Jdi na obsah Jdi na menu

INNEBANDY CUP ČESKÉ BUDĚJOVICE 2023

innebandy-c-vert.jpgInnebandy pro nás bylo nejen sportovní událostí, ale i společným výletem hráčů a rodičů. Kromě zápasů jsme si je zpestřili bohatým programem ve volném čase. Turnaj byl sestaven tak, že jak přípravka, tak elévové měli sobotní odpoledne volné, v hale hráli mladší žáci. A tak jsme nejprve vyrazili do ZOO na nedaleké Hluboké. Dalo by se v něm pobýt hodně dlouho, nám musely stačit dvě hodiny. Pak většinu dětí čekal plavecký bazén s tobogánem, skákacím prknem, vířivkami atd. A kdo nešel do bazénu, zajel se s rodiči podívat na k zámku Hluboká. Nocleh jsme měli zajištěný v tělocvičně TJ Meťák Č. Budějovice. Po večeři jsme její velký prostor mohli využít na fotbal a zápas to byl napínavý. K jedenácté hodině všichni rychle usnuli. Ale také se brzy probudili. První skřivani bouřili o půl šesté! Bylo tak dost času připravit se na druhou část turnaje. Neděle již celá patřila florbalu. Hala byla zaplněná stejně jako předchozí den třemi hřišti a spoustou hráčů, rodičů a prarodičů. Hotové mraveniště a skvělá atmosféra. Rodiče pilně povzbuzovali, a to se vyplatilo. Na závěr jsme tak mohli oslavit skvělá umístění.

 

Sestava přípravky: Petr Příhoda, Jakub Lazárek, Šimon Hons, Marek Bacher, Rosťa Bacher, Jan Ramachinnebandy-c-vert3.jpg

Devět týmů přípravek bylo rozděleno do dvou základních skupin. Z prvních dvou míst pak vznikla skupina o 1. až 4. místo, ostatní hráli o 5. až 9. Základní i nadstavbová část se hrály systémem každý s každým s tím, že v nadstavbě se započítával vzájemný zápas ze základní skupiny. 

Základní skupina: 
PSKC Okříšky – SK Meťák Lvi  6:0              
PSKC Okříšky – FBC Draci Říčany  4:0
PSKC Okříšky – FBC Štíři B  0:4

O umístění:
PSKC Okříšky – FA České Budějovice  1:3
PSKC Okříšky – FBC Štíři G11  0:4

I když jsme v nadstavbě oba zápasy prohráli, přípravka byla vyhodnocena na třetím místě. Tým FBC Štíři G11 složený ze starších mnohem větších děvčat byl totiž vyhodnocen samostatně. Kluky pěkné umístění hodně překvapilo, vůbec takový výsledek nečekali. Gratulace.

Sestava elévů: Bruno Brabenec, Jan Fila, Samuel Jewell, Kryštof Ludmila, Tadeáš Němec, Adam Navrátil, Martin Papoušek, Štěpán Rymeš, Patrik Svoboda, Ondřej Žampa, Jonáš Hnízdil, Josef Zahajský 

innebandy-c-vert1.jpgTurnaj elévů se hrál obdobným způsobem jako u přípravek. Dvě skupiny po pěti týmech. Podobně jako v Milevsku jsme základní skupinou prošli s čistým kontem a obsadili první místo.

Základní skupina: 
PSKC Okříšky – FBC Štíři B  3:2
PSKC Okříšky – SK Meťák Orange 7:0
PSKC Okříšky – FA ČB B 6:0
PSKC Okříšky – Slovan Jindřichův Hradec 8:0

Nadstavba o 1. až 6. místo:
PSKC Okříšky – SK Meťák Black 2:0
PSKC Okříšky – FA ČB A 4:1
PSKC Okříšky – FBC Štíři A  6:2
PSKC Okříšky – FBC Štíři B  1:2
PSKC Okříšky – SK Meťák Orange  6:0

Nejlepší dva zápasy jsme sehráli proti týmu FBC Štíři B. jak v základní skupině, tak v nadstavbě byly oba napínavé, vedení se střídalo a oba byly rozhodnuty až v samém závěru. Nejprve jsme měli větší štěstí my. Porážku nám Štíři oplatili v rozhodujícím utkání o vítěze turnaje. Ale zasloužené druhé místo bylo potvrzením stále se zlepšující úrovně týmu. K poháru a medailím gratulujeme.

Video z turnaje ZDE. Fotoalbum z turnaje ZDE.