohrf-jihlava-210821-041.jpgOkříšským vzal vypjatý zápas s Mohelnicí spousty sil. Dobře se pohybujícího soupeře, který měl navíc daleko širší kádr jsme nestíhali obsazovat, u každého balonku jsme byli později a nestíhali jsme se vracet. Už v první polovině utkání si soupeř vypracoval pohodlný náskok 7:1. Naděje svitla na začátku třetí třetiny, kdy jsme dokázali stáhnout náskok Pelhřimova na rozdíl pouhých tří branek. Se vzpomínkou na Mohelnici, která nás v podobné pozici obrala o body jsme ještě zmobilizovali poslední síly a vrhly je do útoku. Naděje ale opět brzy zhasla, když soupeř po včasném time-outu přidal na obrátkách a proměnil přesilovku, která byla vlastně dvojnásobná, protože na polovině hřiště se dlouho a těžce zpoza mantinelů po tvrdém souboji zvedal Vojta Novotný a nemohl se tak zapojit do bránění. Od této chvíle už hráčům naprosto došli síly na pokus o zdramatizování zápasu a podlehli vysoko 4:11.

Góly a asistence: Martin Noháček (3+0), Tomáš Kotačka (0+2), Vojtěch Novotný (1+0), Adam Ampapa (0+1), Jan Vochyán (0+1)

Fotoalbum ZDE, video ze zápasu proti SK Jihlava ZDE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář