Jdi na obsah Jdi na menu

KEMP MLADŠÍCH ŽÁKŮ 2018

velkoparezity-skok.jpg

 
Utahaní, ale spokojení se vrátili účastníci soustředění mladších žáků od Velkopařezitého rybníka. Čtyřdenní akce se uskutečnila odpátku do pondělí 3. až 6. srpna 2018 a zúčastnilo se jí deset dětí s pětičlenným dospělým doprovodem. Ten se staral o stravování, tréninky a veškerý program. Díky tomu příliš času na odpočinek nezbývalo. Spali jsme ve stanech, ale mimo přenocování si jich nikdo neužil. Buď jsme byli na koupání, nebo v tělocvičně, nebo na výletě. Počasí nám přálo až moc, takže zvládnout jeden den výpravu na hrad Roštejn a druhý den na Míchovu skálu a zříceninu Štamberka nebylo vůbec snadné. Naštěstí se vždy našla místa na koupání. Pod Roštejnskou oborou je krásný Malý Pařezitý rybník, před Štamberkem pak
velkoparezity-florbal.jpg
velkoparezity-lom.jpg
zatopený lom s průzračnou vodou, do které se dalo skákat ze skal. Kromě toho nás zaujala vyhlídková věž Roštejna s novou expozicí vysočinské přírody a u Štamberka perfektní schovávačka v kamenném moři. Líbila se nám i dvojí (večerní a denní) prohlídka Telče. A při pobytu v kempu nám osvěžení poskytoval Velkopařezitý rybník. S sebou jsme měli velký nafukovací člun, takže o bitvy a projížďky po vodě nebyla nouze. Perfektní bylo skákání ze stavidla. Trenéři neopomněli ani na kondičku. Výběhy za Plodový rybník, ranní rozcvičky, štafety apod. doplňovaly program. Po dva večery jsme pak trénovali v sokolovně v Telči. Hrál se fotbal, pak florbalová cvičení a zápasy, návrat do kempu vždy pozdě večer. Velké poděkování patří maminkám kluků Pařízkových a Ondry Špačka, které nám chystaly snídaně, obědy a večeře. Díky tomu nikdo nestrádal. Na konci všichni soustředění chválili, jen by se prý nemuselo tak daleko chodit. Ale to si asi trenéři ani příště neodpustí. Podívejte se na fotogalerii, která celý náš pobyt trochu zmapovala ZDE. 

  

Po polovině cesty jsme již měli v nohách nejméně pět kilometrů. Chladná voda v zatopeném lomu byla v parném dni příjemným osvěžením. Ti nejodvážnější si navíc vyzkoušeli skoky ze skály do vody.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář