Jdi na obsah Jdi na menu

KATEGORIE 2011 NA STUPAVA CUPU 2022

stupava-cup-2022-17.jpgDůvodem, proč se konečný počet registrovaných týmů zastavil na deseti ve dvou kategoriích, byl problém s ubytováním. Obvyklé ve škole nebylo možné z důvodu stavebních prací. Penziony a hotely jsou cenově obtížně dostupné. Pro nás se pořadatelům podařilo zajistit dvě prázdné místnosti v areálu staré sportovní haly na okraji Stupavy.

Původně jsme se do soutěže přihlásili se dvěma týmy do kategorií B09 a B12. Jenže pak se výběr zúžil na B08 a B11, tedy posun do starších kategorií. Proto elévové doplnili do sestavy tři mladší žáky a podobně i starší tým. Ve čtvrtek 22. září po ránu vyrazila auta s hráči, trenéry a rodiči na tříhodinovou cestu. Naše výprava dosahovala počtu 40 osob a aut bylo celkem devět!

Kategorie B11
Turnaj se hrál systémem 5+1 každý s každým dvoukolově.

PSKC Okříšky  -  Unihockey Szigeti Rókák S.E. (H)   3:10  a  2:10
PSKC Okříšky  -  Bogdau Stupava A  (SK)   4:8  a  1:4
PSKC Okříšky  -  Tsunami Záhorská Bystrica (SK)   3:0  a 0:6
PSKC Okříšky  -  Bogdau Stupava B (SK)   5:0 a 5:3

stupava-cup-2022-19.jpgSestava: Petr Nováček, David Velc, Patrik Chadim, Jan Fila, Bruno Brabenec, Adam Navrátil, Patrik Svoboda, Kryštof Ludmila, Martin Papoušek, Štěpán Rymeš, Josef Zahajský

Celkově naše 4. místo z pěti týmů. Turnaj vyhrál maďarský tým Unihockey Szigeti Rókák S.E., který převyšoval všechny ostatní soupeře. Osmičlenná výprava, z níž základní pětka trávila na hřišti téměř celý herní čas vynikala sehraností i technickou vyspělostí. Tři kluci a v obraně dvě děvčata, ke kterým jsme se téměř nedostali. Zápasy s áčkem Stupavy byly o něco vyrovnanější, ale soupeř nás předčil větším nasazením a pohotovostí. Jeho pojetí hry bylo kolektivní, my se snažili prosadit více individuálně. První zápas proti Tsunami byl naším nejlepším vystoupením na turnaji. Ujali jsme se vedení hned na začátku a soupeře k ničemu moc nepustili. Role se obrátily v druhém utkání. Zaspaný začátek se třemi brankami nás položil na kolena a o to víc jsme začali sólovat. S tím si Tsunami dobře věděli rady.

stupava-cup-2022-15.jpgVýkony týmu poznamenaly i zdravotní problémy. I když nepršelo a sluníčko se ukazovalo často, zůstávalo v pozdním září chladněji. Jeden zápas musel oželet Martin a kromě prvního dokonce všechny Pepa, který odcestoval s rodiči dříve domů.

Celý turnaj se odehrál ve sportovní hale základní školy. Kromě něj jsme stihli projít Stupavu a zahrát si fotbal v zámeckém parku. Zajímavé bylo dívat se na tréninky malých házenkářů v hale, kde jsme měli místnosti na spaní. Měli je každý den.

Několik fotografií z turnaje ZDE. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář