Jdi na obsah Jdi na menu

LIGA VYSOČINY STARŠÍCH ŽÁKŮ POKRAČOVALA V PELHŘIMOVĚ 2.10.2021

img_2407.jpgPrvní říjnovou sobotu bylo na programu další kolo Ligy Vysočiny starších žáků. Velmi mladý tým PSKC Okříšky-Rudíkov tentokrát zavítal na půdu Spartaku Pelhřimov ke čtyřem utkáním s účastníky prvního koše. Mužstvo tvořené čtyřmi staršími a sedmi mladšími žáky bylo posíleno o nového člena trenérského týmu. Dvojici Martin Karbaš – Vladimír Dvořák doplnil, ve svém prvním oficiálním utkání, Petr Charvát.

PSKC Okříšky-Rudíkov – SK JeMoBu 3:3 (3:1, 0:2)
První zápas jsme odehráli se soupeřem, kterého velmi dobře známe a jak se ukázalo v utkání, i on zná velmi dobře nás a naše hráče. Před zraky hokejového trenéra pelhřimovského A týmuimg_2411.jpg pana Lukašíka jsme začali zostra. V čase 1:36 dává Šimon Korba první branku a hned z následného buly přidává druhou. Snažíme se hrát dle pokynů trenérů, a to nám v první půli téměř vychází. Soupeř sice snížil, ale v závěru navyšujeme vedení dalším gólem Šimona Korby. Stav 3:1 trvá až do poloviny 18. minuty, kdy SK JeMoBu snižuje na rozdíl jediného gólu. Naši hru v druhém poločase charakterizuje pouze snaha o individuální průniky, kolektivní pojetí se prakticky vytratilo. Soupeř po další půlminutě hry srovnává. V závěru utkání přichází naše druhé vyloučení a úporná snaha vydolovat z tohoto utkání alespoň remízu, což se s vypětím všech sil nakonec podaří.
Branky: Š. Korba (T. Charvát), Š. Korba, Š. Korba

PSKC Okříšky-Rudíkov – ASK Bystřice nad Pernštejnem 5:7 (3:2, 2:5)
Pozdější vítěz tohoto kola ligy nastoupil do utkání mnohem aktivněji než my a po dvou minutách rychle získal vedení 2:0. Pak však byl vyloučen hráč hostí na 2 minuty a my se dvěma slepenými góly již při plném počtu hráčů vrátili alespoň výsledkově do utkání. V poslední minutě první části ještě přidal svou druhou branku Šimon Korba. Druhá půle však byla z naší strany naprostou katastrofou. Nejenom výsledkovou (2:5), ale především herní. Po celý zápas nám dělali problémy hráči soupeře stojící na hraně brankoviště nebo si nabíhající mezi obránce. Soupeř velmi dobře kombinoval a dostával se k dorážkám z bezprostřední blízkosti. Z naší hry se naprosto vytratilo kolektivní pojetí, nebylo komu rozehrát, míček jsme nesmyslně tahali za branku a tím k sobě „lákali“ hráče soupeře a sami se takimg_2414.jpg dostávali pod tlak. Nabídnuté možnosti ke skórování jsme řešili střelou zdálky nebo individuálním průnikem, což vedlo k dalším levným ztrátám a „bez boje“ odevzdaným míčkům. Korunu našemu špatnému výkonu ještě nasadilo trenérské duo Karbaš – Charvát, kdy se za stavu 5:6 rozhodlo odvolat brankáře, ale nikomu z hráčů na hřišti o tom neřeklo. Samozřejmě to skončilo další obdrženou brankou v naší síti a tím i definitivním pohřbením šance na bodový zisk z tohoto utkání. 
Branky: V. Dvořák (M. Pacholík), Š. Korba, Š. Korba (M. Pacholík), Š. Korba, Š. Korba
 

PSKC Okříšky-Rudíkov – TJ Sokol Havlíčkův Brod Erupting Dragons 5:3 (3:3, 2:0)
Po utkání s Bystřicí n. P. se muselo něco změnit. Cítili to hráči, trenéři i diváci na tribuně. Došlo k přeskupení jednotlivých pětek i postů některých hráčů. Obraz hry celého týmu se najednou výrazně změnil k lepšímu. Konečně jsme začali hrát „naši hru“ a plnili pokyny trenérů. Nástup do utkání s nejslabším účastníkem prvního koše byl opět impozantní. Po 18 sekundách hry vedeme 2:0, když nejprve po rychlé akci dua Dvořák – Charvát doráží prvně jmenovaný míček do sítě a hned po rozehrání skóruje po chybě obránce Tomáš Charvát. Za další dvě minuty střílí gól Matyáš Zoubek, který využil skvělé napadání a přihrávku Tomáše Charváta. Vedení všakimg_2412.jpg nevydrželo ani do konce první půle, protože soupeř nejprve střelou zdálky a potom po dvou našich chybách v obraně vyrovnal na přestávkových 3:3. Do druhé půle opět nastupujeme koncentrovaní a po uvolnění Tomáše Charváta doráží míček nechytatelně do šibenice Matyáš Zoubek. Své umění a rychlé ruce ukazuje Vojta Dvořák, který objíždí branku soupeře a rychle zasunuje míček do sítě. 
Branky: V. Dvořák (T. Charvát), T. Charvát, M. Zoubek (T. Charvát), M. Zoubek (T. Charvát), V. Dvořák

PSKC Okříšky-Rudíkov – Spartak Pelhřimov 6:5 (3:4, 3:1)
Zápas proti pořádajícímu klubu, poslední zápas dne i poslední zápas, který má rozhodnout o našem setrvání v prvním koši i pro další kolo. To vše nabídla bitva se Spartakem Pelhřimov. Velmi kvalitní soupeř okamžitě trestá náš ospalý vstup do utkání. Střela zdálky Vojty Dvořáka sice skočila v síti, ale soupeř třemi brankami navyšuje své vedení na 4:1. Po přesné rozehrávce z obranného pásma a souhře po ose Charvát – Dvořák – Zoubek skóruje posledně jmenovaný. Do přestávky ještě koriguje stav utkání po střele zdálky Šimon Korba. Stav 3:4 z našehoimg_2415.jpg pohledu trvá neuvěřitelných 8,5 minuty. Obě mužstva velmi dobře brání a nechtějí udělat chybu. Dalšímu posunu ve skóre předcházelo odebrání míčku soupeři, které nakonec rozhodčí vyhodnotil jako nedovolené. Z následné standardní situace se podařilo Pelhřimovu skórovat a navýšit vedení v zápase. Zpět do boje o body nás vrátila rychlá a přesná rozehrávka z rohu, kdy na zadní tyči zůstal nikým nehlídaný Tomáš Charvát a skóroval. Proběhlo dostřídání útoku a hned po rozehrávce skóruje Vojta Dvořák a srovnává skóre. Pelhřimov ještě více zvýšil aktivitu a tvrdost při napadání našich hráčů. Potřebný klid do posledních minut zápasu nám dodal vhodně zvolený time-out. Po dalším z řady faulů Pelhřimova následovala dlouhá a přesná rozehrávka Šimona Korby z našeho obranného pásma až na hůl Tomáše Charváta, který střelou na zadní tyč prostřelil brankáře domácích. Závěrečné dvě minuty zápasu nabídly množství faulů, hru bez brankáře i dvouminutový trest za hrubost pro domácího hráče. Důležité bylo, že jsme opravdu kvalitnímu soupeři již nedovolili svou obětavou hrou skórovat a vybojovali velmi cenné vítězství.
Branky: V. Dvořák, M. Zoubek (V. Dvořák), Š. Korba, T. Charvát (Š. Korba), V. Dvořák, T. Charvát (Š. Korba)

img_2413.jpg

Tým PSKC Okříšky veze z Pelhřimova 2 vítězství, 1 remízu, 1 porážku, a především jistotu setrvání v prvním koši i pro další kolo Ligy Vysočiny starších žáků. Hráči ukázali bojovnost, obětavost i svoji připravenost hrát vyrovnané zápasy s nejlepšími týmy na Vysočině. Díky výrazně zlepšenému výkonu v druhé polovině hracího dne lze naše účinkování v Pelhřimově hodnotit jako úspěšné. Pořádajícímu Spartaku Pelhřimov děkujeme za super prostředí zpříjemněné hudbou z pohádkové Popelky. Poklona patří hráčům SK JeMoBu, kteří náš tým po celý hrací den povzbuzovali. Děkujeme i našemu kameramanovi, panu Zoubkovi, za online přenosy. Zbývá tedy po vzoru Popelky na závěr dodat: „Proč nehrají, preceptore? Hrajte (florbal)!“ 

Sestava: F. Dokulil (B), M. Zoubek, K. Jiříček, V. Dvořák, P. Filipec, E. Karbašová, T. Charvát, M. Pacholík, V. Fila, Š. Korba, O. Špaček

PCH

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář