Jdi na obsah Jdi na menu

LETNÍ TURNAJE VE ZKRATCE

 Byl to pořádný fofr. Proto i naše webové stránky šly na čas stranou. Ještě jsme se pořádně neotřepali z Mistrovství republiky starších žáků 

nisa11a.jpg

v Ústí nad Labem a už přicházely letní turnaje jeden za druhým. Vše zahájil Dragon cup v Milevsku, o kterém jsme již informovali. Týden po něm následovala série tří víkendů na Nisaopen v Liberci. Naším velice oblíbeným turnajem je Open Game Brno a samozřejmě na Praguegames v Praze jsme tradičně také nesměli chybět (o startu děvčat je na webu samostatný článek).

  
NISAOPEN LIBEREC 27. – 29. 5. 2016
 
Sedm našich spolu se dvěma hráči z Kněžic startovalo v kategorii B11 hrané systémem 3+1. Pro řadu z nich to byl první start na tak velkém turnaji. A tomu odpovídaly i výsledky. Celkem 36 týmů bylo rozděleno do čtyř skupin a každý tak měl zaručený dostatečný počet zápasů. Proto nám ani nevycházel čas na další program. Stihli jsme navštívit jen známý Babylon a zvenčí si prohlédnout IQ park a jeden večer věnovali procházce centrem Liberce s krásnou budovou radnice. Jinak jsme hráli zápasy, ještě že se turnaj konal hned vedle školy, ve které jsme bydleli. Jak je patrné z tabulky, výsledkově se nám moc nevedlo. Tým tvořili děti z Kněžic, Okříšek a Rudíkova, každý trénuje tam, kde bydlí. A to byl hlavní kámen úrazu. Zatímco ostatní týmy byly sehrané, nám schopnost dobré kombinace chyběla. Ačkoliv kondičně nebo technicky byla většina našich kluků s ostatními vyrovnaná, souhra chyběla.

tab.nisa16-b11.png
 

nisaopen-z-d-60603az05-047.jpg

Příští rok již budou výsledky určitě lepší. Náladu nám ale rozhodně nepokazili, ta byla po celou dobu skvělá a na zpáteční cestě jsme se navíc ještě stačili zastavit v aquaparku v Mladé Boleslavi.
 

NISAOPEN LIBEREC 3. – 5. 6. 2016

nisaopen-z-d-60603az05-096.jpg
 

Na tento turnaj jsme společnou výpravu domlouvali s SK Jemnice, v plánu bylo vytvořit silné týmy do všech přihlášených kategorií. Jenže vše dopadlo jinak. Ve chvíli, kdy se již přihlášení nedalo zrušit, SK Jemnice svoji účast odvolal a kategorie nám zůstaly neúplné. Nezbývalo, než se s nepříjemnou situací nějak vyrovnat. A tak jsme během turnaje přesouvali hráče mladších kategorií do starších, jak jen to šlo. Však také v závěru byli někteří vděční za vyřazení, jak již únavou nemohli ani hrát.


Celkem jsme v turnaji startovali se čtyřmi týmy – dvě družstva mladších žáků a po jednom v kategoriích starší žáci a dorostenci, všechny kategorie se hráli klasicky systémem 5+1.

Všechny týmy se probojovaly do osmifinále. U mladších žáků to pro nás bylo milé překvapení a u ostatních kategorií v improvizovaných sestavách určitě úspěch. Celkem naše týmy sehrály 20 zápasů, z toho 19 během necelých dvou dnů. Proto na nic jiného kromě krátkého fotbálku v areálu turnaje nezbyl čas. Návštěva libereckého bazénu těsně před nedělním odjezdem přišla vhod.
tab.nisa16-b13-15-17.png
  
NISAOPEN LIBERECsnap_2016.07.24-17.58.10_006.png
10. – 12. 6. 2016
 
Ani někteří junioři s dorostenci si liberecký turnaj nechtěli nechat ujít. Domluvili se s hráči Snipers Třebíč na společné výpravě. Vše vypadalo nadějně, jenže jak to bývá. Nakonec někteří hráči odřekli a nastala improvizace a v konečném výsledku pouze devět hráčů včetně gólmana. V kategorii juniorů je s tak malým počtem hráčů těžké obstát. Jenmže to hráče neodradilo a každý zápas hráli na doraz. Odměnou jim bylo druhé místo v pětičlenné skupině. V play-off nás hned v prvním kole čekal tým Tatranu Střešovice skrytý pod názvem „Jedeme babetou“. Proto vyřazení v osmifinále rozhodně neúspěchem není.

 

nisaopen-j-160610az12-046.jpg

 

tab-opengame16.png
OPEN GAME BRNO 16. - 19.6.2016
 
Na tento turnaj jezdí naši hráči velice rádi, ani letos tomu nebylo jinak. Spíme a snídaně si připravujeme ve skautském srubu, kde je nás hlava na hlavě, neopomeneme ani koupání na brněnské Riviéře. Bohužel pro samé zápasy jsme letos nestihli festival ohňostrojů ani nic jiného z programové nabídky. Naše výprava se totiž skládala ze tří týmů, přitom děvčata startovala s FBŠ Jihlava. Jeden náš hráč startoval za juniorku Spartaku Pelhřimov a jeden za juniorku itelligence Bulldogs Brno. Z brněnských zápasů nám určitě zůstane dlouho v paměti výkon mladších žáků, kteří se sehrávali zápas od zápasu a dokázali postoupit do druhého kola play-off.

opengame-brno-1606-16az19-071.jpg

Starší žáci budou těžko zapomínat na další porážku v řadě od Uničova (i když šlo o širší výběr). Po většinu zápasu byli lepší, ale závěr nezvládli, když za přesvědčivého vedení inkasovali čtyři branky za sebou. No a dorostenci se s turnajem rozloučili také až ve druhém kole play-off po nádherném výkonu proti béčku Střešovic. Škoda, že ve druhé části již chyběly potřebné síly.
 
opengame-brno-1606-16az19-060.jpg
  
  
 
PRAGUE GAMES PRAHA  5. – 9. 7. 2016
 
Na pražský turnaj již spolupráce s SK Jemnice vyšla a přidali se i tři hráči SK JeMoBu. Jemničtí si vytvořili vlastní tým do kategorie B18 a jejich čtyři mladší členové doplnily naše čtrnáctky a patnáctky. Ani tak jsme v žádném neměli kompletní dvě pětky, a tak, podobně jako na Liberci a
tab.praguegames-16.png
Brně, musely starším vypomáhat mladší kategorie. Proto jsme na Praguegames odjížděli spíše z povinnosti a s obavami, jak vše zvládneme odehrát. Ale jak to bývá, něco pečlivě připravujete a pak jste zklamaní a naopak, ani se netěšíte a jste pak nadšeni. To byl náš případ. Na takto slepené týmy jsme uhráli parádní výsledky a ještě k tomu po celý pobyt skvělá nálada. Však také hned všichni potvrzovali, že za rok jedeme znovu! Kromě absolvování 11-ti zápasů jsme se stihli vykoupat na koupališti Petynka, shlédli řadu krásných utkání nejstarší juniorské kategorie, samo sebou nechyběly ani výpravy noční Prahou, nebo turnajová diskotéka v obchodním centru Harfa. Ze zápasů máme asi nejvíc v paměti play-off proti Göteborgu v B15. Na tento tým máme pořádnou smůlu. Již na turnaji Gothia cup ve Švédsku v lednu 2014 nám překazil postup do čtvrtfinále v sedmém kole nájezdů. Teď se situace opakovala a výsledek byl stejný. Až v devátém kole této loterie měl navrch soupeř, když se nájezdy ani našim nejzkušenějším hráčům příliš nevyvedly. Byly to pořádné nervy se smutným koncem. Ale na turnaj jsme nezanevřeli, naopak. Příští rok se budeme prát znova.

praguegames-2016-065.jpg
 
 

 

 

 

 

ODAZY NA FOTOGALERIE JSOU PŘÍMO V OBRÁZCÍCH. STAČÍ NA NĚ KLIKNOUT.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář