Jdi na obsah Jdi na menu

MORAVIAN CUP OLOMOUC 2021 - MLADŠÍ ŽÁCI

Druhý zářijový víkend (11.-12.9.2021) patřil Tempish Moravian Cupu v Olomouci. Kvalitně obsazený turnaj, jehož se v kategorii B12 zúčastnily především celky z Moravy a Slezska, měl prověřit naši připravenost před sezónou a otestovat dovednosti získané na letních soustředěních. Týmy mladších žáků byly rozděleny do 4 skupin po čtyřech týmech a každý odehrál v sobotu 3 zápasy ve skupině a minimálně jeden zápas nedělního play off.
 
moravian-cup-2021-e-mz-085-horz.jpg
 
Náš tým mladších žáků, zástupce skupiny D, odehrál všechny své soutěžní zápasy v hale UP (malé hřiště) a v hale Sigma, které jsme pracovně říkali „Kotelna“. S novou sezónou prochází tým proměnou, kdy někteří naši stabilní členové sestavy přešli do starší kategorie. Už na soustředění ve Slavonicích se začala formovat nová sestava a tento turnaj byl skvělou příležitostí pro vyzkoušení nových postů některých hráčů a dalších změn v sestavě.
 
Zápasy ve skupině jsme odehráli z naší strany spíše z povinnosti než kvalitně. Naše nerozehranost byla patrná. Chyběla nám týmovost, přesnost při rozehrávce a větší zapojení obránců do rozehrávky. Snaha „probít“ se i přes tři protihráče za každou cenu jen korunovala náš mnohdy „nekoukatelný“ výkon ve skupině. Přísnější měřítko snesl snad jen druhý poločas zápasu s FBS Olomouc Rangers, kdy jsme konečně začali hrát naši hru. Samozřejmě tomu hodně nahrával i průběh utkání, které jsme měli po celou dobu pod kontrolou. Velké ocenění si zaslouží gesto fair play, které převedli trenéři týmu FBS Olomouc Rangers, když za pro ně nepříznivého stavu 0:3 opravili výrok rozhodčích a potvrdili náš další gól na 0:4. Velkou vnitřní sílu tým ukázal v zápase s FBC Mohelnice, kdy dokázal srovnat skóre z nepříznivého stavu 0:3 na 3:3.
Přestávkový program mezi zápasy jsme vyplnili obědem v Restauraci „U Berňáku“. Po obědě jsme navštívili blízký špičkový jezdecký areál, kde právě probíhala Cena Olomouckého kraje v parkuru.
 
Výsledky sobotních zápasů
ZD2 PSKC Okříšky – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 0:2
Střelci našich branek: -
 
ZD4 PSKC Okříšky – FBS Olomouc Rangers 8:0
Střelci našich branek: Vojta Dvořák 4, Tomáš Charvát 2, Vojta Fila, Kryštof Jiříček
 
ZD5 PSKC Okříšky – FBC Mohelnice 3:4
Střelci našich branek: Vojta Dvořák 2, Kryštof Jiříček
 
Sobotní program končil pozdě odpoledne, takže zpráva o našem soupeři pro nedělní zápas play off nás zastihla až na večeři. Statistici na základě rozlosování a výsledků při večeři spočítali, že se od 10:20 hod. v hale UP utkáme s týmem FbK Orlicko-Třebovsko, což nakonec potvrdil i oficiální web pořadatelů turnaje. Nocleh byl zajištěn na kolejích Univerzity Palackého, takže jsme si mohli vyzkoušet „život studentů na kolejích“. Sprchy a toalety na chodbě, palandy na pokojích a v neděli společná snídaně v kuchyňce. Velké poděkování patří rodičům, kteří pomohli s přípravou snídaně včetně nezbytného kakaa.
 

moravian-cup-2021-e-mz-067-horz.jpg

Měl to být náš poslední zápas v turnaji, ale soupeře pro play off známe z turnaje v Jihlavě a víme, že s ním dokážeme hrát velmi vyrovnané zápasy i ho porazit. Trenéři čekali velmi vyrovnanou bitvu, proto už na tribuně dlouho před začátkem utkání probírali možnost nájezdů. To se nakonec ukázalo jako klíčové pro naše další účinkování v turnaji. První poločas jsme konečně hráli naši hru a vytvořili se velké množství šancí, ze kterých jsme ale využili pouze jedinou. V druhém poločase to již opět nebyla naše hra. Soupeř převzal iniciativu a dokázal vyrovnat na konečných 1:1. Minutu před koncem zápasu jsme navíc dokázali ubránit oslabení při našem vyloučení. Utkání dospělo až k nájezdům a los rozhodnul o tom, že první nájezd pojede vždy náš soupeř. První i druhé kolo mělo úspěšné střelce na obou stranách. Ve třetí sérii se podařilo našemu brankáři Dominikovi zneškodnit nájezd soupeře a následně Eliška svůj nájezd proměnila. Oslava postupu do čtvrtfinále mohla vypuknout.

 
E8 PSKC Okříšky – FbK Orlicko-Třebovsko 2:1 po nájezdech
Střelci našich branek: Tomáš Charvát, rozhodující nájezd Eliška Karbašová 
Nájezd proměnil(-a): Vojta Dvořák, Tomáš Charvát, Eliška Karbašová
 
Pro čtvrtfinále nám rozlosování turnaje přiřadilo vítěze skupiny B, celek ŠSK Očov Hodonín. V první půli jsme podali skvělý výkon podpořený vedením 3:0. Hráči se přesně drželi pokynů, hlídali si své posty na hřišti, rychle dostupovali hráče soupeře a nebáli se blokovat střely. Druhý poločas jsme dohrávali přestávkou přerušenou přesilovku a vypracovali si v ní dvě slibné šance, které jsme neproměnili. Po rychle obdrženém gólu na 3:1 se začala vkrádat do naší hry nervozita. Nepřesností přibývalo a vzápětí jsme obdrželi gól na 3:2. Závěr zápasu byl hodně nervózní, ale výhru jsme nakonec vybojovali spíše silou než kvalitou. Po jednom z nejlepších výkonů celého týmu, který jsme na turnaji podali, si zahrajeme o medaile.
 
Q3 PSKC Okříšky – ŠSK Očov Hodonín 3:2
Střelci našich branek: Kryštof Jiříček, Ondra Špaček, Vojta Dvořák
 

moravian-cup-210912-e-mz-006a-horz.jpg

V semifinále hrajeme s třetím týmem skupiny B – FBC Přerov. V zápase rychle vedeme 1:0 po gólu Vojty Dvořáka. Vyrovnání na 1:1 přišlo po vlastním gólu. Opět jdeme do vedení, když gól na 2:1 střílí Denis Plavec. Dostáváme druhý vlastní gól a následně soupeř překlápí zápas dvěma góly na svou stranu. Prakticky celý zápas hrajeme pod tlakem, viditelně nám již dochází síly a v signalizovaném vyloučení dostáváme gól na konečných 5:2. Čeká nás zápas o 3. místo v „Kotelně“.
 
S2 PSKC Okříšky – FBC Přerov 2:5
Střelci našich branek: Vojta Dvořák, Denis Plavec
 
Tým potřebuje nutně zregenerovat a posbírat poslední zbytky sil na boj o bronz. Odpočíváme ve stínu stromů před halou UP a snažíme se doplnit energii. Podporu nám poskytují i elévové, kteří nás po celé play off hlasitě povzbuzují a tráví čas s námi. V boji o třetí místo narážíme opět na tým ze skupiny B, tentokrát FBŠ Hattrick Brno, který ve své skupině obsadil druhé místo. Čeká nás bitva se vším všudy. Malá hala Sigma alias „Kotelna“, kde stojí diváci přímo za mantinely, ještě více umocňuje kouzelnou atmosféru boje o bronzové medaile. V průběhu celého turnaje jsme si vyzkoušeli, že dokážeme hrát vyrovnanou hru prakticky s kýmkoli. Zápas začínáme zostra a hned v čase 0:55 jdeme do vedení 1:0, když gól střílí Vojta Fila. Soupeř vyrovnává, ale my opět odskakujeme do vedení 2:1, střelcem gólu je Vojta Dvořák. Brzy je stav opět nerozhodný, tentokrát 2:2. Dalším gólem Vojty Dvořáka opět odskakujeme soupeři a jdeme do vedení 3:2. V čase 17:24 přichází smolný okamžik utkání, když za špatné střídání přichází vyloučení a následně soupeř využívá přesilovou hru a potřetí v zápase srovnává stav utkání aktuálně na 3:3. Základní hrací doba rozuzlení nepřinesla. Na řadě jsou opět nájezdy. Po společné dohodě s hráči zůstáváme u jmen i pořadí, které nám na začátku dne umožnilo hrát nejenom tento zápas o bronz. Sérii nájezdů opět začíná soupeř, takže Dominik v brance se musí připravit jako první. Hala bouří a diváci Brna jsou hodně slyšet. V první sérii oba střelci (za Okříšky Vojta Dvořák) svůj nájezd proměňují. Ve druhé sérii soupeř nastřelil pouze tyč branky, ale střelu Tomáše Charváta do šibenice zastavuje snižovák. Třetí nájezd soupeř opět proměňuje. Musíme proměnit, jinak končíme čtvrtí. Hala bouří, nájezd pojede Eliška Karbašová. Zkouší stejnou střelu jako v osmifinále, ale o kousek míjí levou tyčku branky. Soupeř se raduje, náš tým na medaili nedosáhl.
 
F3 PSKC Okříšky – FBŠ Hattrick Brno 3:4 po nájezdech
Střelci našich branek: Vojta Dvořák 2, Vojta Fila
Nájezd proměnil: Vojta Dvořák
Nájezd neproměnil(-a): Tomáš Charvát, Eliška Karbašová
 

moravian-cup-2021-e-mz-095-horz.jpg

Všichni hráči zaslouží velké poděkování za bojovnost, obětavost a týmovost v průběhu celého turnaje.  

Dosažený výsledek je naprosto skvělý a je nejlepší pozvánkou do týmu i pro ty, kteří se turnaje v Olomouci nezúčastnili. Potřebujeme Vás, každý je v takto těžkých zápasech potřeba.
 
Pochvalu si zaslouží brankář za svůj výkon, který se zlepšoval každým zápasem.
Pochvalu si zaslouží obránci, kteří zablokovali spoustu střel a v novém složení odvedli skvělou práci v každém utkání.
Pochvalu si zaslouží křídla, která neúnavně podporovala naše útočné snahy, a především u mantinelů a v rozích vybojovala velké množství míčků.
Pochvalu si zaslouží střední útočníci, kteří vyhráli spoustu vhazování a neúnavně pomáhali v obraně i útoku.
Celý tým včetně nově složené trenérské dvojice si zaslouží pochvalu.
 
Poděkování patří všem rodičům, kteří jeli s týmem a pomáhali s přípravou občerstvení, dopravou na zápasy a vytvořili nám skvělou atmosféru při zápasech. Vaší podpory si velice vážíme a věříme, že nám prominete změnu Vašich plánů na nedělní odpoledne, která byla vynucena (překvapivým) postupem našeho týmu až do bojů o medaile. 
 
Sestava týmu: Dominik Herynek - gólman, Eliška Karbašová, Alžběta Tallová, Vojtěch Dvořák, Vojtěch Fila, Tomáš Charvát, Ondřej Špaček, Kryštof Jiříček, Denis Plavec, Adam Zeman, Petr Kubíček (nedělní zápasy)
 
Fotoalbum z turnaje ZDE.
Play listy videí ze všech zápasů: mladší žáci ZDE, elévové ZDE.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář